Siapa disini Biz/Work At Home Moms?

Xuwryn Extreme

freshman
Joined
Oct 20, 2012
Messages
73
Points
6
Tahniah WangCyber dengan platform ini! Memang terbaik! Harap dapat membantu ramai lagi surirumah meningkatkan ekonomi. :)
 

shop4u

freshman
Joined
Nov 18, 2012
Messages
2
Points
1
salam..

saya newbie disini..seorang ibu baru dan ingin menmbahkan pendapatan keluarga dari rumah.

boleh tunjukkan ajarkan cane berniaga barang melalui lelong tu atau di platform yang lain..teringin sangat..

terima kasih
 

Saya Suka Dress

freshman
Joined
Nov 20, 2012
Messages
18
Points
0
saya bekerja (kontrak) tp berjinak2 buat bisnes online..hopefully dapat buat full time xlama lg..mohon tunjuk ajar..tq :)
 

yatiemn

freshman
Joined
Jan 5, 2011
Messages
6
Points
0
salam warga WC esp the moms..

saya buat gaun kanak-kanak untuk cukur jambul, flower girl, casual. jenguk2lah kat website dan fb saya kat bawah tu.. nak tempah pun boleh. Jangan segan2 contact saya. Harga blh runding kalau betul serius.

Yang lain2, saya buat gak affiliate marketing, baru belajar jer pun.. hrp ada yg sudi kongsi ilmu dan bagi tunjuk ajar.

Lagi satu kalau nak tempah carrot cake/prune cake/fruit cake/choc moist pun boleh cari saya..

salam ukhwah :)
 

yatiemn

freshman
Joined
Jan 5, 2011
Messages
6
Points
0
salam..

saya newbie disini..seorang ibu baru dan ingin menmbahkan pendapatan keluarga dari rumah.

boleh tunjukkan ajarkan cane berniaga barang melalui lelong tu atau di platform yang lain..teringin sangat..

terima kasih
.. cuba dapatkan ebook Usahawan Makan Gaji (click kat link saya; 4-5 angka kat bawah tu.. belum blh letak link kat sini :( huhu... di dalamnya didedahkan strategi dan model bisnes untuk buat duit dengan pantas dan mudah di internet oleh Eruwan Gerry.. Beliau juga adalah Raja Lelong di Internet. Pastinya ia akan didedahkan dalam ebook tersebut.
 
Last edited:

Miss Fara

freshman
Joined
Feb 27, 2012
Messages
33
Points
0
Salam Semua yang ada dalam Forum ni terutamanya Tuan Shuth yang merupakan moderator forum ni,

nama saya Nur Elisya Farah, bekerja sepenuh masa di rumah dengan Bisnes Emas Sadur hanya melalui Online, mungkin bisnes saya juga ini boleh dibuat bagi semua yg bergelar Ibu atau Suri Rumah sepenuh masa. bagi sesiapa yang berminat boleh layari facebook.com/elisejewelry atau pun bagi suri rumah or ibu2 yang nak buat bisnes boleh layari emassadur[dot]com... :) semoga berjaya. :)
 

goldhunter818

Newbie
Joined
Dec 23, 2012
Messages
227
Points
0
Assalamualaikum semua...
Sy org baru disini...
Mmg kerja dari rumah depan komputer...
Ada satu biz MLM yg guna secara online...
Cuma sy xtau di thread mana sy dapat utk iklan/post thread yg mengandungi link afiliate...
Harap dapat membantu semua :(
 

ladyimran

Newbie
Joined
Feb 15, 2013
Messages
108
Points
0
Saya juga biz at home mom :) ada dua anak lelaki. Bukan senang nk biz dan jaga anak sekaligus.

Saya buat design baju pengantin lelaki dan perempuan, kasut pengantin (tempah khas dari jakarta). Pastu saya juga menjual telekung berwarna (ni kira produk mass produce saya lah) dan juga tudung shawl senang lilit (saya design sendiri tudung yg mudah dililit)

Saya tiada sijil dlm jurusan rekaan fashion tapi saya boleh melakar sketch dan tahu teknik2 menghasilkan cutting baju yg betul. Maybe sbb saya masa kecik selalu perati mak saya jahit baju customer.

Sekarang disamping bisnes fashion, saya juga aktif bisnes cosway sbb saya berminat utk mohon kedai ecosway yg percuma dan modal yg mampu dibayar. Huhu. Siapa minat nk tahu mcm mana nk mohon farmasi percuma ecosway boleh email saya ecoswayfreestockist[at]gmail[dot]com atau message saya (tapi since saya newbie kt sini rasanya belum boleh pm)
 

AromaOcitY!

freshman
Joined
May 19, 2013
Messages
129
Points
16
Baguslah thread ni.
Nak join jugak la.

Saya bisnes at home mummy jugak.
Anak lelaki ada 2 orang.
Kena pandai bahagi masa nak jaga anak dan nak buat bisnes.
Sekarang saya buat bisnes jual perfume pelbagai jenama gred AAA.
Alhamdulillah.... pulangan memberansangkan.

Kalau ada sesiap berminat nak jadi agen dropship atau nak jadi dealer boleh hubungi saya.
Link dan nombor telefon ada dibawah.

Selamat berkenalan semua!
 

AqueAjie

freshman
Joined
Jun 12, 2013
Messages
21
Points
0
Zaman dah maju , Teknologi berubah.
Dulu semua orang nak bershopping kena kekedai kat bandar.
Sekarang bukan saja shopping kat rumah, Bukak kedai pun kat alam maya..
Tahniah semua >:D<
 

ngelz aj

freshman
Joined
Jun 9, 2013
Messages
2
Points
1
hai salam perkenalan....saya pun baru join dalam WC ni dalam awal jun ni kot..saya guru tapi macam2 benda nak buat..tapi x jalan sangat..so sekarang ni tengah beri tumpuan pada affiliate marketing iaitu affiliate junction...

kalau puan2/tuan2 berminat untuk mengaktifkan IC untuk membolehkan u all dapat diskaun apabila berbelanja dgn menggunakan IC atau menjadi affiliate dalam projek mykad smart shopper, just emel me ye.

boleh add saya kat fb yer. Anjilin Suali.

nice kenal kat u all.
 
Last edited:

ngelz aj

freshman
Joined
Jun 9, 2013
Messages
2
Points
1
betul...saya ramai kawan cikgu..depa wat part time job jual on9..masyhuk juga..jeles tengok..he3
 

Cikgu Aminah

freshman
Joined
Aug 30, 2013
Messages
15
Points
0
Saya cikgu sekolah, sekarang ni saya aktif bagi anak murid terpilih saya untuk saya bantu. Saya sponsor diorang makanan untuk minda secara percuma. Alhamdulillah, nampak kesan perubahan sangat positif. Murid makain rajin, fokus dan cepat ingat apa saya ajar. InsyaAllah, saya akan share produk tu tak lama lagi di WC. :)
 
Top