Teknologi Seperti Dinantikan, Video iPhone 7 Melalui Pelbagai Penderaan Kini Hadir Ke Arena Internet

Deli

Active
Joined
Jun 6, 2015
Messages
18,652
Points
48
Setiap kali sebuah peranti flagship keluar, salah satu perkara yang mungkin dinantikan ramai pengguna adalah ujian ketahanan binaan sesuatu peranti – dimana biasanya ia melalui ujian calar, ujian boleh-bengkok dan sebagainya.

Kini, memandangkan iPhone 7 telah mula dijual di Amerika Syarikat, video “penderaan” untuk iPhone 7 kini turut mula hadir ke arena internet. Salah satu video terawal hadir daripada JerryRigEverything.


Melalui apa yang dilihat, iPhone 7 menggunakan kaca yang mampu tahan calar daripada kunci dan pisau biasa. Namun, ia tidak menyertakan sebarang kaca sapphire pada binaan, membuatkan calar tampak pada kaca ketika menggunakan bahan pada tahap ke-6.

Pada masa yang sama, untuk binaan kerangka pula, iPhone 7 dilihat mudah dicalarkan menggunakan pisau, sebaliknya ia mempunyai ketahanan yang baik daripada kunci dan duit syiling.

Binaan iPhone 7 juga dilihat agak baik berbanding sebelumnya, dan tidak mudah bengkok. Secara keseluruhan daripada video ini, boleh dikatakan agak baik, tetapi salah satu persoalan yang ditimbulkan adalah ketahanan port Lightning kerana kini pengguna bukan sekadar menggunakannya untuk mengecas, tetapi juga untuk mendengar audio.

Bagi anda yang akan membeli iPhone 7, apa kata anda mengenai ujian ketahanan atau boleh lebih dikatakan sebagai “penderaan” iPhone 7 ini?

Sumber: Amanz
 

chuchoo

freshman
Joined
Oct 1, 2016
Messages
2
Points
1
Age
29
x sanggupppp lihat video sebegini. melalui bacaan pun dah mulai getar. manakan lg org nak cuba rosakkan plak ni. org amerika la yg sanggup berbuat demikian. taupun malaysia belum diumumkn jadi belum ade video sebegini?
 

chuchoo

freshman
Joined
Oct 1, 2016
Messages
2
Points
1
Age
29
x sanggupppp lihat video sebegini. melalui bacaan pun dah mulai getar. manakan lg org nak cuba rosakkan plak ni. org amerika la yg sanggup berbuat demikian. taupun malaysia belum diumumkn jadi belum ade video sebegini?
 

wahaiiiKu

freshman
Joined
Jul 26, 2016
Messages
23
Points
1
Age
33
tidak kisah pun smua video ni ingin menaikkan jumlah pelawat saja. mungkin phone tu pun ada company yang sponsor kn jd beli saja! kalo phone tu senang rosak pun terpulang juga pada penggunanya. ada member yg main baling je, mestilah rosakkn
 

TunPayung

freshman
Joined
Aug 24, 2016
Messages
15
Points
3
Age
32
rasa pelik kenapa nak register pre order dgn bluecube,
tgk skrg byk telco dah ade pre order for iphone 7,
tapi why? tell me why???
 

TunPayung

freshman
Joined
Aug 24, 2016
Messages
15
Points
3
Age
32
tidak kisah pun smua video ni ingin menaikkan jumlah pelawat saja. mungkin phone tu pun ada company yang sponsor kn jd beli saja! kalo phone tu senang rosak pun terpulang juga pada penggunanya. ada member yg main baling je, mestilah rosakkn
ada juga company yg sponsor utk beli iPhone, dah skrg bluecube ada buat pre order, boleh register dulu utk jadi first person dapat phone tu, boleh show off maaaaa,haha
 

zaqzaq

junior
Joined
Feb 7, 2012
Messages
162
Points
18
ada juga company yg sponsor utk beli iPhone, dah skrg bluecube ada buat pre order, boleh register dulu utk jadi first person dapat phone tu, boleh show off maaaaa,haha
no need to show off sgt lah bro,1st edition selalunya orang tgok dulu...mcm mana dia punya function dan ada masalah ape selepas berapa lama gunakan...jgn happy sgt bro..
 

