Siapa disini Biz/Work At Home Moms?

Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,874
Likes
1
Points
48
Offline
#1
Salam...

Ini topik pertama untuk pembukaan section terbaru di Wangcyber.com.
Sebagai mukadimah, saya ingin menjemput semua golongan2 wanita yang bekerja/berniaga dari rumah yang berada di forum ini.. memperkenalkan diri serta berkongsi serba sedikit tentang pekerjaan @ perniagaan yang dijalankan.

Selain dapat mempromosikan produk/perniagaan puan-puan,
mungkin ianya boleh dijadikan inspirasi kepada ahli-ahli yang lain...

Diharapkan... golongan-golongan wanita yang berada di WC ini, sudi untuk menampil & memperkenalkan diri... :)
 

alia

freshman
Joined
May 8, 2011
Messages
14
Likes
0
Points
0
Offline
#2
assalammualaikum,kat ruangan mana nak kenalkan diri tu,saya masih baru,minta tunjukajar....
 

zaliya

freshman
Joined
May 23, 2009
Messages
39
Likes
0
Points
0
Offline
#3
Salam.. Saya sukakan kraftangan. Banyak craft yang pernah saya buat tapi ada yang jadi ada yang tidak. Just sekarang saya tengah buat cross-stitch iaitu sulaman benang untuk membuat gambar ape2 je. Dan saya tengah cuba untuk membuat gambar saya sendiri dengan sulaman benang ni. Tapi ia mengambil masa yang agak lama untuk siap, mengikut kerajinan dan masa. Alhamdulillah.. ada jugak duit saku tuk saya walaupun ianya hanya dibuat secara sambilan.
 
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,874
Likes
1
Points
48
Offline
#4
assalammualaikum,kat ruangan mana nak kenalkan diri tu,saya masih baru,minta tunjukajar....
Alia.. boleh kenalkan disini...

Salam.. Saya sukakan kraftangan. Banyak craft yang pernah saya buat tapi ada yang jadi ada yang tidak. Just sekarang saya tengah buat cross-stitch iaitu sulaman benang untuk membuat gambar ape2 je. Dan saya tengah cuba untuk membuat gambar saya sendiri dengan sulaman benang ni. Tapi ia mengambil masa yang agak lama untuk siap, mengikut kerajinan dan masa. Alhamdulillah.. ada jugak duit saku tuk saya walaupun ianya hanya dibuat secara sambilan.
zaliya ambil upah sulaman benang ke? pakai tangan ke?
buat gambar ben10 boleh? berapa anggaran upah sulaman benang ini ya?
 
Joined
Nov 28, 2010
Messages
30
Likes
0
Points
0
Offline
#7
Salam,

Rahimah al-Idrus di sini...^_^. InsyaAllah bulan ini akan mula menghantar produk fizikal yang pertama...Semuanya berkat sokongan rakan-rakan & sifu IM. Apa yang penting kita berniaga kejujuran, fokus & kesabaran perlu ada. Terima kasih saudara shuth atas thread baru ni ^_^
 
Joined
Sep 27, 2009
Messages
1,962
Likes
1
Points
38
Offline
#8
Bagus juga dengan ada thread ni..bolehlah wanita-wanita menjengah diri di sini.. :)
 
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,874
Likes
1
Points
48
Offline
#9
Salam,

Rahimah al-Idrus di sini...^_^. InsyaAllah bulan ini akan mula menghantar produk fizikal yang pertama...Semuanya berkat sokongan rakan-rakan & sifu IM. Apa yang penting kita berniaga kejujuran, fokus & kesabaran perlu ada. Terima kasih saudara shuth atas thread baru ni ^_^
Boleh share apakah produk fizikal yang dijual itu?
 
Joined
Nov 28, 2010
Messages
30
Likes
0
Points
0
Offline
#10
Boleh share apakah produk fizikal yang dijual itu?
Salam,

CD Kuasa FTP. CD ini memuatkan 45 video berkenaan tentang asas internet, domain, hosting, cPanel dan FTP. Tak dinafikan ramai yang ada domain sendiri tapi masih ramai lagi yang tengah 'struggle' bagaimana nak manfaatkan sepenuhnya penggunaan cpanel.
Ini berdasarkan pengalaman pertama 'menimang' domain pertama :D. Saudara boleh rujuk siggy pertama di bawah :D.

