Siapa disini Biz/Work At Home Moms?

joxen

freshman
Joined
Oct 19, 2007
Messages
14
Points
1
Salam,

Ada tak ibu-ibu yang berminat untuk menjadi penulis? Topik ialah yang berkaitan dengan wanita seperti kehamilan, kecantikan, masakan dan lain-lain. Semuanya tentang wanita.

Kalau ada yang berminat, beritahu ye. Terima kasih.
 

balqisqahira

freshman
Joined
Apr 8, 2013
Messages
4
Points
0
Assalamualaikum..salam perkenalan.
Saya Nur Balqis Qahira.
Saya adalah salah seorang WAHM.Saya menjalankan perniagaan 100% online hanya dari rumah.

Antara produk saya ialah pemutih gigi (White Light Tooth Whitening),STOKIN AJAIB,Bidadari dan lain-lain produk kesihatan.
Saya juga menjual buku terbaru Dr.Azizan Osman iaitu "Magnet Kekayaan & Kejayaan".

Buku ini sangat bagus untuk sesiapa sahaja yang ingin mengubah hidup serta diberkati olehNya.

Buku terbaru Dr.Azizan Osman untuk semua.Formula terbukti untuk menarik kebahagian,kekayaan,kejayaan dan keberkatan dalam hidup anda.Anda boleh menjadi MAGNET kepada kebahagian,kekayaan,kejayaan & keberkatanNya bila anda mula ubah cara anda berfikir,emosi anda,kata-kata anda & tindakan anda menjadi luar biasa.Orang yang tidak mahu berjaya atau tidak mahu mengubah hidup mereka lebih berjaya akan mempunyai masalah yang besar dengan orang yang berjaya!Mereka perlu mencari silap orang berjaya untuk membuatkan mereka merasakan yang mereka kononnya ok-ok atau nampak bagus.Tapi orang berjaya,mereka tidak kisah jika orang lain tidak mahu mengubah hidup mereka kerana apa yang penting ialah mereka terus memperbaiki hidup dan terus menyumbang manfaat kepada orang ramai.
Mari mulakan penghijrahan secara menyeluruh dalam kehidupan melalui pembacaan buku ini.

Ebook khas untuk wanita yang ingin bermula untuk bekerja dari rumah juga boleh didapati di http://storebuku2u.blogspot.com/ . atau klik : http://nurbalqisqahira.blogspot.com/

Saya juga menawarkan program dropship untuk sesiapa yang berminat untuk berniaga .

Sila layari : http://dclqahira.blogspot.com/p/peluang-perniagaan.html .

Saya juaga ada mengadakan kelas bina blog dan fanpage .Kelas ini 100 % online dan masa belajar adalah fleksibel(mengikut masa peserta sendiri).

Sila klik : http://dclqahira.blogspot.com/search/label/Kelas Bina Blog Secara Online

Sila hubungi saya di talian 019-4133702 atau emel ke [email protected] untuk keterangan lanjut.

Facebook Profile : https://www.facebook.com/qisevadaniaqistina.daprincess (Nur Balqis Qahira)
 
Last edited:

Kak Nik

freshman
Joined
Jul 18, 2011
Messages
39
Points
0
Syabas Shuth perkenal ruangan ini. Saya akan pencen tahun depan tapi berkobar nak niaga utk pengisian masa tersebut. Saya prepare dengan baca buku motivasi berniaga internet termasuk buku Shuth. Sekarang saya dah buka kedai jual manik dan peralatan menjahit.Secara sambilan saya ambil upah buat sulaman manik dan sulaman benang serta crochet(mengait) Doakan smoga saya berjaya.dengan tiada pengalaman langsung berniaga saya explore sendiri dengan baca buku.Harap juga dapat guide dari orang yg mahir. Terima kasih
 

zairulazmi

freshman
Joined
Jan 4, 2014
Messages
27
Points
0
Saya telah menggunakan satu kaedah menjana duit secara online. Ternyata ianya berkesan. Untuk maklumat lanut, sila inbox saya. Thanks;)
 

R1naZM

freshman
Joined
Oct 6, 2013
Messages
7
Points
0
Assalam,
Saya mom yang bekerja dari rumah.Mula menceburkan diri dengan bisness internet ni pada bulan 8 2012.Tempat pertama yang saya jual ialah di FB guna FB Ads dan produk pertama yang saya jual ialah pemanggang ikan Syarikat Menang Glassware.Kebanyakan pelanggan saya ialah dari Sabah dan Sarawak.Sampailah hari ini saya tambah lagi satu produk iaitu supplement kurus Fat Burner Extreme.Alhamdulillah sampai sekarang boleh la lepas nak bawak anak-anak jalan-jalan enjoy sikit.:D Harapan saya sekarang nak berjinak dengan bisness jual e-book pulak.Dengan adanya Wang Cyber boleh la saya belajar serba sedikit tentang e bay, produk PLR,etc.Semoga IM kat sini sudi membantu.
 

jutawansuri

freshman
Joined
Jun 19, 2013
Messages
19
Points
1
Assalamualaikum.. thread yg bagus.. ramai yang bekerja dari rumah termasuk saya. hehe

Sekadar berkongsi. Sebelum majlis graduasi, alhamdulillah, saya telah ditawarkan peluang kerja walau pun secara kontrak. Kerja ni tak ramai disertai golongan wanita kerana perlu selalu outstaion dan kerja di lapangan. Alhamdulillah saya survive. Bila dah berkahwin dan sedang mengandung anak pertama, kontrak pun gayanya tak sambung. Takpelah, saya redha sbb tak sanggup berpisah dengan anak kecil.

to cut things short, saya kembali kepada minat asal sy yang tiada kaitan dengan bidang belajar atau kerja iaitu KRAFTANGAN. Bermula dengan membantu adik-adik ipar menyediakan hantaran pertunangan dan perkahwinan, saya jadikan ia kerja sepenuh masa. Walau pun tak lebat sangat pun amek tempahan. saya tahu kemampuan diri. Lagipun keutamaan saya menggubah menggunakan MANIK KRISTAL. jadi banyak masa yang diperlukan untuk menyiapkan gubahan.

