Siapa disini Biz/Work At Home Moms?

Joined
Oct 25, 2011
Messages
148
Likes
0
Points
0
Offline
#82
saya lak wat bisnes online jual produk kecantikan dan kesihatan kat rumah jer.senang, leh jaga anak.alhamdulillah sambutan memang menggalakkan,duk rumah pun ader pendapatan jugak.sambil jaga anak sambil online
 

Sarana

freshman
Joined
Dec 16, 2011
Messages
7
Likes
0
Points
0
Offline
#83
sy jual brg2 kemas sadur n pakaian muslimah secara dropshipping..cuba2 bisnes, jualan pn slow..x tau cara bkesan internet marketing..minta tunjuk ajar tuan rumah..
 
Joined
Sep 14, 2010
Messages
18
Likes
0
Points
0
Offline
#84
Assalammualaikum,

Selalunya saya jadi silent reader aje kat WC ni. Banyak ilmu yang saya dapat di forum ni cuma nak menyampuk tu tak berani memandangkan ramai otai-otai yang hebat disini. Saya ada menjual ebook berkenaan remaja di didikremaja.com. Saya bukanlah seorang motivator cuma sekadar ingin berkongsi pengalaman dengan semua orang tentang bagaimana menangani masalah remaja. Saya juga mencuba nasib di clickbank .. banyak lagi ilmu internet yang saya tak tahu.Semoga mendapat bimbingan dari mereka yang dah berjaya.
 
Joined
Jan 12, 2012
Messages
3
Likes
0
Points
0
Offline
#86
Assalamualaikum ...

saya baru je kat sini. Sebelum ni saya cuma jadi silent reader je. Now saya bekerja di sebuah sekolah swasta. teruk jugak la. rehat pun macam tak rehat. gaji pun tak seberapa. Now saya baru je melahirkan anak pertama. Banyak juga la saya memikirkan tentang keluarga sejak akhir akhir ni. Memang la saya boleh bawa anak saya pergi bekerja. Tapi tak sama orang di nursery yang jaga dengan kita yang jaga. Saya ada juga terfikir nak berhenti kerja dan buat bisnes online sepenuh masa tapi masih belum diberi kekuatan. Mungkin jugak saya masih tak yakin yang saya boleh buat income dengan bisnes online ni. tapi saya dah mula mengorak langkah. Saya letakkan target untuk 6 bulan. Kalau berjaya, saya mungkin akan terus berhenti kerja dan jadi WAHM. waktu cuti bersalin ni la baru saya rasa seronok tengok anak depan mata sambil buat kerja sendiri tanpa pengawasan sesiapa. :D
 

shafiq

freshman
Joined
Apr 6, 2011
Messages
741
Likes
0
Points
16
Offline
#87
Bagus jugak thread nih..Boleh mereka luahkan idea-idea bernas disini..:)

untuk manfaat bersama..:)
 
Joined
Jan 26, 2012
Messages
20
Likes
0
Points
0
Offline
#88
Kerja senang saja...tidak perlukan modal pn..
ckup skadar online sahaja...sambil2 chat fb apa salah try to get income kn..
just click link ni n follow da easy step....senang...hehehe...
It's not a scam k..hehe..
cuba lah..sekarang ni giliran anda...tak salah pun kita mencuba kan..
untuk maklumat lanjut..layari laman FB sia - Kunaz Aguero-
 
Joined
Jan 26, 2012
Messages
20
Likes
0
Points
0
Offline
#89
Kerja senang saja...tidak perlukan modal pn..
ckup skadar online sahaja...sambil2 chat fb apa salah try to get income kn..
just click link ni n follow da easy step....senang...hehehe...
It's not a scam k..hehe..
cuba lah..sekarang ni giliran anda...tak salah pun kita mencuba kan
-kunaz aguero- FB
 
Joined
Sep 27, 2009
Messages
1,962
Likes
1
Points
38
Offline
#90
Rupanya ramai betul silent reader kat sini yang buat bisnes..bagus..bagus.. saya pun ada gak jual produk fizikal ni..pati delima..hehe
 
Joined
Jul 13, 2010
Messages
146
Likes
0
Points
0
Offline
#91
sy jual brg2 kemas sadur n pakaian muslimah secara dropshipping..cuba2 bisnes, jualan pn slow..x tau cara bkesan internet marketing..minta tunjuk ajar tuan rumah..
Tips dari Newbie..Mana tahu boleh membantu Sarana

Tip Pertama;
Anda bina laman web yang boleh menjual
a)cantik
b)kemas
C)mempunyai beberapa pilihan sistem pembayaran.

