Siapa disini Biz/Work At Home Moms?

Joined
Feb 27, 2012
Messages
33
Likes
0
Points
0
Offline
Salam Semua yang ada dalam Forum ni terutamanya Tuan Shuth yang merupakan moderator forum ni,

nama saya Nur Elisya Farah, bekerja sepenuh masa di rumah dengan Bisnes Emas Sadur hanya melalui Online, mungkin bisnes saya juga ini boleh dibuat bagi semua yg bergelar Ibu atau Suri Rumah sepenuh masa. bagi sesiapa yang berminat boleh layari facebook.com/elisejewelry atau pun bagi suri rumah or ibu2 yang nak buat bisnes boleh layari emassadur[dot]com... :) semoga berjaya. :)
 
Joined
Dec 23, 2012
Messages
225
Likes
0
Points
0
Offline
Assalamualaikum semua...
Sy org baru disini...
Mmg kerja dari rumah depan komputer...
Ada satu biz MLM yg guna secara online...
Cuma sy xtau di thread mana sy dapat utk iklan/post thread yg mengandungi link afiliate...
Harap dapat membantu semua :(
 
Joined
Feb 15, 2013
Messages
105
Likes
0
Points
0
Offline
Saya juga biz at home mom :) ada dua anak lelaki. Bukan senang nk biz dan jaga anak sekaligus.

Saya buat design baju pengantin lelaki dan perempuan, kasut pengantin (tempah khas dari jakarta). Pastu saya juga menjual telekung berwarna (ni kira produk mass produce saya lah) dan juga tudung shawl senang lilit (saya design sendiri tudung yg mudah dililit)

Saya tiada sijil dlm jurusan rekaan fashion tapi saya boleh melakar sketch dan tahu teknik2 menghasilkan cutting baju yg betul. Maybe sbb saya masa kecik selalu perati mak saya jahit baju customer.

Sekarang disamping bisnes fashion, saya juga aktif bisnes cosway sbb saya berminat utk mohon kedai ecosway yg percuma dan modal yg mampu dibayar. Huhu. Siapa minat nk tahu mcm mana nk mohon farmasi percuma ecosway boleh email saya ecoswayfreestockist[at]gmail[dot]com atau message saya (tapi since saya newbie kt sini rasanya belum boleh pm)
 
Joined
May 19, 2013
Messages
129
Likes
0
Points
16
Offline
Baguslah thread ni.
Nak join jugak la.

Saya bisnes at home mummy jugak.
Anak lelaki ada 2 orang.
Kena pandai bahagi masa nak jaga anak dan nak buat bisnes.
Sekarang saya buat bisnes jual perfume pelbagai jenama gred AAA.
Alhamdulillah.... pulangan memberansangkan.

Kalau ada sesiap berminat nak jadi agen dropship atau nak jadi dealer boleh hubungi saya.
Link dan nombor telefon ada dibawah.

Selamat berkenalan semua!
 
Joined
Jun 12, 2013
Messages
21
Likes
0
Points
0
Offline
Zaman dah maju , Teknologi berubah.
Dulu semua orang nak bershopping kena kekedai kat bandar.
Sekarang bukan saja shopping kat rumah, Bukak kedai pun kat alam maya..
Tahniah semua >:D<
 

zarraz

freshman
Joined
Jun 13, 2013
Messages
8
Likes
0
Points
0
Offline
Salam 1 Malaysia

Saya merupakan konsultan kecantikan wanita. Wajah kusam, berjerawat, berjeragat, kendur, kedut dan sebagainya. Saya menawakan info-info penjagaan kecantikan terbaik dan konsultansi percuma ...
 
Joined
Jun 9, 2013
Messages
2
Likes
0
Points
1
Offline
hai salam perkenalan....saya pun baru join dalam WC ni dalam awal jun ni kot..saya guru tapi macam2 benda nak buat..tapi x jalan sangat..so sekarang ni tengah beri tumpuan pada affiliate marketing iaitu affiliate junction...

kalau puan2/tuan2 berminat untuk mengaktifkan IC untuk membolehkan u all dapat diskaun apabila berbelanja dgn menggunakan IC atau menjadi affiliate dalam projek mykad smart shopper, just emel me ye.

boleh add saya kat fb yer. Anjilin Suali.

nice kenal kat u all.
 
Last edited:
Joined
Dec 25, 2011
Messages
27
Likes
0
Points
1
Offline
Sekarang ramai peniaga online..suri rumah terutamanya.. lebih2lagi di fb.. full time pun ramai..tahniah ini 1 usaha yg baik utk suri rumah menjana pendapatan..
 
Joined
Aug 30, 2013
Messages
15
Likes
0
Points
0
Offline
Saya cikgu sekolah, sekarang ni saya aktif bagi anak murid terpilih saya untuk saya bantu. Saya sponsor diorang makanan untuk minda secara percuma. Alhamdulillah, nampak kesan perubahan sangat positif. Murid makain rajin, fokus dan cepat ingat apa saya ajar. InsyaAllah, saya akan share produk tu tak lama lagi di WC. :)
 

joxen

freshman
Joined
Oct 19, 2007
Messages
14
Likes
0
Points
1
Offline
Salam,

Ada tak ibu-ibu yang berminat untuk menjadi penulis? Topik ialah yang berkaitan dengan wanita seperti kehamilan, kecantikan, masakan dan lain-lain. Semuanya tentang wanita.

Kalau ada yang berminat, beritahu ye. Terima kasih.
 

Kak Nik

freshman
Joined
Jul 18, 2011
Messages
39
Likes
0
Points
0
Offline
Syabas Shuth perkenal ruangan ini. Saya akan pencen tahun depan tapi berkobar nak niaga utk pengisian masa tersebut. Saya prepare dengan baca buku motivasi berniaga internet termasuk buku Shuth. Sekarang saya dah buka kedai jual manik dan peralatan menjahit.Secara sambilan saya ambil upah buat sulaman manik dan sulaman benang serta crochet(mengait) Doakan smoga saya berjaya.dengan tiada pengalaman langsung berniaga saya explore sendiri dengan baca buku.Harap juga dapat guide dari orang yg mahir. Terima kasih
 
Joined
Jan 4, 2014
Messages
25
Likes
0
Points
0
Offline
Saya telah menggunakan satu kaedah menjana duit secara online. Ternyata ianya berkesan. Untuk maklumat lanut, sila inbox saya. Thanks;)
 

R1naZM

freshman
Joined
Oct 6, 2013
Messages
7
Likes
0
Points
0
Offline
Assalam,
Saya mom yang bekerja dari rumah.Mula menceburkan diri dengan bisness internet ni pada bulan 8 2012.Tempat pertama yang saya jual ialah di FB guna FB Ads dan produk pertama yang saya jual ialah pemanggang ikan Syarikat Menang Glassware.Kebanyakan pelanggan saya ialah dari Sabah dan Sarawak.Sampailah hari ini saya tambah lagi satu produk iaitu supplement kurus Fat Burner Extreme.Alhamdulillah sampai sekarang boleh la lepas nak bawak anak-anak jalan-jalan enjoy sikit.:D Harapan saya sekarang nak berjinak dengan bisness jual e-book pulak.Dengan adanya Wang Cyber boleh la saya belajar serba sedikit tentang e bay, produk PLR,etc.Semoga IM kat sini sudi membantu.
 
Top