Niat saya:

Untuk bantu bakal pengantin berjimat cermat. Sekiranya mereka berminat dengan gubahan kristal yang memang eksklusif dan boleh tahan mahalnye, saya sediakan alternatif sbb saya tak kenakan upah yang melampau. kalau pun mereka ada bajet yang tinggi, insyaAllah, mereka tetap dapat berjimat dan gunakan lebihan bajet untuk belanja selepas kahwin.

Saya akan cuba sehabis baik supaya gubahan saya tidak dikatakan membazir. ia boleh digunakan semula sebagai hiasan dan sebagainya. Sy pernah menyediakan gam dan pin corsage kepada pelanggan supaya bunga kristal hantaran tu boleh diolah semula untuk dijadikan corsage, pin atau hiasan.

Semoga dengan cara ini dapatlah sedikit sebanyak membantu bakal pengantin yang ingin berjimat.

Saya juga minat menulis. Saya baru sahaja menyiapkan ebook mini IDEA CENDERAMATA PERKAHWINAN YANG PRAKTIKAL untuk bakal2 pengantin dapatkan cenderamata yang praktikal & unik. Hampir 95% supplier saya hubungi sendiri untuk dapatkan harga dan info.. Saya jadikan BUKU TUAN SHUTH sebagai panduan meletakkan harga. Harap2 sy tak tersilap langkah dengan karya pertama saya ni. tak sampai RM30 pun.. Ini langkah pertama, InsyaAllah akan ada lagi karya di masa hadapan.

Sorry panjang sgt cerita. hehe
 

rai188

freshman
Joined
Jun 20, 2014
Messages
3
Points
0
Assalammualaikum

Saya baru lagi join wangcyber forum ni. Ternampak thread ni. Terasa nak reply jugak. Saya buat part time business online. Ni website saya. blograidah.com.

Its free. just download dan baca je. Alhamdulillah, setakat ni walau buat part time business online, dapatla juga tampung-tampung belanja sana sini. tq =)
 

Krol Moon

freshman
Joined
Jun 6, 2014
Messages
12
Points
0
Siapa nak part time job?
Untung minimum 5k per month
You hanya cari orang nak apply personal ****, syarat2 :
1. Umur 25-55
2. Ade house ****, credit card, active more than 1 year
3. Tak pernah blacklist, tak pernah ctos
Walaupun takde cakup document to support, low income, high commitment
Kami pun boleh tolong apply 50k-250k
Call saya 0179373610 Carol (whatsapp pun boleh)
 

mamadam

freshman
Joined
Aug 19, 2013
Messages
7
Points
0
Assalamualaikum. Saya pun salah seorang juga work at home mom. Sbb suami dah ambil keputusan behenti kerja, maka kami berdua cubalah nak buat bisnes online. Masih dalam fasa test market. Insyallah moga dipermudahkan
 

Tokey

Staff member
administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
524
Points
28

noor aishah

freshman
Joined
Jun 7, 2015
Messages
3
Points
3
Age
29
Sy msih br dlm pniagaan ni..tujuan disini nak tambahkan kenalan dan promote bisnes, kalau nak tempah baju bolehla, sehelai pun boleh tiada minimum order.
 

Callcom CS

freshman
Joined
Jun 13, 2015
Messages
2
Points
1
Assalammualaikum, sy baru berdaftar. Terjumpa site ni by accident. Nak tanya admin kot2 kalau sy nak promote produk sy boleh ke? Takut kang sy promote disini kena delete and reject terus. Sy skrg ni work as Cust Service agent untuk NZ company jadinya jrg berjumpa org. Disebabkan perbezaan masa sy bermula kerja waktu kita biasa bangun utk siap2 bersahur. Sambil2 kerja sy buat online biz yg lebih menjurus pada fashion jewelry. Tapi ada juga produk kesihatan, penjagaan diri, penjagaan rumah dan makanan dan minuman kesihatan...

Kalau ada yang berminat nak tau lebih PM la sy.
 

Tokey

Staff member
administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
524
Points
28
Assalammualaikum, sy baru berdaftar. Terjumpa site ni by accident. Nak tanya admin kot2 kalau sy nak promote produk sy boleh ke? Takut kang sy promote disini kena delete and reject terus. Sy skrg ni work as Cust Service agent untuk NZ company jadinya jrg berjumpa org. Disebabkan perbezaan masa sy bermula kerja waktu kita biasa bangun utk siap2 bersahur. Sambil2 kerja sy buat online biz yg lebih menjurus pada fashion jewelry. Tapi ada juga produk kesihatan, penjagaan diri, penjagaan rumah dan makanan dan minuman kesihatan...

Kalau ada yang berminat nak tau lebih PM la sy.

Wasalam..selamat dtg Callcom CS Callcom CS ..anda boleh promote barang anda disini WTS : Pengiklanan & Pemasaran | WangCyber

+Terbaik+
 
Top