Sendiri? atau dengan Kawan?

kidino

Newbie
Joined
Feb 2, 2006
Messages
149
Points
16
Aku, kalau JV yang tak melibatkan ownership, takpe. Contohnya, ada orang minta aku promote product dia as affiliate. Kalau aku review dan rasa sesuai dengan aku punya readers, then OK.

Atau, ada orang invite aku kongsi stage untuk buat presentation on Internet marketing, then OK.

Atau, aku nak develop product untuk dijual dan aku approach sorang programmer untuk develop untuk aku -- ni pun aku consider JV. Mungkin aku bleh minta harga kurang bila aku bagi credit kat customer yang dia yang develop program tu ... more business potential.

Sekarang ni aku approach seoarang ebook author, yang mana aku nak promote ebook dia. Aku interview dia, dan record, dan akan share dengan readers aku ... ni pun JV gak ...

Tengok cara mana ko nak tengoklah ... tapi kalau kat Internet tu, biasanya JV meaning affiliate program. Cumanya, mungkin kau diapproach secara personal.
 

tuahemas

Senior
Joined
Mar 14, 2006
Messages
284
Points
18
Hmm... ada gaya utk jd super affiliate mcm Allan Gardyne atau Rosalind Gardner ni.. ;)

Bagus la ko dah mulakan. Congrats!

p/s: Once kalau aku dah ada produk komersil for local, boleh kita try test JV?
 

batagolek

Senior
Joined
Jan 22, 2006
Messages
1,071
Points
38
wah kidino, :D

hang dulu bukan penah lepak kat putera.com ke ?

rasanya penah nampak nick hang dulu kat sana

produk2 apa yang interesting ni kidino..?
 

shuth

Senior
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,936
Points
48
reader tu means subscriber mailing list dia la shahrul...
 

kidino

Newbie
Joined
Feb 2, 2006
Messages
149
Points
16
Shahrul said:
reader? ko ni buat majalah ke kidino?
Yes :p majalah online via email ... Wakakaka ... !! e-zine lah actually, atau online newsletter. Kadang aku lagi suka term readers dari subscribers.
 

Shahrul

Senior
Joined
Mar 23, 2006
Messages
838
Points
18
ooo yer ke? free ke? kalau free nak gak join tengok.. kat mana join tu?
 
Top