Siapa disini Biz/Work At Home Moms?

teapear

freshman
Joined
Jan 15, 2009
Messages
14
Points
1
saya buat part time.. part pun masyuk... ini kan fulltime..:p tapi start bulan 11 nak buat fulltime pula..
 

maszk

freshman
Joined
Sep 26, 2011
Messages
3
Points
0
saya buat part time.. part pun masyuk... ini kan fulltime..:p tapi start bulan 11 nak buat fulltime pula..
teaper..nak berhenti kerja dan biz sendiri ke? ok tu...saya dulu masa berhenti kerja x tau nak buat apa..mmg rasa tension lepas 2 thn berhenti kerja br tebuka hati ni nak bis...mmg seronok sesangat.....
 

projekduit

freshman
Joined
Oct 6, 2011
Messages
1
Points
0
JAWATAN KOSONG SEBAGAI AGEN PENGIKLANAN

Kami merupakan organisasi yang menjalankan perniagaan E-iklan mempelawa anda menjadi ejen kami dengan Modul Program Pembangunan Keusahawanan yang berkesan dan insentif-insentif sangat menarik.

SYARAT-SYARAT YANG DIPERLUKAN
...
-BERUMUR 18 TAHUN KEATAS
-LELAKI DAN PEREMPUAN
-JOB PART TIME/FULL TIME
-TIDAK PERLU KEBOLEHAN/BAKAT
-INSENTIF KENAIKAN PANGKAT
-JOB LEBIH TERARAH KEPADA SEMUA SEGI ASPEK IKLAN
-KAMI JUGA MENYEDIAKAN AKADEMI UNTUK PEMBELAJARAN

PART TIME : RM800 HINGGA 1200

FULL TIME : RM1500 HINGGA 2500

"Kesusahan yang dialami kerana berusaha untuk berjaya hanya sekejap sahaja kemudian akan senang hidup, tetapi kesusahan yang dialami kerana malas berusaha dan berputus asa hidupnya akan susah seumur hidup".

BERMINAT DAN UNTUK KETERANGAN LANJUT SILA HUBUNGI ATAU SMS KE NOMBOR :

ZAIREE - 0173206033
 

icarus

freshman
Joined
Oct 21, 2011
Messages
1
Points
0
salam semua..dulu masa bujang memang fulltime keje and part time online bizz..masyukk juga la..then niat memang nak fulltime tapi disebabkan gaji naik so terpaksa hold dulu..kebetulan keje pun bz so terpaksa stop online bizz..setahun juga la..then bila dah kawen ni, husband selalu fly merata tak kira masa, husband suruh bizz online dekat rumah je..alhamdulillah apa yang saya minat nak buat tercapai..resign keje, ikut husband datang Labuan then work from home je..
 

suhaida shoppe

freshman
Joined
Oct 25, 2011
Messages
149
Points
0
saya lak wat bisnes online jual produk kecantikan dan kesihatan kat rumah jer.senang, leh jaga anak.alhamdulillah sambutan memang menggalakkan,duk rumah pun ader pendapatan jugak.sambil jaga anak sambil online
 

Sarana

freshman
Joined
Dec 16, 2011
Messages
7
Points
0
sy jual brg2 kemas sadur n pakaian muslimah secara dropshipping..cuba2 bisnes, jualan pn slow..x tau cara bkesan internet marketing..minta tunjuk ajar tuan rumah..
 

naizahasan

freshman
Joined
Sep 14, 2010
Messages
19
Points
0
Assalammualaikum,

Selalunya saya jadi silent reader aje kat WC ni. Banyak ilmu yang saya dapat di forum ni cuma nak menyampuk tu tak berani memandangkan ramai otai-otai yang hebat disini. Saya ada menjual ebook berkenaan remaja di didikremaja.com. Saya bukanlah seorang motivator cuma sekadar ingin berkongsi pengalaman dengan semua orang tentang bagaimana menangani masalah remaja. Saya juga mencuba nasib di clickbank .. banyak lagi ilmu internet yang saya tak tahu.Semoga mendapat bimbingan dari mereka yang dah berjaya.
 

Sarana

freshman
Joined
Dec 16, 2011
Messages
7
Points
0
suhaida, leh tanya cmner awak promosi produk awak? jualan sy slow la..
 

littlemus

freshman
Joined
Jan 12, 2012
Messages
3
Points
0
Assalamualaikum ...

saya baru je kat sini. Sebelum ni saya cuma jadi silent reader je. Now saya bekerja di sebuah sekolah swasta. teruk jugak la. rehat pun macam tak rehat. gaji pun tak seberapa. Now saya baru je melahirkan anak pertama. Banyak juga la saya memikirkan tentang keluarga sejak akhir akhir ni. Memang la saya boleh bawa anak saya pergi bekerja. Tapi tak sama orang di nursery yang jaga dengan kita yang jaga. Saya ada juga terfikir nak berhenti kerja dan buat bisnes online sepenuh masa tapi masih belum diberi kekuatan. Mungkin jugak saya masih tak yakin yang saya boleh buat income dengan bisnes online ni. tapi saya dah mula mengorak langkah. Saya letakkan target untuk 6 bulan. Kalau berjaya, saya mungkin akan terus berhenti kerja dan jadi WAHM. waktu cuti bersalin ni la baru saya rasa seronok tengok anak depan mata sambil buat kerja sendiri tanpa pengawasan sesiapa. :D
 

