Service Monitor Backlink Anda

serdangonline

freshman
Joined
Feb 8, 2008
Messages
93
Points
8
Age
45
Assalamu'alaikum dan salam sejahtera,

Anda telah membelanjakan banyak RM untuk membina backlink anda, tetapi site anda masih tidak mendapat tempat yang cantik di Search Engine?

Tahukah anda bahawa hampir 90% backlink yang anda bina menggunakan comment backlinks adalah NO FOLLOW? Saya SANGAT PASTI! Kerana saya mempunyai dan menggunakan tools yang sama. Namun begitu, bagi saya, backlinks NO FOLLOW dan DO FOLLOW mempunyai nilai yang sama penting. Ini adalah kerana, tidak nampak natural sekiranya blog kita hanya mempunyai backlinks yang DO FOLLOW sahaja.

Dari pengalaman saya, sumber-sumber backlinks DO FOLLOW yang lain adalah dari Article Directory, Forum Profile, Bookmarks dan Site Directories. Dengan sumber-sumber yang ada dan servis pemantauan yang saya berikan, anda boleh merancang jumlah Backlinks yang DO FOLLOW dan NO FOLLOW yang anda perlukan untuk meningkatkan SE ranking anda.


Servis Saya - Monitor Backlinks Anda

- anda berikan saya domain anda (yang anda telah bina backlinks)
- berikan saya senarai links yang telah bina links ke domain anda
- saya akan hantar report dalam bentuk PDF setiap 2 Minggu Sekali
- Monitored Backlinks (Max 1000 bagi setiap link)
- Do Follow Required
- Do Follow Not Required

- Valid (Do Follow jadi valid jika link tersebut di index dan Do Follow)(No Follow - link telah di index tetapi tak di pastikan Do Follownya)
- Invalid (Do Follow jadi invalid jika link itu No Follow walaupun telah di index)(No Follow - link tidak di index dan tidak dijumpai)
- Unchecked (Link yang belum di periksa)
- Do Follow (Jumlah backlinks kita yang mempunyai status Do Follow)
- No Follow (Jumlah backlinks kita yang mempunyai status No Follow)
- Missing (Jumlah backlinks anda yang tidak dijumpai)

HARGA

1. RM 10 Untuk 3 Links bagi 3 Pelanggan Pertama
2. RM 10 untuk 2 Links bagi Pelanggan ke 4 hingga 15
3. RM 10 untuk 1 link bagi pelanggan 16 dan 30


Q & A

1. Ini sekali bayar atau tiap-tiap bulan?
- Sekali bayar.

2. Link tu boleh tukar-tukar tak? Katakan bulan depan site tu saya jual, saya takkan track lagi link tersebut.
- Link tu boleh tukar. Tapi minimum tempoh untuk tukar link adalah sebulan. Lepas sebulan, anda boleh tukar link yang hendak di track. Ini adalah kerana tracking tidak dapat dijalankan dengan sempurna jika perubahan link selalu dibuat.

3. 30 pembeli sahaja ke?
- Bagi memastikan kelancaran laporan 2 minggu sekali, saya menghadkan 30 pembeli buat sementara ini. Kemungkinan perkhidmatan ini akan dijadikan subscription bulanan. Pelanggan sedia ada tidak akan terjejas.

4. Takde review ke?
- Maaf, takde review.

5. Ada perkhidmatan lain tak yang di tawarkan?
- saya dalam pertimbangan untuk menawarkan Minimum Guaranteed Do Follow backlinks. Maklumat lanjut masih di dalam perbincangan.

6. Servis ni sekali saja ke?
- servis ni bukan one time. Tetapi report akan dihantar setiap dua minggu sekali. Dengan ini, anda boleh pastikan mana backlink yang masih wujud dan mana yang telah tiada. Dengan itu, anda boleh mengekalkan jumlah DO FOLLOW link yang anda inginkan.

PM untuk maklumat pembayaran.

Sekian, terima kasih.
 
Last edited:

serdangonline

freshman
Joined
Feb 8, 2008
Messages
93
Points
8
Age
45
Hah, dah up. Thanks MOD. Meh order cepat. Takkan menyesal punyo.
5929-service-monitor-backlink-anda-report.jpg
 

Attachments

  • report.jpg
    report.jpg
    73.7 KB · Views: 140
Last edited:

serdangonline

freshman
Joined
Feb 8, 2008
Messages
93
Points
8
Age
45
Murah? Apo lagi, angkat la satu paklong. Service ni untuk monitor backlinks yang anda telah buat, untuk memastikan do follow or no follow and check sama ada backlinks yang anda telah buat tu telah di index atau tidak.

Kesimpulannya, anda tak perlu lagi tertanya-tanya sama ada backlinks yang anda buat berkesan atau tidak.

