Siapa disini Biz/Work At Home Moms?

amy jalil

freshman
Joined
Jul 6, 2011
Messages
2
Points
0
hai.. semua...
saya new member dalam forum ni.. masih byk lagi yg saya xtau pasal forum..
betulkan saya kalu saya tersalah langkah yer...

hehehehe...
 

blink2

freshman
Joined
Jun 6, 2011
Messages
12
Points
0
Hi semua.
Selamat berkenalan.
Saya selalu masuk WC ni tapi jadi silent reader.. skg baru sebok nak active lak :) coz tgk ada thread cam ni, tertarik nak join.. networking kata org...

A bit about myself, sya single parent, 2 anak. Saya berniaga offline, full time since last year jer. Buka gerai kecik aje, jual aksesori wanita/kanak2. Baru2 ni, dpt offer baik utk jual emas sadur lak, lagipun brg emas sadur ni tgh high demand skg. So kira, alhamdulillah gak pendapatan. Tapi biasala bila dah start berniaga ni, masa tu cam terhad utk urus anak2. Nasib baik la gerai buka certain days je. If masa utk bergerai tu, rasa cam terkejar2 lak. Iyelah, modal sikit, tak mampu sgt nak upah pekerja lagi so terfikir nak buat online gak, dgn target utk online terus :). Tu yg sedang wat blog utk tu. Masih tgh buat lagi. Tak reti sgt, so terkial2 gak nak buat blog.

Beside tat, try gak buat affiliate... cam best so try2 jer la. If sudi, jengahlah kat siggy kat bawah tu.

Harap dpt belajar dr kawan2 baru di sini :)
 

Mona

freshman
Joined
Jul 10, 2011
Messages
52
Points
0
Salam semua.....saya ahli bari dalam WC nie...saya tak tahu plak akan kewujudan Wc nie..maklumlah..bz dengan kerja dan jarang sekali nak online dan malas nak ambik tahu sangat pasal dunia ICT nie...tapi baru-baru nie, mcm berminat nak join sebb boleh dapat info..rugi kan saya selama ini..

Sekarang saya tengah dalam perancangan untuk buat bisnes kecil-kecilan...sekrang nie pun ada jugak buat bisnes seperti jual tudung, jual kerongsang, jual kain dan macam2 lagi lah..tapi ofline jer lah...sekrang rasa nak belajar plak macam mana nak kembangkan bisnes melalui online..tapi kena belajar dulu lah nak buat cam mane..saya harap ader lah kengkawan di sini yang dapat membantu yer....

salam perkenalan dari saya.:)
 

meezwan

Newbie
Joined
Sep 27, 2009
Messages
1,969
Points
38
Salam semua.....saya ahli bari dalam WC nie...saya tak tahu plak akan kewujudan Wc nie..maklumlah..bz dengan kerja dan jarang sekali nak online dan malas nak ambik tahu sangat pasal dunia ICT nie...tapi baru-baru nie, mcm berminat nak join sebb boleh dapat info..rugi kan saya selama ini..

Sekarang saya tengah dalam perancangan untuk buat bisnes kecil-kecilan...sekrang nie pun ada jugak buat bisnes seperti jual tudung, jual kerongsang, jual kain dan macam2 lagi lah..tapi ofline jer lah...sekrang rasa nak belajar plak macam mana nak kembangkan bisnes melalui online..tapi kena belajar dulu lah nak buat cam mane..saya harap ader lah kengkawan di sini yang dapat membantu yer....

salam perkenalan dari saya.:)
Selamat Datang Mona ke dunia wangcyber
 

Hairul WC

Newbie
Joined
Nov 5, 2009
Messages
1,527
Points
36
Salam semua.....saya ahli bari dalam WC nie...saya tak tahu plak akan kewujudan Wc nie..maklumlah..bz dengan kerja dan jarang sekali nak online dan malas nak ambik tahu sangat pasal dunia ICT nie...tapi baru-baru nie, mcm berminat nak join sebb boleh dapat info..rugi kan saya selama ini..

Sekarang saya tengah dalam perancangan untuk buat bisnes kecil-kecilan...sekrang nie pun ada jugak buat bisnes seperti jual tudung, jual kerongsang, jual kain dan macam2 lagi lah..tapi ofline jer lah...sekrang rasa nak belajar plak macam mana nak kembangkan bisnes melalui online..tapi kena belajar dulu lah nak buat cam mane..saya harap ader lah kengkawan di sini yang dapat membantu yer....

salam perkenalan dari saya.:)
kalo puan dah tahu kewujudan wc nie..
gerenti biznes puan akan maju jaya.. insyaAllah.
yg penting kena baca tips2 dalam forum nie... good luck puan...
 