Kunasaguero

freshman
Joined
Jan 26, 2012
Messages
20
Points
0
Kerja senang saja...tidak perlukan modal pn..
ckup skadar online sahaja...sambil2 chat fb apa salah try to get income kn..
just click link ni n follow da easy step....senang...hehehe...
It's not a scam k..hehe..
cuba lah..sekarang ni giliran anda...tak salah pun kita mencuba kan..
untuk maklumat lanjut..layari laman FB sia - Kunaz Aguero-
 

Kunasaguero

freshman
Joined
Jan 26, 2012
Messages
20
Points
0
Kerja senang saja...tidak perlukan modal pn..
ckup skadar online sahaja...sambil2 chat fb apa salah try to get income kn..
just click link ni n follow da easy step....senang...hehehe...
It's not a scam k..hehe..
cuba lah..sekarang ni giliran anda...tak salah pun kita mencuba kan
-kunaz aguero- FB
 

meezwan

Newbie
Joined
Sep 27, 2009
Messages
1,969
Points
38
Rupanya ramai betul silent reader kat sini yang buat bisnes..bagus..bagus.. saya pun ada gak jual produk fizikal ni..pati delima..hehe
 

Abd.Hadis

freshman
Joined
Jul 13, 2010
Messages
155
Points
0
sy jual brg2 kemas sadur n pakaian muslimah secara dropshipping..cuba2 bisnes, jualan pn slow..x tau cara bkesan internet marketing..minta tunjuk ajar tuan rumah..
Tips dari Newbie..Mana tahu boleh membantu Sarana

Tip Pertama;
Anda bina laman web yang boleh menjual
a)cantik
b)kemas
C)mempunyai beberapa pilihan sistem pembayaran.

Tip Kedua:
Tonjolkan diri supaya orang tahu keujudan perniagaan anda,

Contohnya:
a)facebook(soft selling/ads)
b)Forum(signature dan lain)
c)enjin carian(seo dan berbayar)
d)dan lain2

Terima kasih.
 

fiza_ismail

freshman
Joined
Dec 2, 2011
Messages
5
Points
0
Salam.. Saya sukakan kraftangan. Banyak craft yang pernah saya buat tapi ada yang jadi ada yang tidak. Just sekarang saya tengah buat cross-stitch iaitu sulaman benang untuk membuat gambar ape2 je. Dan saya tengah cuba untuk membuat gambar saya sendiri dengan sulaman benang ni. Tapi ia mengambil masa yang agak lama untuk siap, mengikut kerajinan dan masa. Alhamdulillah.. ada jugak duit saku tuk saya walaupun ianya hanya dibuat secara sambilan.
hi zaliya..minat kita sama la. saya sedang belajar buat sulaman reban. tp sulaman ni perlukan minat dan usaha gigih kn sebab ambil masa yg lama nk siapkn satu2 kraf yg menarik tu..tp bila dah sia puas hati rasanya :)
 

fiza_ismail

freshman
Joined
Dec 2, 2011
Messages
5
Points
0
salam semua..saya jual barang2 keperluan muslim seperti jubah muslimah dan jubah lelaki, buku2 agama, tudung, telekung secara dropship dengan membuka fanpage di FB. tp jualan agak slow. apa yg patut saya buat tuk tingkatkan trafik dan memperoleh jualan? wajib ke buka blog? sekarang ni saya sedang cuba hasilkan produk kraf sulam reben saya sendiri dengan hasrat dpt jual online dan offline. saya juga ambil tempahan kek marble/kek karamel/puding roti untuk kenalan2 sekitar kuantan :)
 

Fazz Beauty

freshman
Joined
Apr 3, 2012
Messages
1
Points
0
Salam...ummi zakwan di cni....saya ada jual set bersalin dan kelengkapan bersalin yang lain melalui online...tapi skarang tergendala kejap sbb baru abis berpantang anak ke 2 hehe...harap info kat cni boleh bagi semangat kat saya untuk terus berbisnes melalui online ni :)
 
Joined
Mar 15, 2012
Messages
299
Points
0
salam semua..mama arif furqan di sini..
saya menjalankan perniagaan menjual cd-rom '39 panduan buat duit'...
sekiranya anda membeli cd-rom tersebut anda MEMPUNYAI HAK UNTUK MENJUAL SEMULA cd-rom tersebut dan dibenarkan MENYIMPAN SEMUA KEUNTUNGAN 100'/.
sekarang saya tengah melancarkan TAWARAN ISTIMEWA buat warga WC..
saya akan berikan anda DISKAUN sebanyak RM 150 dan tambahan 3 BONUS utk anda yg berminat..
harga sebenar adalah RM199..kini cd-rom tersebut hanya dijual dengan harga rm49..
selain itu,saya memberi JAMINAN PERIBADI selama 90 hari kepada anda bahawa wang anda akAn dipulangkan sekiranya anda tidak berpuas hati dengan produk ini

*sesiapa yg berminat sila kirimkan nama dan email anda ke [email protected]
 
Last edited:
Top