Sepatah luahan dan Secebis idea

Joined
Apr 17, 2006
Messages
157
Likes
2
Points
18
Age
20
Offline
#1
Assalamualaikum.Saya mula berminat dengan bisnes internet sejak dulu lagi.Banyak produk-produk menarik di internet yang saya ingin miliki.Banyak program yang saya nak ceburi.Namun ada saja yang menghalang.UMUR. :(

Kebanyakan orang mengatakan umur bukan penghalang,tapi bagi saya,itu kebenaran.Jika anda bawah 18 tahun,banyak benda yang anda tak mampu miliki,dari Kad Kredit hinggalah memohon akaun Google Adsense. :x

Jadi segalanya mula menjadi sukar.Maka banyak hajat saya yang terpaksa dikuburkan sementara.Saya mula berfikir,ramai pengguna Internet merupakan remaja.Remaja punyai kemahuan.Tapi,kurang produk2 bisnes internet Malaysia yang menjadikan remaja sebagai sasaran.Itu satu kerugian yang besar. :cry:

Satu lagi,sebenarnya ramai yang ingin mendapatkan produk2 dari internet.Masalah yang paling besar ialah pembayaran.Bukan semua orang mempuyai kad kredit.Bukan semua orang mempunyai akaun bank yang boleh menjalankan transaksi internet.Bukan semua orang lapang untuk pergi ke pejabat pos dan membuat wang pos.Tambah2 dengan pekerja yang langsung tak mesra rakyat.Saya pergi ke pejabat pos pun kalau bukan kerana hantar kad raya,kerana dipaksa ibu menjelaskan bil. :p

Jadi saya terfikir idea yang mudah.Tapi untuk membina sistem yang penuh,mungkin perlu lebih masa untuk R&D.Untuk melihat konsep idea tersebut,masukla blog saya.Ada ditulis di bawah.
 
Joined
Mar 14, 2006
Messages
270
Likes
5
Points
18
Offline
#2
Actually cara mudah kalau belum akil baligh ialah meminjam kad kredit sapa2 drp keluarga. Echange dgn cash.
 
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,874
Likes
1
Points
48
Offline
#4
Assalamualaikum.Saya mula berminat dengan bisnes internet sejak dulu lagi.Banyak produk-produk menarik di internet yang saya ingin miliki.Banyak program yang saya nak ceburi.Namun ada saja yang menghalang.UMUR. :(
waa.. bagus2.. kecil2 lagi sudah ada minat bines.. sesuatu yang patut dibanggakan.

Kebanyakan orang mengatakan umur bukan penghalang,tapi bagi saya,itu kebenaran.Jika anda bawah 18 tahun,banyak benda yang anda tak mampu miliki,dari Kad Kredit hinggalah memohon akaun Google Adsense. :x
Ini takleh kata apa la.. mungkin boleh start dengan "model' buat duit lain dulu.. mcm jadi afiliates ke..

Jadi segalanya mula menjadi sukar.Maka banyak hajat saya yang terpaksa dikuburkan sementara.Saya mula berfikir,ramai pengguna Internet merupakan remaja.Remaja punyai kemahuan.Tapi,kurang produk2 bisnes internet Malaysia yang menjadikan remaja sebagai sasaran.Itu satu kerugian yang besar. :cry:
Pada saya.. kuasa membeli oleh remaja di internet agak kurang.. sebab itulah kurang menumpukan pada golongan ini walaupun golongan ini meupakan golongan terbesar yang memasuki internet.Kebanyakkan(tidak semua) remaja ini masuk internet hanyalah untuk chat, main games, download lagu , download movie, masuk website sekolah atau geng2 sekolah dia ... beli barang? ada.. tapi terlalu sedikit. Apa-apa pun.. satu idea yg baik juga untuk menghasilkan produk2 yg target marketnya adalah remaja.


Satu lagi,sebenarnya ramai yang ingin mendapatkan produk2 dari internet.Masalah yang paling besar ialah pembayaran.Bukan semua orang mempuyai kad kredit.Bukan semua orang mempunyai akaun bank yang boleh menjalankan transaksi internet.
Inilah sebabnya saya katakan kuasa membeli oleh remaja di internet agak kurang.. kuasa membeli yg besar adalah golongan lelaki & wanita yang dah besar sedikit.. 20-30.

Jadi saya terfikir idea yang mudah.Tapi untuk membina sistem yang penuh,mungkin perlu lebih masa untuk R&D.Untuk melihat konsep
Nice blog... at least.. dapat lah juga tahu apa yg remaja sekarang minat dari blog tu. :lol:
 

ryco

freshman
Joined
Mar 5, 2006
Messages
132
Likes
0
Points
16
Offline
#7
Ni ha bda 13 tahun tapi dah success online business kat US :

http://richerbrat.com/

umur bukan penghalang. kalau nak, seribu daya. Walau takde Kredit Kad..ada je alternatif lain kan? Mals nak terangkan, pikirkan sendri. :)

Kalau sapa2 yang nak sangat beli eBook2 clickbank tapi takde akaun paypal atau Kredit kad/Debit Kad, bole PM aku..korang bayar kat aku, then aku guna kad aku belikan eBook2 yang dijual kat clickbank. Ingat, Clickbank je..lain2 stakat ni aku tak offer. :)
 
Top