nis

freshman
Joined
Jul 24, 2011
Messages
9
Points
0
wah.....forum ni dah mcm wanitaniaga.com...anyway...bgus2...hehe...dapat la lepak lama ckit kat cni...:D
 

inna

freshman
Joined
Jan 28, 2011
Messages
33
Points
0
salam kenal sumer

saya suri rumah dari 3 boys 1 girl (15,12,10,7th)
selepas berkawin terus benti keje uruskan anak2.
berjinak2 dgn online biz sejak 2006.
memula sembang2 je ...pastu try jual2 sikit.
pastu tergerak ati blajar le wat web, photoshop, edit2 sumer ni
alhamdulilah masih bertahan sampai sekarang
masih byk lagi kurangnya dan msh byk kene blajar lagi
rupanya bkn sng nak niaga online ni....bekejaran antara dapur n pc... heheh
harap idea dan bantuan kwn2 utk baiki lg online shop saya tu

jom tenguk koleksi blouse muslimah bersulam unik saya.
insyaallah saya bawakan design2 yang tak banyak di pasaran.

http://www.cemarabiru.com

tq all :)
 

yantie

freshman
Joined
May 1, 2008
Messages
75
Points
6
Age
43
Salam...

Ini topik pertama untuk pembukaan section terbaru di Wangcyber.com.
Sebagai mukadimah, saya ingin menjemput semua golongan2 wanita yang bekerja/berniaga dari rumah yang berada di forum ini.. memperkenalkan diri serta berkongsi serba sedikit tentang pekerjaan @ perniagaan yang dijalankan.

Selain dapat mempromosikan produk/perniagaan puan-puan,
mungkin ianya boleh dijadikan inspirasi kepada ahli-ahli yang lain...

Diharapkan... golongan-golongan wanita yang berada di WC ini, sudi untuk menampil & memperkenalkan diri... :)
Assalamualaikum... Sebenarnya saya dah lama tahu tentang pembukaan section terbaru ini melalui fanpage WC, tapi waktu itu saya tak sempat nak berkongsi sesuatu di sini... Hanya menjenguk buat seketika jer... Jadi dikesempatan yang ada pada hari ini saya akan berkongsi serba sedikit tentang saya...

Saya Tuan Nuryantie bt Tuan Muhamad Azmi dari Kuantan, Pahang... Saya merupakan seorang surirumah sepenuh masa & ibu kepada 2 orang anak (5 & 1 tahun). Saya kini menjalankan perniagaan menerusi internet dengan menjual pelbagai produk secara dropship dengan Syarikat Edy Marketing (EdyMart). Selain menjalankan perniagaan secara droship, saya juga sedang berusaha untuk membangunkan kembali perniagaan saya yang gagal suatu ketika dulu... Kepada sesiapa yang berminat untuk sertai saya dalam melebarkan jaringan perniagaan masing-masing, sangatlah dialu-alukan... Boleh join saya di facebook group “Rakan Niaga NSS” & like fanpage saya di sini : http://www.facebook.com/tuannuryantiefans ... Menerusi fanpage tersebut, ada beberapa lagi fanpage lain yang berkaitan dengan perniagaan yang saya jalankan...

Assalamualaikum...

Alhamdulillah, dah ada ruangan untuk wanita. Sebelum ni tengok ramai lelaki. Jadi macam malu-malu kucen nak mencelah-celah. nak tanya pun malu je sebab semua macam dah hebat2.

Alhamdulillah, saya dah terbitkan 2 buah ebook iaitu rahsia tangisan bayi dan panduan memilih taska dengan bantuan pakar ebook, Tuan Jamal dan bantuan personal coaching Abu Jarir.

Sekarang sedang aktif menjual produk fizikal, iaitu produk kesihatan shaklee.

Salam perkenalan semua...
Ooo... Inilah dia penulis ebook Rahsia Tangaisan Bayi... Saya ada jugak sertai program affiliate untuk produk tersebut tapi belum berjaya menghasilkan jualan sebab saya kurang buat promosi... InsyaAllah lepas raya ni saya akan promosikan kesemua program affiliate yang saya sertai di facebook... Diharap puan sudi memberi tunjuk ajar kepada saya ya... :)

saya tak dak jual apa2...tak tau nak jual apa...hemm apa agaknya dapat jual ngan laris sekali ye
Tak tau nak jual apa ya... Apakata jual produk secara dropship macam saya melalui sistem kedai online EdyCart... Boleh lihat contoh kedai online saya & boleh daftar dulu free trial menggunakan sistem kedai online edycart... Kalau berminat, sila klik link yang ada pada siggy saya di bawah ini ya... Kalau sesiapa yang daftar & upgrade sebagai pengedar melalui link saya secara automatik akan menjadi Rakan Niaga NSS berstatus VIP... NSS tu singkatan dari Syarikat saya iaitu NSS Future Enterprise... (Niaga Sama Sama Untuk Masa Depan)... Jom lah join saya... :)

Buat dropshipping malaysia pun ok jugak berbanding affiliate.
Pendapat saya je la..
Saya buat dua-dua... Dropshipping & affiliate dengan EdyMart... Dah dapat hasilnya walaupun tak banyak... Maklumlah, masih mentah lagi...

