Siapa Pemilik no-reply@yahoo.com

XploR

freshman
Joined
May 1, 2006
Messages
388
Likes
0
Points
16
Age
36
Offline
#1
Siapa tahu siapa punya email ni?
Saya dah cuba reply tapi tak boleh (failed), patutlah no-reply.

Malas nak tulis panjang2 saya quote email saya di sini
Assalamualaikum,

Boleh saya tahu anda siapa?
Dan di mana anda mendapat email saya?
Setakat ini, dua email anda masih lagi dikategorikan sebagai OK,
tp anda juga mesti faham anda tidak boleh mempromosi sembarangan tanpa persetujuan.
Maaf sebab ini email rasmi saya dan saya hanya akan guna untuk tujuan tertentu sahaja.
Jika anda mempunyai laman web untuk saya subscribe sila berikan url. InsyaAllah saya subscribe kalau berkenan.
Tapi sebelum itu minta kerjasama untuk anda keluarkankan dulu email rasmi saya ini dalam mailing list anda.

Kerjasama amat dialu-alukan.

Saya menganggap saya tidak pernah mengsubscribe untuk menerima email dari no-reply@yahoo.com sebabnya tiada link unsubscribe diberikan. Jadi saya juga tidak tahu dimana sumbernya. Setakat ini saya dah terima dua email, walaupun sedikit saya tidak mahu menerima lebih banyak email yang akhirnya membuatkan saya meluat.

Pesanan kepada penjual, jangan gunakan email pelanggan anda sewenang-wenangnya untuk sebarang promosi. Be professional.

p/s: Dari email pertama dia adalah forumer WC.
p/s: Tp kalau saya mmg ada subscribe mana2, tp email anda yang tak memaparkan link subscribe saya mintak maaflah. (tp saya yakin ini bukan dari subscribed mail ni)

Sekian untuk tindakan empunya email.
 
Last edited:
Joined
May 15, 2008
Messages
1,930
Likes
5
Points
38
Offline
#8
Saya pun dapat...

erm... erm... erm...

klau x silap saya, Khairilz owner dia...

betul x khairilz...?

betulkan saya klau tersilap...
 
Joined
Oct 21, 2008
Messages
2,228
Likes
1
Points
38
Age
27
Offline
#9
khairilz?
biar betul...
saya pun biasa dapat email dari alamat tu
tapi hebat, dapat register email tu
haha
 
Joined
Oct 29, 2006
Messages
3,528
Likes
0
Points
36
Offline
#10
Aku ade dpt emel dari emel ni. Dia promote rahsia autoblog.....x tau la sape....kemungkinan besar aku agak khairilz lerr
 
Joined
Mar 14, 2007
Messages
804
Likes
3
Points
18
Age
33
Offline
#11
Aku ade dpt emel dari emel ni. Dia promote rahsia autoblog.....x tau la sape....kemungkinan besar aku agak khairilz lerr
Agak2nya..

no-reply@yahoo.com
to me

show details 7:36 AM (12 hours ago)


Reply

Follow up message
from no-reply@yahoo.com
to admin@ppcpercuma.com
date Wed, May 13, 2009 at 7:36 AM
subject ppcpercuma.com, Bina Blog Dan Lupakan!

hide details 7:36 AM (12 hours ago)


Reply

Follow up message

Salam, ppcpercuma.com

Maafkan saya kerana menggangu
Khairilz telah melancarkan ebook rahsia auto blog versi pertama secara percuma!

