Siapa pigi Europe tahun depan ?

Joined
Apr 11, 2011
Messages
6
Likes
1
Points
3
Offline
#1
Semalam suami i kata nk bawa sy pi Europe tahun 2014.. tapimasih tak tau bila lagi.. i nk tanya, sesiapa tau mana ada budget accomodation, tiket penerbangan yg murah untuk pergi ke Paris, Italy Rome, Spain?
perlu ke beli insuran pelancongan ?
akhir sekali kalo nk memohon kad kredit kan, yg mana kad kredit caj murah masa pakai kat luar negara ? i takut caj yg tinggi nanti
 
Joined
Feb 11, 2012
Messages
16
Likes
0
Points
1
Offline
#2
Wao kayanya bro ni... Kamu tau tak melancong kat europe kena melebihi RM15k, kira RM10k bagi tiket penerbangan and hotel, kamu hanya tinggal RM5k untuk makan, transport dan tiket masuk, belum tambah shopping lagi! Kadar mata wang mereka terlalu tinggi, saya memang tak mampu lah... Lebih baik simpan duit tu dalam bank...
 
Joined
Sep 8, 2013
Messages
27
Likes
1
Points
3
Offline
#3
Semalam suami i kata nk bawa sy pi Europe tahun 2014.. tapimasih tak tau bila lagi.. i nk tanya, sesiapa tau mana ada budget accomodation, tiket penerbangan yg murah untuk pergi ke Paris, Italy Rome, Spain?
perlu ke beli insuran pelancongan ?
akhir sekali kalo nk memohon kad kredit kan, yg mana kad kredit caj murah masa pakai kat luar negara ? i takut caj yg tinggi nanti
baiknya !!! cuba buat sikit homework sebelum depart. lebih baik bawa card credit yang lebih dipercayai , i mean yang service lebih baik.
bagi insurance lebih baik beli, tiap2 kali pergi, saya beli juga.
 
Joined
Sep 10, 2013
Messages
1
Likes
0
Points
0
Offline
#4
I pernah travel ke Australia pada awal tahun ini. trip selama seminggu ini memang menyeronokkan. kami melawat ke banyak tempat termasuk Sydney Opera House yang mengkagumkan. kami juga pergi Fraser Island dekat Queensland. itulah kali pertama untuk i menyelam. rasa itu memang menyeronokkan. satu minggu memang tak cukup untuk i melawat semua tempat dekat Australia. i harap i ada peluang untuk melawat ke negara yang menarik itu lagi.
 
Last edited:

barley

freshman
Joined
Mar 31, 2012
Messages
26
Likes
2
Points
3
Offline
#5
I sedang pikir nak pohon Citi Premier Miles Amex credit card. citibank. com. my/pmamex Kawan saya kata ia menawarkan banyak keistimewaan dan yang paling menarik sekali ialah penukaran mata ganjaran kepada tiket penerbangan yang percuma. Mereka juga akan bagi 60k Enrich Miles point kalao permohonan diluluskan.
 
Joined
Sep 8, 2013
Messages
15
Likes
0
Points
1
Offline
#6
lebih baik check ur oversea medical insurance coverage, currency exchange dan juga passport! Kena buat salianan
 
Joined
Apr 25, 2013
Messages
3
Likes
0
Points
0
Offline
#7
i suka sgt berlancong jg! sbb i suka experience culture yg laen kat negara yg laen. mmg syok lah! i pernah pgi singapore, thailand, japan dan china dh.. tgh rancang nk pigi new zealand pd disember ni.. huhu.. mmg ikut perlancong pakej tu
 
Joined
Oct 7, 2011
Messages
31
Likes
2
Points
8
Offline
#8
i pernah pergi Paris dan Rome. I ikut pakej tour kat kota kinabalu. best juga lah. i pigi selama 15 hari. seorang kena pakai RM15k la. I paling suka Venice. sgt romantik.. baik bawa juga kad debit, kredit sperti masterkard dan visa ataupun american express. sebab kat Paris agak bahaya kalo bawa cash yg byk. dompet i kena dicuri masa i tangkap gambar kat italy..
 
Joined
Aug 21, 2011
Messages
13
Likes
0
Points
1
Offline
#9
kad kredit citi premier miles nampak menarik sangat. pening saya tengok semua tawarannya... Jika lulus kita akan dapat 60,000 premier miles point yang takde tempoh tarikh tamat kan? Lepas tu bolah tukar tiket, tapi selain europe mana negara boleh kita pergi? Australia boleh?
 
Joined
May 11, 2008
Messages
2,472
Likes
0
Points
38
Offline
#11
nak pergi mane gtau saya leh atur kenderaan tak payah nak sewa hotel naik je motor home macam rumah bergerak bebas bergerak ke mana mana sekitar europe tanpa buang duit sewa teksi dan nak sewa hotel europe yang mahal
 
Top