Tip Kedua:
Tonjolkan diri supaya orang tahu keujudan perniagaan anda,

Contohnya:
a)facebook(soft selling/ads)
b)Forum(signature dan lain)
c)enjin carian(seo dan berbayar)
d)dan lain2

Terima kasih.
 
Joined
Dec 2, 2011
Messages
5
Likes
0
Points
0
Offline
#92
Salam.. Saya sukakan kraftangan. Banyak craft yang pernah saya buat tapi ada yang jadi ada yang tidak. Just sekarang saya tengah buat cross-stitch iaitu sulaman benang untuk membuat gambar ape2 je. Dan saya tengah cuba untuk membuat gambar saya sendiri dengan sulaman benang ni. Tapi ia mengambil masa yang agak lama untuk siap, mengikut kerajinan dan masa. Alhamdulillah.. ada jugak duit saku tuk saya walaupun ianya hanya dibuat secara sambilan.
hi zaliya..minat kita sama la. saya sedang belajar buat sulaman reban. tp sulaman ni perlukan minat dan usaha gigih kn sebab ambil masa yg lama nk siapkn satu2 kraf yg menarik tu..tp bila dah sia puas hati rasanya :)
 
Joined
Dec 2, 2011
Messages
5
Likes
0
Points
0
Offline
#93
salam semua..saya jual barang2 keperluan muslim seperti jubah muslimah dan jubah lelaki, buku2 agama, tudung, telekung secara dropship dengan membuka fanpage di FB. tp jualan agak slow. apa yg patut saya buat tuk tingkatkan trafik dan memperoleh jualan? wajib ke buka blog? sekarang ni saya sedang cuba hasilkan produk kraf sulam reben saya sendiri dengan hasrat dpt jual online dan offline. saya juga ambil tempahan kek marble/kek karamel/puding roti untuk kenalan2 sekitar kuantan :)
 
Joined
Apr 3, 2012
Messages
1
Likes
0
Points
0
Offline
#94
Salam...ummi zakwan di cni....saya ada jual set bersalin dan kelengkapan bersalin yang lain melalui online...tapi skarang tergendala kejap sbb baru abis berpantang anak ke 2 hehe...harap info kat cni boleh bagi semangat kat saya untuk terus berbisnes melalui online ni :)
 
Joined
Apr 9, 2012
Messages
10
Likes
0
Points
0
Offline
#96
Salam....

Saya baru jer join group nie..tertarik dengan forum2 yang banyak bagi knowledge pada peniaga baru cm saya... Saya baru jer nak start berniaga..sya sekarang tgh menjual produk dan barangan baby....setakat nie jualan slow jer...mungkin baru lagi dan tak banyak ilmu internet marketing yan saya tau...Mula minat berniaga selepas dapat baby..Kalau bisnes maju..bercita2 nak berenti keje n uruskan family sepenuh masa sambil online bisnes...harap2 angan-angan tu menjadilah yerk..

TQ tuan rumah.....
 

zaliya

freshman
Joined
May 23, 2009
Messages
39
Likes
0
Points
0
Offline
#97
hi zaliya..minat kita sama la. saya sedang belajar buat sulaman reban. tp sulaman ni perlukan minat dan usaha gigih kn sebab ambil masa yg lama nk siapkn satu2 kraf yg menarik tu..tp bila dah sia puas hati rasanya :)
a'ah.. betul tu.. sy mmg minat bab kraftangan. skrg ni de jual kraft utk budak2 skolah n ipt je.. tu pon mintak tolong adik je.. xde masa sgt nak buat sbb sy keje full time. bila de masa je baru leh buat.. awk buat kraft pe?.. impian sy nak ada galeri kraft sendiri. tp x tahu la bila leh capai cita2 tu.. hehe
 
Joined
Apr 26, 2012
Messages
1
Likes
0
Points
0
Offline
#98
salam,

sy baru register dgn WC ni....
sya bukan work at home tp work at opis....cume berniaga dr home....
mcm mna nak iklan kan website kt disini yek?
 
Top