Siapa disini Biz/Work At Home Moms?

Joined
Jun 19, 2013
Messages
19
Likes
0
Points
1
Offline
Assalamualaikum.. thread yg bagus.. ramai yang bekerja dari rumah termasuk saya. hehe

Sekadar berkongsi. Sebelum majlis graduasi, alhamdulillah, saya telah ditawarkan peluang kerja walau pun secara kontrak. Kerja ni tak ramai disertai golongan wanita kerana perlu selalu outstaion dan kerja di lapangan. Alhamdulillah saya survive. Bila dah berkahwin dan sedang mengandung anak pertama, kontrak pun gayanya tak sambung. Takpelah, saya redha sbb tak sanggup berpisah dengan anak kecil.

to cut things short, saya kembali kepada minat asal sy yang tiada kaitan dengan bidang belajar atau kerja iaitu KRAFTANGAN. Bermula dengan membantu adik-adik ipar menyediakan hantaran pertunangan dan perkahwinan, saya jadikan ia kerja sepenuh masa. Walau pun tak lebat sangat pun amek tempahan. saya tahu kemampuan diri. Lagipun keutamaan saya menggubah menggunakan MANIK KRISTAL. jadi banyak masa yang diperlukan untuk menyiapkan gubahan.

Niat saya:

Untuk bantu bakal pengantin berjimat cermat. Sekiranya mereka berminat dengan gubahan kristal yang memang eksklusif dan boleh tahan mahalnye, saya sediakan alternatif sbb saya tak kenakan upah yang melampau. kalau pun mereka ada bajet yang tinggi, insyaAllah, mereka tetap dapat berjimat dan gunakan lebihan bajet untuk belanja selepas kahwin.

Saya akan cuba sehabis baik supaya gubahan saya tidak dikatakan membazir. ia boleh digunakan semula sebagai hiasan dan sebagainya. Sy pernah menyediakan gam dan pin corsage kepada pelanggan supaya bunga kristal hantaran tu boleh diolah semula untuk dijadikan corsage, pin atau hiasan.

Semoga dengan cara ini dapatlah sedikit sebanyak membantu bakal pengantin yang ingin berjimat.

Saya juga minat menulis. Saya baru sahaja menyiapkan ebook mini IDEA CENDERAMATA PERKAHWINAN YANG PRAKTIKAL untuk bakal2 pengantin dapatkan cenderamata yang praktikal & unik. Hampir 95% supplier saya hubungi sendiri untuk dapatkan harga dan info.. Saya jadikan BUKU TUAN SHUTH sebagai panduan meletakkan harga. Harap2 sy tak tersilap langkah dengan karya pertama saya ni. tak sampai RM30 pun.. Ini langkah pertama, InsyaAllah akan ada lagi karya di masa hadapan.

Sorry panjang sgt cerita. hehe
 

rai188

freshman
Joined
Jun 20, 2014
Messages
3
Likes
0
Points
0
Offline
Assalammualaikum

Saya baru lagi join wangcyber forum ni. Ternampak thread ni. Terasa nak reply jugak. Saya buat part time business online. Ni website saya. blograidah.com.

Its free. just download dan baca je. Alhamdulillah, setakat ni walau buat part time business online, dapatla juga tampung-tampung belanja sana sini. tq =)
 
Joined
Jun 6, 2014
Messages
5
Likes
0
Points
0
Offline
Siapa nak part time job?
Untung minimum 5k per month
You hanya cari orang nak apply personal loan, syarat2 :
1. Umur 25-55
2. Ade house loan, credit card, active more than 1 year
3. Tak pernah blacklist, tak pernah ctos
Walaupun takde cakup document to support, low income, high commitment
Kami pun boleh tolong apply 50k-250k
Call saya 0179373610 Carol (whatsapp pun boleh)
 
Joined
Aug 19, 2013
Messages
7
Likes
0
Points
0
Offline
Assalamualaikum. Saya pun salah seorang juga work at home mom. Sbb suami dah ambil keputusan behenti kerja, maka kami berdua cubalah nak buat bisnes online. Masih dalam fasa test market. Insyallah moga dipermudahkan
 
Joined
Jun 7, 2015
Messages
3
Likes
1
Points
3
Age
28
Offline
Sy msih br dlm pniagaan ni..tujuan disini nak tambahkan kenalan dan promote bisnes, kalau nak tempah baju bolehla, sehelai pun boleh tiada minimum order.
 