zaqzaq

junior
Joined
Feb 7, 2012
Messages
162
Points
18
mintak maaf double post sebab masalah connection..................................!
harap maaf ye tuan tuan dan puan puan .............................huhuhuhuhu
 
Last edited:

zaqzaq

junior
Joined
Feb 7, 2012
Messages
162
Points
18
rasa pelik kenapa nak register pre order dgn bluecube,
tgk skrg byk telco dah ade pre order for iphone 7,
tapi why? tell me why???
jgn buang masa lah..yang kat bluecube tu register for interest je..
 

zaqzaq

junior
Joined
Feb 7, 2012
Messages
162
Points
18
mintak maaf double post sebab masalah connection..................................!
harap maaf ye tuan tuan dan puan puan .............................huhuhuhuhu
 
Last edited:

zaqzaq

junior
Joined
Feb 7, 2012
Messages
162
Points
18
mintak maaf double post sebab masalah connection..................................!
harap maaf ye tuan tuan dan puan puan .............................huhuhuhuhu
 
Last edited:

zaqzaq

junior
Joined
Feb 7, 2012
Messages
162
Points
18
mintak maaf double post sebab masalah connection..................................!
harap maaf ye tuan tuan dan puan puan .............................huhuhuhuhu
 
Last edited:

meijimeijiji

freshman
Joined
May 11, 2011
Messages
84
Points
6
gile mahal kot iPhone ni...!nasib baik la kau cantik,slim dan x pernah ade masalah dengan aku!sbb tu lah x kira mahal mana pun kau aku tetap akan beli!kopak la aku..!
 

ngaudennis

freshman
Joined
Jan 10, 2012
Messages
19
Points
1
no need to show off sgt lah bro,1st edition selalunya orang tgok dulu...mcm mana dia punya function dan ada masalah ape selepas berapa lama gunakan...jgn happy sgt bro..
dengar citer kat blucube site dah nak habis orang booking.tu pun x tau masih ade stock untuk pre order ke x.skarang ni aku tgh cari cara untuk cari jalan alternatif untuk harga yang lebih murah sikit berbanding harga yang ada.ko tau x bro mane2 lagi yg ade preorder ni lagi?
 

BarneyLim007

freshman
Joined
Apr 11, 2011
Messages
7
Points
3
Tadi dekat LRT aku ade dengar 2 orang awek ni cakap pasal Iphone 6...merungut mahal katenye...tapi nak tukar gak Iphone 7 sbb lagi best and begaye...for sure lah Iphone 7 lagi mahal sebab dah upgrade segalenye...aku pulak memang teruja nak beli Iphone 7 tuh...mahal pun mahal lah der...ade sesape tau x harge sebenar iphone 7?info aku sikit...Google Search plak x dapat...hahahahaha
 

BarneyLim007

freshman
Joined
Apr 11, 2011
Messages
7
Points
3
ni masalah website ke masalah connection niyh???selame ni aku gune okay je!
dah ade dua posting yang same plak!wat menyemak je ni!
 
Last edited:

avatar1avatar

freshman
Joined
Apr 14, 2011
Messages
21
Points
1
Tadi dekat LRT aku ade dengar 2 orang awek ni cakap pasal Iphone 6...merungut mahal katenye...tapi nak tukar gak Iphone 7 sbb lagi best and begaye...for sure lah Iphone 7 lagi mahal sebab dah upgrade segalenye...aku pulak memang teruja nak beli Iphone 7 tuh...mahal pun mahal lah der...ade sesape tau x harge sebenar iphone 7?info aku sikit...Google Search plak x dapat...hahahahaha
harge die dalam rm3 ribu ke atas bro.
bagi aku design same je.tapi yang best sbb die kalis air.
tu yang aku teruja.ko ngoret la awek tu.pompuan mmg suka lah iPhone ni.
habis gaji pun sanggup beli hp tu.canggih dan cantik lah katekan.
 

esther_chan90

freshman
Joined
Aug 21, 2011
Messages
36
Points
6

esther_chan90

freshman
Joined
Aug 21, 2011
Messages
36
Points
6
saya dapat tahu tadi stok terhad!wallawei!kene cepat wat preorder niyh!maxis,digi pun same weyh...cepat on9 order!!
 
Top