Okeylah, saya offline dulu... Jumpa lagi ya... Wassalam... :)
 

apes

Senior
Joined
Apr 7, 2008
Messages
290
Points
18
Assalamualaikum... Sebenarnya saya dah lama tahu tentang pembukaan section terbaru ini melalui fanpage WC, tapi waktu itu saya tak sempat nak berkongsi sesuatu di sini... Hanya menjenguk buat seketika jer... Jadi dikesempatan yang ada pada hari ini saya akan berkongsi serba sedikit tentang saya...
Ohh, ni kak yantie ye.. Dah lama tak dengar citer.. :D
 

shamsida

freshman
Joined
Aug 26, 2011
Messages
0
Points
0
Salam

Saya baru berjinak-jinak dengan perniagaan internet ni.Baru je buka blog ala-ala butik maya gitu...tengok ramai gak yang berjaya hasil perniagaan internet ni so fikir semula rugi plak tak mencuba...

Biz yang saya involve ni adalah menjual lens mata. Ada macam-macam warna dan corak.Wanita sekarang kan suka bergaya...mata adalah satu tambahan aksesori selain make up...so minta tolong rakan-rakan menyokong biz saya ni.Sila la lawat FB saya [email protected]
 

yantie

freshman
Joined
May 1, 2008
Messages
75
Points
6
Age
43
Ohh, ni kak yantie ye.. Dah lama tak dengar citer.. :D
Ya betul tu... ini Kak Yantie... Hmm... ini pasti apes yang pernah akak kenal menerusi forum JG & BJ kan... Tak sangka kita boleh jumpa kat forum WC pulak ya... Akak ni asyik tenggelam timbul jer kat sini... Sekarang ni baru nak aktif semula di forum-forum internet, sebelum ini akak selalu online di facebook jer... :)
 

nar1306

freshman
Joined
Jul 14, 2008
Messages
0
Points
0
salam,
saya ader jual penapis air Beyond water. Penapis ni menggunakan pasir, batu dan ceramic.
Setiap tabung dia tu transparent blh nampak batu dan pasir tu. Sbb ader penapis air yg tabung dia tak nampak dlm so itu yg diaorang pakai tulang la. even ader yg kosong pun. kadang diorang letak span jer. mana tau aper isi kat dlm tabung tu.

So penapis ni blh nampak isi dia then dia ni punya pH level dia hampir sama dgn air zam zam. klau tak caya blh try. air dia pun blh minum direct from pipe. tak mask pun tak pe. blh buat air susu baby terus dan gunakan utk masak nasi. nasi naik lbh cantik. then banyak lagi kebaikkannya.

Klau nak blh contact aku 019-2552750 atau email [email protected]
 

Mazida

freshman
Joined
Sep 11, 2011
Messages
1
Points
0
Salam untuk semua warga WC,


Saya ada buat bisnes tafsir Al-Quran Per Kata dan Miracle the Reference :
Jika berminat, sila call/SMS saya 016-6657256



*Ejen TM Mobile pakej murah, free panggilan TM-TM
Nombor Servis
Mobile ikut kawasan/Negeri (03, 04,05, 06,07,08,09) -xxxxxxxx
Mobile 1 Malaysia (atur system) (011)-xxxxxxxx

VOICE DEAL PACKAGE
Voice Deal RM38
TM Ke TM=Percuma
TM Ke Bukan TM = 15sen/minit

Voice Deal RM48
TM Ke TM=Percuma
TM Ke Bukan TM = 12sen/minit
Percuma 1 Jam setiap bulan berbual kebukan TM

Voice Deal RM68
TM Ke TM=Percuma
TM Ke Bukan TM = 10sen/minit
Percuma 2Jam setiap bulan berbual ke bukan TM

SMS TM Ke TM = 5 Sen
SMS TM Ke BUKAN TM = 10 Sen

Jika ingin maklumat selanjutnya, sila hubungi Shaari H/P: 019-3115930(011-18330963/ Mazidah (016-6657256/ 03-20210175 ,email: [email protected]
 

Attachments

hebatz

freshman
Joined
Apr 5, 2006
Messages
5
Points
1
wah..tak sangka ramai nyer biz/work at home moms....saya baru join affiliate...
 

maszk

freshman
Joined
Sep 26, 2011
Messages
3
Points
0
Assalamualikum semua...Saya mas...dah hampir 2 tahun saya menjalankan bis tepung kek segera choc moist...alhamdulillah sratakat ni sambutan menggalakkan...sekarang saya cuba berkecimpung lebih meluas dalam dunia online..di samping itu saya juga menerima tempahahan homemade choc untuk jamuan dan hantaran..harap masa akan dtg, dpt meluaskan lg produk saya...2 produk lg yg saya btl2 minat nak buat ialah..blueberry tart dan cupcake...harap2 rakan2 wang cyber menyokong saya... tq ")
 
Top