Joined
Jun 13, 2015
Messages
2
Likes
0
Points
1
Offline
Assalammualaikum, sy baru berdaftar. Terjumpa site ni by accident. Nak tanya admin kot2 kalau sy nak promote produk sy boleh ke? Takut kang sy promote disini kena delete and reject terus. Sy skrg ni work as Cust Service agent untuk NZ company jadinya jrg berjumpa org. Disebabkan perbezaan masa sy bermula kerja waktu kita biasa bangun utk siap2 bersahur. Sambil2 kerja sy buat online biz yg lebih menjurus pada fashion jewelry. Tapi ada juga produk kesihatan, penjagaan diri, penjagaan rumah dan makanan dan minuman kesihatan...

Kalau ada yang berminat nak tau lebih PM la sy.
 

Tokey

administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
522
Likes
95
Points
28
Offline
Assalammualaikum, sy baru berdaftar. Terjumpa site ni by accident. Nak tanya admin kot2 kalau sy nak promote produk sy boleh ke? Takut kang sy promote disini kena delete and reject terus. Sy skrg ni work as Cust Service agent untuk NZ company jadinya jrg berjumpa org. Disebabkan perbezaan masa sy bermula kerja waktu kita biasa bangun utk siap2 bersahur. Sambil2 kerja sy buat online biz yg lebih menjurus pada fashion jewelry. Tapi ada juga produk kesihatan, penjagaan diri, penjagaan rumah dan makanan dan minuman kesihatan...

Kalau ada yang berminat nak tau lebih PM la sy.

Wasalam..selamat dtg @Callcom CS ..anda boleh promote barang anda disini WTS : Pengiklanan & Pemasaran | WangCyber

+Terbaik+
 
Joined
May 26, 2013
Messages
30
Likes
7
Points
8
Offline
Hai.
Saya pun Bisnes at Home Wife. Bukan kategori Mom kerana belom dikurniakan cahaya mata.

Bisnes ni start tahun 2010 sekadar suka suka hobi berhobi je. Pastu bukan main lagi show off kat fesbuk creation yang saya buat.
Owh, saya jahit kraf dari kain felt. Pastu ada orang tempah buat macam-macam.
Last2 jadi full-time business, dan sekarang jual sekali bahan-bahan untuk felt craft.

Sekarang dha masuk tahun ke 5, masih buat kat rumah lagi.
Seronok bisnes dari rumah ni tau, cuma tu la masyarakat fikir kita cuma makan tido je kat rumah. Haha
 

Tokey

administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
522
Likes
95
Points
28
Offline
Hai.
Saya pun Bisnes at Home Wife. Bukan kategori Mom kerana belom dikurniakan cahaya mata.

Bisnes ni start tahun 2010 sekadar suka suka hobi berhobi je. Pastu bukan main lagi show off kat fesbuk creation yang saya buat.
Owh, saya jahit kraf dari kain felt. Pastu ada orang tempah buat macam-macam.
Last2 jadi full-time business, dan sekarang jual sekali bahan-bahan untuk felt craft.

Sekarang dha masuk tahun ke 5, masih buat kat rumah lagi.
Seronok bisnes dari rumah ni tau, cuma tu la masyarakat fikir kita cuma makan tido je kat rumah. Haha

Bab makan tido tu..aku pernah kena +Hehe+
 

aydee

freshman
Joined
Oct 14, 2015
Messages
9
Likes
0
Points
1
Age
49
Offline
Dengan Nama Allah ..Assalamualaikum..Menarik kisahnya..dr hobi bertukar menjadi side income..terbaek!! Sy pning kpala cari idea apa boleh buat side income scra santai dr rumah..mcm2 prgram sy joint dan yg terkini Prgram Derma Rakyat 1 Malaysia @CharityId..sape dah joint? Best jg prgram ni..modal rm60 utk upgrade Level 1..tak smpi seminggu saya dah blik modal dan boleh upgrade Level 2 dgn jayanya..klu ada ibu2 yg berminat boleh baca laporan secara percuma di sini..

CharityID | Laporan Percuma Bagaimana Mengumpul RM19 juta dengan modal RM60 melalui derma

Sent from my SM-T211 using Tapatalk
 
Top