Terima kasih atas perhatian dan sokongan
 
Joined
Jun 1, 2011
Messages
1
Likes
0
Points
0
Offline
#11
assalamualaikum,

saya buat dropshipping.
mintak tunjuk ajar atau cadangan

terima kasih.

:)
 
Joined
Feb 16, 2009
Messages
152
Likes
0
Points
16
Offline
#13
Walaupun Shuth tujukan buat puan-puan, tapi tuan-tuan pun nak beri komen juga. :D
Terima kasih buat Shuth dan WC semoga WC bertambah meriah dengan adanya ruangan SOHO dan Wanita.
Saya buat masa ini ada membantu adik perempuan saya membina blogshop pakaian bayi dan kanak-kanak di http://cakceko.blogspot.com
 
Joined
Jun 9, 2007
Messages
14
Likes
0
Points
1
Offline
#14
Salaam

Saya pun berniaga dari rumah, beli barang melalui ebay dan jual di lelong. Lawatilah blog saya.
 
Joined
Jun 21, 2009
Messages
1,018
Likes
2
Points
0
Offline
#15
menarik ni..banyak yg kita blh kongsikan disini kan..best2..mantop wc..sibuk sekarang ni..nanti free2, blh saya taip panjnag2 dekat section ni..wife shuth bukan jual produk fizikal jugak ke? work at home mom jugakl kan?? dia xjengah sini ke?? he he

admire saya tuh...
 
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,874
Likes
1
Points
48
Offline
#16
menarik ni..banyak yg kita blh kongsikan disini kan..best2..mantop wc..sibuk sekarang ni..nanti free2, blh saya taip panjnag2 dekat section ni..wife shuth bukan jual produk fizikal jugak ke? work at home mom jugakl kan?? dia xjengah sini ke?? he he

admire saya tuh...
ho ho.. dia sibuk sikit.. tak sempat nak jengok forum..
 

maz09

freshman
Joined
May 24, 2009
Messages
4
Likes
0
Points
0
Offline
#17
Salam semua kawan2.
Saya dah jadi agent Public Mutual. So sesape yg nk mulakan perlaburan ngan PM boleh contact saya, terutama yg duduk di area utara...
 
Joined
May 23, 2011
Messages
10
Likes
0
Points
0
Offline
#18
As Salam,

TQ Mr. admin postkan ruangan mcm ni untuk kaum2 wanita... :)

Kalau yang wat bisness melalui internet..leh tak? tya dl..mn tau kang post kena ban lak ..just nak share....
 
Joined
Aug 8, 2009
Messages
12
Likes
0
Points
0
Offline
#19
salam semua

saya adalah bekas seorang engineer oil n gas....baru menceburi dunia biz online ni setahun dua yang lepas.....now dah full time jadi housewife n full time biz ...for me berniaga ni lagi best sbb kita control sendiri apa yg kita nak in terms of masa, duit dan freedom utk buat apa yg dirasakan perlu dibuat....if keje dulu semua kena ikut arahan boss...keja teruk pun sometimes org x appreciate..itu yg rasa sedih+stress tu..huhuhu....

dulu x pernah terfikir pun nak buat biz sbb rasa family+surrounding xde yg ada galakkan kita berbiz...but zaman sekrang ni if nak duit lebih, kena lah berusaha skit...cari lubang2 apa yg patut buat...
start buat biz as side income, but sampai saya rasakan sy boleh survive + boleh lebih fokus so i decide utk buat full time...buat husband jer yg keje...huhuh

anyway saya adalah pakar dalam bidang perfume dan kecantikan....boleh la lawat my website


-selling original & authentic miniature perfume, perfume set




barang2 banyak dia diambil dari luar negara+ dlm negara from direct distributor....if nak jadi dealer pun boleh.....
okey...slam perkenalan:)
 

Attachments

period8

freshman
Joined
May 18, 2010
Messages
6
Likes
0
Points
0
Offline
#20
Hi Kawan Kawan,

Saya pula buat kelas online untuk mereka yang ingin menjadi Social Media Manager.
Kerja yang gajinya paling tinggi di era masa kini
1st time buat online, jadik i letak harga USD10 saja supaya lebih ramai orang mengenali saya

Tak silap I, kita takleh letak website disini, jadi kalau sesiapa yang beminat untuk mengkritik atau menyokong atau ingin membeli, sila PM saya ya!
 
Top