Service untuk buat backlinks buat masa ni saya belum tawarkan kerana ramai yang telah tawarkan. Dalam perancangan, saya akan tawarkan "Guaranteed Do Follow" backlinks. Thanks.
 

gabot

freshman
Joined
May 19, 2006
Messages
1,176
Points
38
menarik ni tapi bukan kah setiap servis backlink ade report?
 

serdangonline

freshman
Joined
Feb 8, 2008
Messages
93
Points
8
Age
45
yep. botul tu bro gabot. Tp report tu ado bagitau tak yang mano do follow dan yang mano no follow? dan kalau ado yang do follow pun, berapa lama link do follow tu wujud.

Beklink datang dan pergi. Katakan bulan ni bro buat beklink dan dapat 10 link do follow dan 10 link no follow. agak2 bulan depan bro dapat jamin tak 10 link do follow dan 10 link no follow ni kekal? mungkin bulan depan link do follow ada 6 dan no follow ada 3 aja sebab maybe site tu dah tak aktif.

Report yang bro dapat hanya menyatakan yang dia dah buat 10,000 backlink, tapi bro tau tak berapa yang do follow? mesti tak tau kan?

Servis yang den tawarkan ini akan monitor beklink yang bro dah buat tu dan check beklink tu masih wujud atau tidak. Bukan tu sajo, dio akan check do follow and no follow status. Sistem ni check seminggu sekali, tp den akan bg report utk 2 minggu sekali.

Agak-agak berbaloi tak utk bro tau status beklink yang bro buat? Den biaso buat beklink guno comment blast and bilo den check, majoriti adalah no follow. Setakat nih, kebanyakan beklink do follow den datang dari forum profile and article directory (HINT):>. Tools yang den guno WPSBOX, WPSBOXPRO, SB, AMR, DigiArticle Blaster, BMD, SEO Profile Backlink tools, Bookmarklovers dan sebagainya. Heheheh, dalam perancangan untuk tawarkan service beklink, tapi bagi la peluang kat orang lain dulu. Servis den nanti kono bagi yang lebih unik.

So, service ni memang berbaloi utk sapa-sapa yang nak check service beklink yang anda beli. So, tak payah nak agak-agak berapa bnyk beklink yang anda buat masih aktif.

Bagi beklink provider plak, kualiti backlink anda dapat di pertingkatkan. Seperti semuo maklum, beklink yang memberi populariti kepada domain anda, mestilah beklink yang do follow. Namun pada itu, beklink yang no follow juga sama pentingnya. Tak logik la pulak kalau semua beklink yang datang ke site anda semuanya do follow.
 

serdangonline

freshman
Joined
Feb 8, 2008
Messages
93
Points
8
Age
45
Updates

Each backlink is periodically monitored to ensure that it exists and to confirm whether it is a 'dofollow' backlink or a 'nofollow' backlink. For every backlink that you want monitored, you can specify whether that backlink must be a 'dofollow' backlink to be considered valid.

If you specify that a backlink URL must contain a dofollow link, the backlink will be considerd valid only if contains a link to the campaign's target URL and if that link is 'dofollow'.

If you specify that a backlink URL does not need to contain a dofollow link, it will be considered valid if it contains any link to the campaign's target URL, even if the link is 'nofollow'.

Backlinks URL's are also marked invalid if they do not contain any link to the campaign's target URL at all. When viewing campaign report details, you'll see invalid backlinks clearly marked in red.

Valid backlinks are re-checked periodically.

Backlinks can be added, imported, deleted or modified from the Reports page. Find the campaign you'd like to modify and then click on the "Manage" link next to the heading for the list of monitored backlinks. Before editing, be sure that you're editing the proper set of backlinks -- choose 'dofollow required' or 'dofollow not required' from the dropdown at the top of the page.

When importing backlinks, provide a newline-separated list of URLs to be monitored. Before importing, be sure that you're importing into the proper set of backlinks -- choose 'dofollow required' or 'dofollow not required' from the dropdown at the top of the page.
 

frubo

freshman
Joined
Feb 24, 2010
Messages
98
Points
0
servis menarik, mcm mana klau kasi domain saja? senarai links x de..
 

serdangonline

freshman
Joined
Feb 8, 2008
Messages
93
Points
8
Age
45
sorry kepada semua. dah lama tak masuk WC. selalu semak WF ajo. Anyway, En frubo - kalau bagi domain aja, kita tak buat service utk detect backlinks yg bro dah buat. Service yg kami buat ni, utk check samada backlink yg anda buat masih wujud ataupun tidak. Lihat pic sbg contoh.

report.JPG

Ia menunjukkan berapa lagi backlinks yang masih aktif dan berapa backlinks anda yang tidak aktif. Apa-hal, bley pm kami untuk sebarang pertanyaan. TQ.
 
Top