SEO Essentials ...

primhuman

Senior
Joined
Mar 22, 2010
Messages
273
Points
0
Nak tanya pendapat korang dalam trick2 SEO ni . Camne korang buat ?

Ni langkah2 aku kalau nak buat satu2 site yang memang ngam : :)

1) Market research
- self-diagnosis
- Trend spotting
- Offer spying

(Yang ni mula2 nak target dulu market yang biasa aku buat)

2) Keyword research
- Buying related keywords
- At least 3 words
- More than 3000 search p/month

(Yang ni amek masa sejam lebih kadang2 dua jam :D)

3) Market analysis
- Market demand
- Commercial viability
- Competitive intelligence
- market heat test

Lepas tu aku usha kat Google main KW aku tu tgk2 kalau ada yahoo answer,forum or auth site tengok boleh ke tak nak lawan diorang sape naik tangga lagi cepat.


Kalau on site SEO aku biasa spice up dengan Google wonder wheel,cucuk sikit dekat SEMrush ,spyfu etc.

Off site pula aku pentingkan "incoming links" so senang nanty Google punya labah2 datang buat sarang kat site aku :)

Dan kemudian aku bina satu WP blog yang sarat dengan main KW aku di'spice'kan dengan LSI .. selalunya cara aku buat ni boleh naik tangga Google top10 kadang2 tu ada gak lepak dalam kotakpasir Google tu =.=


So kat atas tu cara-cara aku mendominasikan Google dalam 10hari :)

Bagaimana dengan korang ?
 
Joined
Apr 13, 2010
Messages
9
Points
0
hehe, btul tu. dpt keyword rich domain name mmg best. btw, nak sedap market analysis & keyword research pakai la market samurai, recommended! :D
 

mutt

Newbie
Joined
Feb 24, 2007
Messages
1,928
Points
38
aku penah dapat 1st page utk keyword yg ada 200k search sebulan 30million results dalam masa kurang 1 bulan (autoblog start from scratch,new domain). pakai autoblog plugin dan beberapa plugin setup yg lain. artikel yg unik cuma ada 4, dan yg lain semua scrapped dari artikel directory. dan ada guna beberapa teknik SEO lain (termasuk link wheel). tapi, baru 2 3 hari dok kat 1st page, kena G dance lak (atau maybe ade org dengki pi report, wallahu'alam). sib baik bukan sandbox sebab link2 website tersebut masih di index dan growing daily.
 

bestari

Senior
Joined
Apr 9, 2009
Messages
1,905
Points
0
salam bro.wa bgus la.tpo sandbox tu mende ek? + scraper
 

mutt

Newbie
Joined
Feb 24, 2007
Messages
1,928
Points
38
salam bro.wa bgus la.tpo sandbox tu mende ek? + scraper

sandbox tu terms yg direka2 oleh orang je. Google tak penah mention pun. sandbox ni lebih tepat dikatakan website yg de-indexed. Maksudnya, website tu kena lempang sampai biol dgn google pastu tak wujud dalam search engine lagi walau 1 link sekalipun.


sebenarnya lg tepat kalau aku katakan drip instead of scrapped (sorry for my bad engrish). iaitu artikel yg digenerate oleh plugin autoblog di post ke website kite.

bln ni aku try buat SEO 1 round lagi, tgk dapat balik tak ranking. kat yahoo lak mmg dah stay ranking no 2 dari awal (out of 100million).
 

primhuman

Senior
Joined
Mar 22, 2010
Messages
273
Points
0
yup sory aku nak kena cepat ni saje singgah. Teknik yang aku sebut kat atas tu senang aje semua and kita bukan boleh ikot sebijik2 then terus meletup 1st page google. semua tu kita punya ikhtiar, kalau seo bagus sekali pun market tak ada mmg sekejap aje duduk dekat takhta lama2 tenggelam lah,
tapi pernah aku tak buat market promote semua tapi stil bertahan site aku dekat 1st takhta raja google dah macam authorized site hehe and sekarang stil ada lagi kat 1st google.
Nyawa dia ? backlinking , aku outsource(malas nak buat hehe) semua kerja membacklinkingkan site aku dekat pr5-8 camtu la post link kat forum, segala yang boleh post lah hehe .
okeh saya bz sikit mahu study exam dah dekat selamat berjaya :D
 
Top