Siapa ada twitter?

miekof

freshman
Joined
Feb 27, 2009
Messages
1,093
Points
0
wahh.. dah ramai nampaknya pakat2 kongsi twitter kat sini.. aku pun nak bg sedikit tips kat korang kalo nak dapatkan lebih follower,
1)Jangan lock update (kecuali untuk personal sahaja), sbb orang lain takkan follow korang kalo lock update.
2)Masukkan gambar (gambar yg menarik lebih baik).. kalo takda gambar orang lain akan menganggap spammer
3)Design yang menarik
4)Buatkan tweet (penulisan) yang menarik (macam create satu tweet agar member2 pun leh join retweet)

itu sahaja yang aku bleh kongsi setakat sekarang.. selamat bertweet...::rolleyes:
 

Mr.Awie

freshman
Joined
Apr 27, 2008
Messages
454
Points
16
Sesiapa yang ada twitter tu dan nak hadiah percuma dari saya, boleh ler berbuat demikian kat site saya http://azticles.azawie.com. Nak follow twiiter saya pun ada kat sana...
 

miekof

freshman
Joined
Feb 27, 2009
Messages
1,093
Points
0
Thanks bro..
Tips yang berguna..
Nak tanyer sikit. Betul ker kalau ramai follower boleh tarik traffik ?
Saper-sapa boleh jelaskan.
Boleh kalo kena pada caranya. Sbb tu laa twitter dah mula digilai oleh ramai orang, sbb ia mudah dan boleh tarik trafik ke blog atau website kita. cam setiap post baru diblog ko tu bleh di share link ke twitter, so bila follower ko tengok ada post baru tentang blog ko dan dia macam berminat nak baca jadi dia akan click laa link blog ko tu,,. Setiap post yg ko tulis di twitter hanya akan appear pada follower ko sahaja, yg ko following tu takkan appear di dashboard dia kecuali dia follow ko
Dari segi penjanaan wang aku masih mencari teknik dan skill lagi, dan aku tak boleh nak terangkan lagi camne, nanti aku akan terangkan kemudian :cool:
 
Last edited:

fanisha

junior
Joined
Feb 13, 2009
Messages
151
Points
0
mudah tak mudah nak tarik traffic, bergantung pada cara kita layan follower. if everyday asik kasik url saja. menyampah juga. tak esok lusa, sure orang tak follow dah. if follower baru berpuluh, tapi following dah beribu, orang pandang as ada niat nak jadi spammer. Soal kemampuan twitter, mmg tak dinafikan, sangat meluar. Ibarat satu forum raksasa, semua topik (prospek) ada di sana.. terpulang camna nak sesuaikan diri kat sana. Those yg guna twitter as personal blog (macro blog) takda salahnya. Tapi those yg gunakan twitter sebagai penyokong blog, and for branding something, customer support and so on.. its really a best tool.
 
Top