siapa pernah tak bayar bill broadband maxis

Joined
Aug 6, 2009
Messages
20
Likes
0
Points
0
Offline
#1
siapa pernah tak bayar bill broadband maxis, aku nak tahu la, kalau tak bayar sebulan diaorang potong ke?? sebab aku rasa bulan ni tak dapat nk bayar nih! hehehe.. lari budget la geng..

ni baru 1st time tertanguh.. huhuhu, penat gak kalau dorang potong..
 
Joined
Dec 31, 2007
Messages
4,279
Likes
0
Points
36
Offline
#2
ye...........haha nak tau gak. Kalo tak bayar dia poton terus ke....? Kalo potong terus , aku tak bayar dah.........bior dia potong. leh tukar channel laionplaok.
 
Joined
Feb 10, 2009
Messages
13,713
Likes
0
Points
38
Offline
#3
tak potong... jika nak potong telefon terus service center terus ckp nak potong.. mereka hanya bar sahaja... silap2.. tiap2 bulan kene bayar walaupun tak pakai... ape la maxis nie.... tak tau la skrg mcm maner lak.. dah lame tak pakai dah..
 

Rez

Senior
Joined
Sep 23, 2008
Messages
675
Likes
2
Points
18
Age
24
Offline
#4
X pernah lak. Lau streamyx hotspot ade la. X bayar selama 1 bulan. Tapi, still bleh guna. :D
 
Joined
Jul 17, 2009
Messages
1,342
Likes
2
Points
0
Offline
#5
saya pengguna maxis gak tapi tak tak ada pengalaman perkara nie. Kalu tak kena potong boleh la saya bayar lambat sikit...hehe
 
Joined
Feb 10, 2009
Messages
13,713
Likes
0
Points
38
Offline
#6
inie pengalaman imabiz mase imabiz gune maxis broadband... imabiz tak bayar 4 bulan... dan kene bar... bukan potong.. so.. biler dah kene potong.. biarla... elokla dah kene potong nanti bayar jela tunggakkan 4 bulan... tapi imabiz silap kerana bulan kelima (sebulan selepas kene bar) bil sampai charge jugak walaupun kite tak pakai... ape lagi berdepat la ngan customer service hingga ke pegawai atasan... kenape perlu bayar kalau tak pakai.. nak makan duit haram..?? diorang kate mcm handphone kene bar die.. tetap charge tiap bulan... imabiz ckp" telefon logikla... boleh call in.. takleh call out... boleh gune gak.. ini broadband.. kalau kene bar mane leh gune.. aduyai... " dan panjang lagi.. malas nak cerita lebih lanjut... akhirnyer imabizberjaya mendapat pengurangan... byr tunggakan sahaja.. dan onthespot.. terus pulang modem dan not recommended.... apela.... maxis nie... tapi imabiz tak tahu la skrg mcm mane lah sistem die... ini cerita 2008...
 
Joined
Jun 29, 2009
Messages
231
Likes
1
Points
0
Offline
#7
rase nyer saye dah kene... ade tak bayar... so baki nyer di forward kan bln depan... pastu klu tak bayar gak org maxis akan call.... dan dgn selamat nyer bb anda akan di block sehingga di bayar....
 
Joined
Nov 6, 2009
Messages
1,848
Likes
0
Points
0
Offline
#8
inie pengalaman imabiz mase imabiz gune maxis broadband... imabiz tak bayar 4 bulan... dan kene bar... bukan potong.. so.. biler dah kene potong.. biarla... elokla dah kene potong nanti bayar jela tunggakkan 4 bulan... tapi imabiz silap kerana bulan kelima (sebulan selepas kene bar) bil sampai charge jugak walaupun kite tak pakai... ape lagi berdepat la ngan customer service hingga ke pegawai atasan... kenape perlu bayar kalau tak pakai.. nak makan duit haram..?? diorang kate mcm handphone kene bar die.. tetap charge tiap bulan... imabiz ckp" telefon logikla... boleh call in.. takleh call out... boleh gune gak.. ini broadband.. kalau kene bar mane leh gune.. aduyai... " dan panjang lagi.. malas nak cerita lebih lanjut... akhirnyer imabizberjaya mendapat pengurangan... byr tunggakan sahaja.. dan onthespot.. terus pulang modem dan not recommended.... apela.... maxis nie... tapi imabiz tak tahu la skrg mcm mane lah sistem die... ini cerita 2008...
imabiz kira masih beruntung... dulu aku pkai streamyx... 3 bulan ja...

pastu ingatkan kena bar dah sebab xbley guna.

pastu setahun lebih dapat bil dari streamyx kena bayar 15++ siap sampai surat mahkamah lagi...

xke pasal2 kena caj mcm tue sedangkan da xguna.

dipendekkan cte , pegi la bayar. confirm pastu aku da xguna streamyx. FOBIA.

sekarang terasa aman dan tenang guna celcom broadband...

P.S : TT, sory off topic ckit. :p sekadar luahan
 
Joined
Dec 11, 2009
Messages
1,843
Likes
5
Points
38
Offline
#11
imabiz kira masih beruntung... dulu aku pkai streamyx... 3 bulan ja...

pastu ingatkan kena bar dah sebab xbley guna.

pastu setahun lebih dapat bil dari streamyx kena bayar 15++ siap sampai surat mahkamah lagi...

xke pasal2 kena caj mcm tue sedangkan da xguna.

dipendekkan cte , pegi la bayar. confirm pastu aku da xguna streamyx. FOBIA.

sekarang terasa aman dan tenang guna celcom broadband...

P.S : TT, sory off topic ckit. :p sekadar luahan
Bro tak bleh guna tu sebab apa bro? tak bayar ke tiba2 je tak bleh guna? sebab saya pun baru je start pakai streamyx...
 

+kool+

freshman
Joined
Nov 12, 2008
Messages
1,327
Likes
0
Points
36
Offline
#12
brodband sama macam hp ke?.. contoh kalo line celcom tk bayar.. apa akan jadi?.. kena saman or black list je?.. sorry kalo off topic..
 

tney

freshman
Joined
Feb 12, 2009
Messages
23
Likes
0
Points
0
Offline
#13
erm.. guna celcom broadband .. aku pun guna tu.. bayar bulanan 68rm 5gb jer. aku salu upload video kt you tube , sebulanan ni agak2 dah satus video. server aku slow mcm nak ******.. byk sgt upload lebih had.. satu masalah broadband malaysia ni.. naper x bagi chance sikit.. rm100 ke 10 gb, mcm nea x omputih kt sana kaya, dia orang punya server unlimited.. tiap2 kali aku apload fail jer.. disebabakan server slow, dah melebihi had 5gb, celcom control .. boring lah. newbie cam aku ni income pun belum masuk lagi.., broadband nak speed laju g kena la ambik pakej rm 100 keatas..ok lah apa2 pun demi minat.. broadband mana yer laju g. dgr p1 wimax
 
Joined
Aug 6, 2009
Messages
20
Likes
0
Points
0
Offline
#14
rase nyer saye dah kene... ade tak bayar... so baki nyer di forward kan bln depan... pastu klu tak bayar gak org maxis akan call.... dan dgn selamat nyer bb anda akan di block sehingga di bayar....
ooo.. kira bulan pertama kalau tak bayar kira ok lg la kan.. bulan kedua kena la bayar semua kn.. urm.. ok la tu... bulan depan la aku settle sume bill ni.. hahaha..
 
Top