Siapa disini Biz/Work At Home Moms?

shuth

Senior
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,936
Points
48
Salam...

Ini topik pertama untuk pembukaan section terbaru di Wangcyber.com.
Sebagai mukadimah, saya ingin menjemput semua golongan2 wanita yang bekerja/berniaga dari rumah yang berada di forum ini.. memperkenalkan diri serta berkongsi serba sedikit tentang pekerjaan @ perniagaan yang dijalankan.

Selain dapat mempromosikan produk/perniagaan puan-puan,
mungkin ianya boleh dijadikan inspirasi kepada ahli-ahli yang lain...

Diharapkan... golongan-golongan wanita yang berada di WC ini, sudi untuk menampil & memperkenalkan diri... :)
 

alia

freshman
Joined
May 8, 2011
Messages
14
Points
0
assalammualaikum,kat ruangan mana nak kenalkan diri tu,saya masih baru,minta tunjukajar....
 

zaliya

freshman
Joined
May 23, 2009
Messages
41
Points
0
Salam.. Saya sukakan kraftangan. Banyak craft yang pernah saya buat tapi ada yang jadi ada yang tidak. Just sekarang saya tengah buat cross-stitch iaitu sulaman benang untuk membuat gambar ape2 je. Dan saya tengah cuba untuk membuat gambar saya sendiri dengan sulaman benang ni. Tapi ia mengambil masa yang agak lama untuk siap, mengikut kerajinan dan masa. Alhamdulillah.. ada jugak duit saku tuk saya walaupun ianya hanya dibuat secara sambilan.
 

shuth

Senior
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,936
Points
48
assalammualaikum,kat ruangan mana nak kenalkan diri tu,saya masih baru,minta tunjukajar....
Alia.. boleh kenalkan disini...

Salam.. Saya sukakan kraftangan. Banyak craft yang pernah saya buat tapi ada yang jadi ada yang tidak. Just sekarang saya tengah buat cross-stitch iaitu sulaman benang untuk membuat gambar ape2 je. Dan saya tengah cuba untuk membuat gambar saya sendiri dengan sulaman benang ni. Tapi ia mengambil masa yang agak lama untuk siap, mengikut kerajinan dan masa. Alhamdulillah.. ada jugak duit saku tuk saya walaupun ianya hanya dibuat secara sambilan.
zaliya ambil upah sulaman benang ke? pakai tangan ke?
buat gambar ben10 boleh? berapa anggaran upah sulaman benang ini ya?
 
Joined
May 2, 2011
Messages
745
Points
0
Ini topik pertama untuk pembukaan section terbaru di Wangcyber.com.
congratz Shuth, WC :)

bagoslah..... semakin mantap wc skang ni... :)
nak ajak kawan2 datang sini gak la.... ngan ada section khusus ni....... :)
 
Joined
Nov 28, 2010
Messages
31
Points
0
Salam,

Rahimah al-Idrus di sini...^_^. InsyaAllah bulan ini akan mula menghantar produk fizikal yang pertama...Semuanya berkat sokongan rakan-rakan & sifu IM. Apa yang penting kita berniaga kejujuran, fokus & kesabaran perlu ada. Terima kasih saudara shuth atas thread baru ni ^_^
 

meezwan

Newbie
Joined
Sep 27, 2009
Messages
1,969
Points
38
Bagus juga dengan ada thread ni..bolehlah wanita-wanita menjengah diri di sini.. :)
 

shuth

Senior
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,936
Points
48
Salam,

Rahimah al-Idrus di sini...^_^. InsyaAllah bulan ini akan mula menghantar produk fizikal yang pertama...Semuanya berkat sokongan rakan-rakan & sifu IM. Apa yang penting kita berniaga kejujuran, fokus & kesabaran perlu ada. Terima kasih saudara shuth atas thread baru ni ^_^
Boleh share apakah produk fizikal yang dijual itu?
 
