Siapa disini bekas anak murid MYGUIDE...

watakutama

freshman
Joined
Mar 5, 2007
Messages
230
Points
16
hmmmm..akhirnya aku terpaksa juga bukak thread nih...sblm tuh aku nak tahu sape disini anak murid myguide..tambahan yg rapat seperti baem ker..meh masuk sini..bantulah kawan2 yg agak2 teraniaya ini...kenapa aku kata agak2 teraniaya..kerana aku tak pasti cerita itu benar atau tidak..tapi kalo sampai 4 hingga 7 bulan tak dapat apa2...pastu cerita yg sama je. apa cerita...so sapa disini mmg anak murid myguide n rapat mmg myguide..tolonglah masuk sini..aku nak tahu cerita sebenar dari org lain jugak..kalo dari myguide je mmg cerita yg sama...dan aku mmg peram je perasaan nihhh.....ada 2 3 org yg sama kes ngan aku...nanti diorg masuk la dlm nih..
 

watakutama

freshman
Joined
Mar 5, 2007
Messages
230
Points
16
mesti ada yg tanya kes apakah ini...biasalah..kes duit la nih...riban2 ma...
 

watakutama

freshman
Joined
Mar 5, 2007
Messages
230
Points
16
myguide nih satu ketika dulu ada tawarkan kelas..boley refer link yg rizal kasi tuh...tapi malangnya semua post telah di delete oleh myguide..cuma boleh baca apa yg di quote kan sahaja..kelas myguide nih rm 500...tapi masalahya..bila kita start melabur dengan keuntungan 70% dia punya 30% kita punya setiap bulan hingga sampai bila2..dengan kata lain tak mungkin duit kita akan hangus..so aku nak sape bekas anak murid myguide dan kenal rapat ssesangat..meh taolong kawan2 yg hilang punca nih...mungkin myguide ade sbb nya..tapi masalah timbul bila ada yg call...call tak berangkat..msg tak berjawab..aku still yakin sbb myguide tak off HP dia...tapi aku nak penjelasan dr yg mungkin rapat dengan myguide nih..contoh baem....mungkin sikit bagi korang..tapi kalo hampir 5 angka mmg sangap aku di buatnya...baem..meh la masuk sini...ko kan penyokong kuat myguide...
 

watakutama

freshman
Joined
Mar 5, 2007
Messages
230
Points
16
oo..
dah paham.. ni kes myguide nih jadi trader utk forex la..
try setel dulu baik2.. kalo x jalan gak.. byk lagi saluran leh buat..

ini yg aku maleh nak on WC nih...tinggal kejap jer kena log in balik..asyik2 kena login balik..ade cara setting ke..sbb bila aku masuk WC pastu tinggal jap..dia log out sendiri..

mmg tgh settle elok2 lah nih..aku tgh kumpull lagi org nih..setakat ini dah 2 org aku jumpa kes cam aku...mana tahu ada yg lain..kurang2 kami tak sendirian...
 

ray firdausi

freshman
Joined
May 13, 2007
Messages
56
Points
8
Age
38
aku anak murid myguide juga. itu dulu masa mula2 aku kenal forex ni. daripada posting dia cara cakap dia yg ada kaitan dgn agama tu buat aku pk mungkin dia org yg betul.
kalo xcaya boleh buka dan baca balik posting dia, bnyk posting dia aku quote supaya x terpadam.aku masa mula2 jumpa dia aku dh rasa dia mcm berlagak sikit,sebab masa dia ajar aku dgn nikiza pakai laptop aku, dalam laptop aku ada indicator sugarush dan ebook sugarus,dia kata mengarut semua tu, tapi setahu aku sugarush xprnh keja dia buat forex sepenuh masa.tapi aku tetap labur jugak duit kat dia sbb aku memang nak buktikan org2 yg guna madah2 agama ni hampir semuanya xleh percaya. aku dulu 50/50 percaya.aku xda modal cukup utk main live, lalu aku labur kat pool dia rm1500 duit saving aku utk smbg degree.la ni dh 7 bulan apa sekupang xdpt.ingat ada modal leh la forex live terus.

antara yg aku xpuas (sorri kpd anak murid myguide yg lain kalo ulasan aku ni keras, tapi ni sekadar pendapat tentang ilmu) hati tentang statement myguide dlm posting dia ni dlm dok tunjuk kepoweran dia tu umpama nak citer seekor cacing tapi bg bayang2 mcm nak citer sekor naga. bg org yg baru kenal forex mungkin bila jumpa org yg buat forex anggap teknik dialah yg power. bila dh lama belajar forex baru tahu ada lagi teknik power lagi free.

myguide kata semua ea xleh survive bila news atau sampai area overboung/oversold. tapi bg pndpt aku jika ea tu ada sl ia tdk jd masalah.ataupun pada news ada jgn on ea.


myguide kata kita kena pk lebih awal dr indicator.ramai la org dok pk dia punya kepoweran dia kat sini, tang ni aku kata mcm nak citer sekor cacing tapi bg bayang2 mcm nak citer sekor naga. aku ingat apa teknik dia yg boleh btindak lebih awal dr indicator, ceh!!!! kalo kita dh untung 7pips kita kena tutup position takut broker nampak.ha.ha.ha.jenuh org dok berteka-teki tapi ni jer pun.


