Sesiapa yang ada guna VFG dan Aweber ... Tolong la saya!!!

Joined
Sep 24, 2007
Messages
2
Likes
0
Points
1
Offline
#1
Salam,

Saya budak baru belajar....:)..masih tergolong di kalangan orang-orang yang rugi kalau ikut Shuth ler...

Sebelum ni saya guna aweber utk opt-in email.
Pelawat yang confirm subscription, dpt le ebook free;ebook1.

Skrg ni saya nak guna Aweber dan features Reward Email dalam Viral Friend Generator (VFG)
Setelah pelawat opt-in, pelawat akan di bawa ke "Tell a Friend Page"(guna VFG). Pelawat yang dapat beritahu at least 3 org kawan tentang ebook saya, pelawat tersebut dapat lagi satu ebook;ebook2.

Masalahnya skrg ni, pelawat belum lagi confirm subscription tp beritahu 3 nama tu, dapat ebook2.

Flow yg saya kehendaki:
1.Opt-in.
2.Confirm subscription - Dapat ebook1
3. Beritahu kawan - Dapat Ebook2.

Mohon bantuan kwn2 yg berpengalaman di wang cyber.. saya dah x de idea.
 
Joined
Nov 23, 2006
Messages
202
Likes
2
Points
18
Offline
#2
Salam,

Saya tak pernah pakai VFG...

Tapi mungkin flow ni dapat diikut :

Borang OPT-IN --> Halaman Pengesahan (Inform pada pendaftar supaya buat pengesahan dahulu) --> pendaftar buat pengesahan --> halaman download (ebook1) --> bgtaukawan (ebook2)...

Jadi, prosesnya mungkin seperti berikut :

1. Borang Optin
2. Pelawat dibawa ke halaman pengesahan (contoh : confirm.html)
3. Pelawat buka email dan klik pada link pengesahan yg dikirim
4. Link pengesahan membawa ke halaman download (contoh : download.html)
5. Pelawat bgtahu kawan kemudian dibawa ke (download2.html)


So, dekat sini, dorang akan dapat download produk hnya selepas pengesahan sahaja.

Harap info ini dapat membantu dan jika salah, mohon maaf. :D
 
Joined
Sep 24, 2007
Messages
2
Likes
0
Points
1
Offline
#3
Salam,

Terima kasih , tokei...

Walaupun tokei x pernah guna VFG, tokei dapat juga bagi idea kat saya.

Saya akan cuba sesuaikan dengan keperluan saya.

Bantuan yang diberikan amat saya hargai.
 
Joined
Nov 26, 2006
Messages
717
Likes
10
Points
18
Offline
#5
hmm... cuba sedari check dlm video yang disediakan, sy sebenarnya dah guna VFG ni .. tapi long time ago la. Rasanya setting awk kat aweber takde masalah cuma setting awak kat VFG je kena cuba tgk balik, sy penah juga mengalami masalah ini tapi dah lupa camne sy buat dulu, nasihat sy cuba tgk balik video installation dah perhatikan betul2. ade diterangkan di situ..
 
Joined
Mar 19, 2007
Messages
1,189
Likes
3
Points
38
Offline
#7
salam...maaf...VFG tu apa?
Viral Friend Generator, sejenis makhluk berupa script php yang digunakan di laman web untuk membolehkan pelawat 'jemput kawan' mereka dengan masukkan nama dan alamat email kawan2 mereka.

Saya guna Viral Inviter, pergh mudah beb ala2 facebook friend inviter gitu
 
Joined
Dec 31, 2005
Messages
1,858
Likes
14
Points
38
Offline
#8
Viral Friend Generator, sejenis makhluk berupa script php yang digunakan di laman web untuk membolehkan pelawat 'jemput kawan' mereka dengan masukkan nama dan alamat email kawan2 mereka.

Saya guna Viral Inviter, pergh mudah beb ala2 facebook friend inviter gitu
berhati-hati guna VFG atau VI... saya dah kene warning dgn hosting provider sbb abuse cpu resources disebabkan banyak ratusan email sending dalam masa 1 jam.. dia kene setting cron job yang selamat.. apapun runding dgn provider utk tahu kadar sending limit per hour supaya x timbul masalah..
 
Top