Siapa disini Biz/Work At Home Moms?

ezord

Newbie
Joined
Jul 3, 2009
Messages
539
Points
16
salam kenalan dari saya...hehe
seronok dah ada thread untuk wanita nih..
memang akan banyak membantu.
jadi..jangan segan-segan untuk membantu sesama sendiri lepas ni...hehe
 

ezord

Newbie
Joined
Jul 3, 2009
Messages
539
Points
16
salam kenalan dari saya...hehe
seronok dah ada thread untuk wanita nih..
memang akan banyak membantu.
jadi..jangan segan-segan untuk membantu sesama sendiri lepas ni...hehe
 

ipin

freshman
Joined
Feb 6, 2011
Messages
14
Points
0
saya ada jual online iaitu sabun Lamara, baik untuk kulit. kalau berminat taip je kat google sabun lamara, saya punya yg atas sekali tu (blogsport). atau PM saya :D

terima kasih.
 

bertong

freshman
Joined
May 30, 2010
Messages
3,387
Points
36
saya tak dak jual apa2...tak tau nak jual apa...hemm apa agaknya dapat jual ngan laris sekali ye
 

ikadesca

freshman
Joined
Mar 8, 2010
Messages
20
Points
0
salam...saya jual pakaian muslimah, korean fashion, tudung secara online....tp blog tgh design...and melalui facebook pon ada..
jual pakaian secara online mmg dapat sambutan sebb org boleh jengah kt internet anytime any where...cuma time order bayk tk
larat nk g courier...siap kamcing dah ngan org courier..hehehehh
 

ikadesca

freshman
Joined
Mar 8, 2010
Messages
20
Points
0
nt da siap kedai online saya saya bgtau kt saudara semua...
 

welina

freshman
Joined
Apr 2, 2010
Messages
10
Points
0
Salam kawan-kawan..
Bagusla thread untuk wanita ni dibuka..sukerr..

Saya sekarang masih bekerja..ngan sektor awam..tp minat sangat berniaga..senang-senang jengahla kedai saya kat bawah tuh..

Bolehla add FB saya..sambil kite tambah kawan-kawan..Terima kasih tuan shuth yerk..bukak thread nih..welcome
 

cikcendol

freshman
Joined
Jun 28, 2011
Messages
2
Points
0
salam perkenalan dari saya... saya org baru di sini..minat juga nak berbisnes.so,tunjuk ajarku sifu!
 

Farra

Newbie
Joined
Jun 8, 2010
Messages
71
Points
0
Salam perkenalan dari saya juga.
Walau dah setahun sign up kat WC ni, saya masih newbie :)
Nak kena curi2 masa buat online marketing.

Oleh kerana saya belum ada produk sendiri,
mgkn sebaiknya mulakan dengan affiliate kot?

Harap dapat tunjuk ajar dari anda semua ye..
 

hirma

freshman
Joined
Jul 2, 2011
Messages
15
Points
0
Satu alternatif yang baik kepada wanita. Konsep SOHO mungkin masih baru di Malaysia tetapi tidak rugi jika kita mahu mencuba.
 

hirma

freshman
Joined
Jul 2, 2011
Messages
15
Points
0
Satu alternatif yang baik kepada wanita. Konsep SOHO mungkin masih baru di Malaysia tetapi tidak rugi jika kita mahu mencuba.
Kebaikannya lebih masa bersama keluarga pada masa yang sama berpeluang untuk menjana pendapatan. Sebagai contoh perunding perkahwinan, menjual kek & kuih, guru musik dsb
 

AnakkuSayang

freshman
Joined
Jun 6, 2011
Messages
35
Points
0
Salam perkenalan dari saya juga.
Walau dah setahun sign up kat WC ni, saya masih newbie :)
Nak kena curi2 masa buat online marketing.

Oleh kerana saya belum ada produk sendiri,
mgkn sebaiknya mulakan dengan affiliate kot?

Harap dapat tunjuk ajar dari anda semua ye..
Buat dropshipping malaysia pun ok jugak berbanding affiliate.
Pendapat saya je la..
 

nazlinshop

freshman
Joined
May 9, 2011
Messages
41
Points
0
salam perkenalan buat semua...

saya dh berkecimpung dlm bisnes online ni hampir 5 thn.jual produk fizikal.saya ni antara yg tergolong graduan menganggur.hehe....boring2 dok umah saje cuba2 biz online.lgpun dlu mmg suka jual2 brg.tak sangka maintain smpi skrg.
dlu sekadar suka2.tp skrg ni mmg dh serius nk fokus.dan alhamdulillah bermula bln ni buka utk jualan borong. utk bisnes online ni mmg sy bermula dgn 0 sb dlu mmg x amik course IT.mmg byk dugaan & cabarannya.

dan skrg ni belaja2 utk program affiliate & produk digital pulak.

kpd yg baru2 nk mula berbisnes online tu selamat maju jaya.
 
Last edited:

Maslinda Wahid

freshman
Joined
Jul 5, 2011
Messages
87
Points
0
Wah. Ada ruang khusus untuk wanita. Baguslah, ya. :)

Saya bekerja tetap sebagai seorang guru. Tapi buat kerja-kerja lain lagi. Antaranya, networking. Sekarang ni, berjinak-jinak dengan dunia internet, termasuklah dropshipping dan affiliate. Minta tunjuk-ajar dari semua, ya. :)
 

wahidah3006

freshman
Joined
Jul 3, 2011
Messages
2
Points
0
Salam...

Saya masih baru sgt2 di WC ni. Seblm nie join dropship, jual tudung,baju..pernah gak la beli brg fizikal, tp xberape brjaya melalui on9.. so, skrg ngah mencr2 idea utk mghasilkn ebook. hehehehehe..mampu ke x tu?? tp teringin berjaya. xnak dipandang rendah ag..sy seorg suri rumah. terpaksa berhenti kerja selepas melahirkan anak kembar 10bln yg lepas.. Hope2 sy dpt tunjuk ajar dr otai2 WC, tuan2 dan puan2 semua... Peace...:)
 
Top