Joined
Nov 28, 2010
Messages
31
Points
0
Boleh share apakah produk fizikal yang dijual itu?
Salam,

CD Kuasa FTP. CD ini memuatkan 45 video berkenaan tentang asas internet, domain, hosting, cPanel dan FTP. Tak dinafikan ramai yang ada domain sendiri tapi masih ramai lagi yang tengah 'struggle' bagaimana nak manfaatkan sepenuhnya penggunaan cpanel.
Ini berdasarkan pengalaman pertama 'menimang' domain pertama :D. Saudara boleh rujuk siggy pertama di bawah :D.

Terima kasih atas perhatian dan sokongan
 
Joined
May 2, 2011
Messages
745
Points
0
Joined
Jun 21, 2009
Messages
1,051
Points
0
menarik ni..banyak yg kita blh kongsikan disini kan..best2..mantop wc..sibuk sekarang ni..nanti free2, blh saya taip panjnag2 dekat section ni..wife shuth bukan jual produk fizikal jugak ke? work at home mom jugakl kan?? dia xjengah sini ke?? he he

admire saya tuh...
 

shuth

Senior
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,936
Points
48
menarik ni..banyak yg kita blh kongsikan disini kan..best2..mantop wc..sibuk sekarang ni..nanti free2, blh saya taip panjnag2 dekat section ni..wife shuth bukan jual produk fizikal jugak ke? work at home mom jugakl kan?? dia xjengah sini ke?? he he

admire saya tuh...
ho ho.. dia sibuk sikit.. tak sempat nak jengok forum..
 

maz09

freshman
Joined
May 24, 2009
Messages
4
Points
0
Salam semua kawan2.
Saya dah jadi agent Public Mutual. So sesape yg nk mulakan perlaburan ngan PM boleh contact saya, terutama yg duduk di area utara...
 

sayadandia

freshman
Joined
May 23, 2011
Messages
10
Points
0
As Salam,

TQ Mr. admin postkan ruangan mcm ni untuk kaum2 wanita... :)

Kalau yang wat bisness melalui internet..leh tak? tya dl..mn tau kang post kena ban lak ..just nak share....
 

iza perfumeberry

freshman
Joined
Aug 8, 2009
Messages
12
Points
0
salam semua

saya adalah bekas seorang engineer oil n gas....baru menceburi dunia biz online ni setahun dua yang lepas.....now dah full time jadi housewife n full time biz ...for me berniaga ni lagi best sbb kita control sendiri apa yg kita nak in terms of masa, duit dan freedom utk buat apa yg dirasakan perlu dibuat....if keje dulu semua kena ikut arahan boss...keja teruk pun sometimes org x appreciate..itu yg rasa sedih+stress tu..huhuhu....

dulu x pernah terfikir pun nak buat biz sbb rasa family+surrounding xde yg ada galakkan kita berbiz...but zaman sekrang ni if nak duit lebih, kena lah berusaha skit...cari lubang2 apa yg patut buat...
start buat biz as side income, but sampai saya rasakan sy boleh survive + boleh lebih fokus so i decide utk buat full time...buat husband jer yg keje...huhuh

anyway saya adalah pakar dalam bidang perfume dan kecantikan....boleh la lawat my website


-selling original & authentic miniature perfume, perfume set




barang2 banyak dia diambil dari luar negara+ dlm negara from direct distributor....if nak jadi dealer pun boleh.....
okey...slam perkenalan:)
 

Attachments

period8

freshman
Joined
May 18, 2010
Messages
6
Points
0
Hi Kawan Kawan,

Saya pula buat kelas online untuk mereka yang ingin menjadi Social Media Manager.
Kerja yang gajinya paling tinggi di era masa kini
1st time buat online, jadik i letak harga USD10 saja supaya lebih ramai orang mengenali saya

Tak silap I, kita takleh letak website disini, jadi kalau sesiapa yang beminat untuk mengkritik atau menyokong atau ingin membeli, sila PM saya ya!
 
Top