lagi satu yg buat aku belah bagi pcaya kat dia bila dia dok kutuk2 org2 yg buat abfund, eaindex dn yg seangkatan dgnnya, juga ib broker forex yg makan komisen. aku ingat dia okla boleh percaya sbb dia kutuk geng skim menipu camni aku ingat dia xtergolong mcm tu.macam org yg kutuk org lain makan tahik xkan dia pun makan tahik,aku pk logik dekat sini tu yg aku percaya tu.


tu saja setakat ni dr aku, pesan aku kat newbie kalo nak belajar forex cari saja ilmu kat tenet ni free jer. ambillah pandangan dr org yg ada pengalaman jgn yg baru jinak dlm forex sbb org yg ada pengalaman dia dh rasa semua jurus forex cuma xjumpa yg serasi dgn dia la kot. kalo nak belajar forex guna stategi 4h macd pun xapa. kalo nak tf kecik ikut saja mcm setting bro gaban. cari la sendiri kat tenet ni.
juga ada ea yg fleksibel boleh run mana2 pair anytime kecuali hr cuti la bg mereka yg xbuka pc 24jam.aku la tgh demo jer dgn ea ni, nk tgk hasil sebulan mcmana, kalo yakin baru live tu pun bgantung kalo modal xdak apa leh wat.


last sekali pesan aku jgn la mudah pcy dgn org,
kalo nick dia tu otaiforex ka, sifuforex ka, tu ada mirip2 kaki temberang tu, org yg power forex dia xtunjuk,dia low profil.
dan jgn pcy dgn madah2 diorg yg pakai ada juga unsur kiasan agama,
dan jgn pcy kalo org tu kata nak tolong tapi dia jual pula system dia, tu tak ikhlas tu, kalo nak tolong xboleh minta balasan.kalo xnak tolong xyah cakap nak tolong.

tingat citer masa aku jual air tebu tepi jalan dulu, ada sorang tua, pakai lebai mai kat aku dia kata dia jual pelaris,
aku tanya la dia berapa harga pelaris dia tu, lalu dia tunjuk la kat aku kertas potostat ada azimat pelaris dia dn bgtau aku rm20. aku pun bgtau dia aku xnak beli. org tua tu menengking aku dgn berkata dia nak tolong aku aku xsudi.
dengan selamba aku berkata padanya, pak cik sendiri mengemis, kalo x mesti dh laris jualan azimat pak cik ni,ni sy xsudi beli, rezeki kat tangan tuhan. saya xnak beli pak cik nak marah2 pulak, pak cik pernah baca paper x, org tua dibelasah dgn batang tebu tepi jalan kerana pelaris, lalu org tua tu berlalu pergi dgn muke xpuih ati, tu la cari pasal dgn aku sangat.......




mana lagi anak murid myguide,xnak berkarya sama ker kat sini,dgr kata ramai gak la yg terkena, ratus ribu pun ada,aku lak 1500jer dah 7 bulan sesen pun tarak.
kalo betoi scam apa nak buat,pengajaran bg mereka yg mcm aku.he.he.he.


mana p myguide yg jaga akaun singaporenge ni, kalo ada masalah sebab duit loss ker apa gitau ler, ni diam jer, sms xjwb,email xjwb, anda kena pk lebih bijak kehadapan dr indicator perasaan manusia ni, kalo diam lama2 org kata anda scam jgn marah pulak ni....

abis bulan ni, kalo xda tanda2 nak bayar, kira scam la kot.tunggu saja la jawapan dr dia xpun panglima kanan dia.
abis bulan ni..pilihan raya pun dh abis dah.rakyat xleh sabar,pelabur forex pun camtu la jugak,kan?kan?kan?kan?
 

watakutama

freshman
Joined
Mar 5, 2007
Messages
230
Points
16
hehehe...dah masuk sorg geng aku..syabas bro ulas panjang..aku malas nak ulas..aku dok cari lagi sapa yg terkena mcm kita..mana panglima kanan myguide nih...

aku bukan kata myguide scam ke ape ke..tp lama sangat dah nih...otai2 forex kat cini semua..betul ker seorg trader yg berjaya boleh ada problem ngan B. negara? bila duit dari luar nak dibawa masuk? meh terangkan skit..

arituh bila aku call myguide..banyak kali jugak la..kejap kat johor..kat penang..kejap kt langkawi dok tgh setup projek katanya..sembang bisnes mmg kecang..huhuhu...ray firdausi 1500...aku dah menjejak 12k nih...huhuhuhu....meh la sapa2 yg kenal..aku tau dalam nih ada kaki2 myguide dan korg tahu kat mana dia tinggal..meh la tolong kawan2 yg tersepit nih..
 

ray firdausi

freshman
Joined
May 13, 2007
Messages
56
Points
8
Age
38
aku x kata dia scam kalo dia bg penjelasan, kalo loss ker aper, masalah Bank negara ka aper, kita kena ada penjelasan. rundingan dgn ahli pelabur, kalo kita ada share dgn mana2 company camtu gak law dia. xkan nak ngelak.
kita kena bersikap profesional.
 

ray firdausi

freshman
Joined
May 13, 2007
Messages
56
Points
8
Age
38
arituh bila aku call myguide..banyak kali jugak la..kejap kat johor..kat penang..kejap kt langkawi dok tgh setup projek katanya..sembang bisnes mmg kecang..huhuhu...ray firdausi 1500...aku dah menjejak 12k nih...huhuhuhu....meh la sapa2 yg kenal..aku tau dalam nih ada kaki2 myguide dan korg tahu kat mana dia tinggal..meh la tolong kawan2 yg tersepit nih..

ait??

ada pulak projek2 yg nak buat dlm duit kater sangkut bank negara..
 
Top