Sendiri? atau dengan Kawan?

Joined
Feb 2, 2006
Messages
144
Likes
0
Points
16
Offline
#41
Aku, kalau JV yang tak melibatkan ownership, takpe. Contohnya, ada orang minta aku promote product dia as affiliate. Kalau aku review dan rasa sesuai dengan aku punya readers, then OK.

Atau, ada orang invite aku kongsi stage untuk buat presentation on Internet marketing, then OK.

Atau, aku nak develop product untuk dijual dan aku approach sorang programmer untuk develop untuk aku -- ni pun aku consider JV. Mungkin aku bleh minta harga kurang bila aku bagi credit kat customer yang dia yang develop program tu ... more business potential.

Sekarang ni aku approach seoarang ebook author, yang mana aku nak promote ebook dia. Aku interview dia, dan record, dan akan share dengan readers aku ... ni pun JV gak ...

Tengok cara mana ko nak tengoklah ... tapi kalau kat Internet tu, biasanya JV meaning affiliate program. Cumanya, mungkin kau diapproach secara personal.
 
Joined
Mar 14, 2006
Messages
270
Likes
5
Points
18
Offline
#42
Hmm... ada gaya utk jd super affiliate mcm Allan Gardyne atau Rosalind Gardner ni.. ;)

Bagus la ko dah mulakan. Congrats!

p/s: Once kalau aku dah ada produk komersil for local, boleh kita try test JV?
 
Joined
Jan 22, 2006
Messages
1,053
Likes
8
Points
38
Offline
#43
wah kidino, :D

hang dulu bukan penah lepak kat putera.com ke ?

rasanya penah nampak nick hang dulu kat sana

produk2 apa yang interesting ni kidino..?
 
Joined
Feb 2, 2006
Messages
144
Likes
0
Points
16
Offline
#46
Shahrul said:
reader? ko ni buat majalah ke kidino?
Yes :p majalah online via email ... Wakakaka ... !! e-zine lah actually, atau online newsletter. Kadang aku lagi suka term readers dari subscribers.
 
Top