Dalam ebook tersebut, diterangkan bagaimana untuk membina blog auto pilot dan lupakan tetapi blog tersebut terus bekerja untuk anda 24 jam tanpa henti

Download percuma di sini
http://www.rahsiaautoblog.com/index.php?ref=enter
 
Joined
Oct 29, 2006
Messages
3,528
Likes
0
Points
36
Offline
#12
Msg ko tu lebih kurg je dgn aku punye. Link pun same. Aku agak khairilz je, tp xleh gak kan. Cube kite pikir blk. Khairilz ade wat affiliate utk benda ni. X tau la klu affiliate die yg buat :p
 
Last edited:
Joined
Dec 20, 2008
Messages
1,121
Likes
0
Points
36
Offline
#13
aku pun dapat tadi.. tpi aku rase bukan khairilz tapi org lain yg promote sbb nak kan versi kedua..

ni maklumat id affiliate die:

"enter"

tu id die.. BTW, ianye tetap dikategorikan sebagai SPAM dan SPAM itu adalah salah dan benar2 memenatkan org lain utk mendelete msg tersebut..

Sye harap khairilz dapat delete id affiliate itu kerana agen tersebut melakukan SPAM..

p/s: SPAM boleh menjatuhkan kredibialiti sesuatu produk.. tindakan harus diambil sebelum ianye memberi kesan kepada khairilz sebagai penulis..
 
Last edited:
Joined
May 20, 2008
Messages
3,186
Likes
3
Points
38
Offline
#14
Antara yang pernah dihantar.

from no-reply@yahoo.com
to xxx
date Fri, Apr 24, 2009 at 2:28 PM
subject Sudahkah Anda Join WC?


salam,

saya menghantar email ini sekadar ingin
menjemput anda memeriahkan kembali wangcyber yang semakin hari semakin suram..

marilah kita sama-sama memeriahkan kembali forum wangcyber

http://wangcyber.com/forum

yang ikhlas,
forumer wc ;)
Salam, xxx

Maafkan saya kerana menggangu
Khairilz telah melancarkan ebook rahsia auto blog versi pertama secara percuma!

Dalam ebook tersebut, diterangkan bagaimana untuk membina blog auto pilot dan lupakan tetapi blog tersebut terus bekerja untuk anda 24 jam tanpa henti

Download percuma di sini
http://www.rahsiaautoblog.com/index.php?ref=enter

http://www.millersmiles.co.uk/report/5704

erm.. boleh digunakan untuk pishing email nie...:confused:
 

XploR

freshman
Joined
May 1, 2006
Messages
388
Likes
0
Points
16
Age
36
Offline
#16
from no-reply@yahoo.com
to xxx
date Fri, Apr 24, 2009 at 2:28 PM
subject Sudahkah Anda Join WC?

salam,

saya menghantar email ini sekadar ingin
menjemput anda memeriahkan kembali wangcyber yang semakin hari semakin suram..

marilah kita sama-sama memeriahkan kembali forum wangcyber

http://wangcyber.com/forum

yang ikhlas,
forumer wc
Email tu dihantar masa ade thread hot ni otai vs newbie http://www.wangcyber.com/forum/sembang-umum/14702-im-otai-kerek-vs-newbie-berhingus.html. Mula2 ingat admin/mod yang hantar, tp masa tu saya dah konfius dah. Kenapa tiba-tiba hantar email? Kenapa tak ada url kat bawah email mcm email2 yang biasa? Saya biar dulu...

Salam, xxx

Maafkan saya kerana menggangu
Khairilz telah melancarkan ebook rahsia auto blog versi pertama secara percuma!

Dalam ebook tersebut, diterangkan bagaimana untuk membina blog auto pilot dan lupakan tetapi blog tersebut terus bekerja untuk anda 24 jam tanpa henti

Download percuma di sini
http://www.rahsiaautoblog.com/index.php?ref=enter
Tapi bila dapat yang ni....mmm dah sah orang ni ade kepentingan untuk diri sendiri. Sape2 yang buat tu mengaku jer la... lambat laun kantoi jugak....
Kalau nak mengaku plak saya bagitahu awal2 tak payah PUSING2 CERITA. Bukan budak tadika kat sini anda nak tipu2.

Sejak saya beli satu produk disini, macam2 gaya plak saya terima email untuk kepentingan poket sendiri. Sedihnya bakat dan kemahiran diguna cara yang salah.
 
Top