Senarai Wholeseller dan Dropshipper

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38
Terbaik..kono try ni..hehe

mmg terbaik. tp lg terbaik klu ko dh test. pastu share kat sini plak performance dia. huhuhu
 

romperstomper

freshman
Joined
Aug 20, 2010
Messages
110
Points
0
Salam. Saper yang pernah guna dropshipper Lightinthebox? Kalau ada, leh tak citer skit pasal customer service, shipping time, ngan kualiti item (item as described). Tq.
 

Pak Mie

freshman
Joined
Oct 11, 2009
Messages
473
Points
18
Salam. Saper yang pernah guna dropshipper Lightinthebox? Kalau ada, leh tak citer skit pasal customer service, shipping time, ngan kualiti item (item as described). Tq.

Wow! Nmpak cam menarik gax tu....
tp....china pny wholesale nie ok kew? nak gax tawu nieh...hurm
 

siti_nasrul

freshman
Joined
Apr 7, 2010
Messages
1,189
Points
0
tgk2 la diorg nyer record.. lagi bagus kalo accept paypal. kalo jadi pape, senang nak dispute. try dulu satu brg dan ship kpd dr sendiri. tgk dia nyer shipping time dan servis. tgk gak dia nyer reply pada satu2 email tu cane.. :D
 

hailmir

freshman
Joined
Aug 30, 2010
Messages
114
Points
0
tgk2 la diorg nyer record.. lagi bagus kalo accept paypal. kalo jadi pape, senang nak dispute. try dulu satu brg dan ship kpd dr sendiri. tgk dia nyer shipping time dan servis. tgk gak dia nyer reply pada satu2 email tu cane.. :D

errr...nk tny,kalo salah tmpt minta maf ye...
kalo aku ada beli brg dari cina,beli borong la,pakaian bebudak,agak2 bila masuk mesia kena byr pepe x...kat kastam ke..atau memana je la...
 

romperstomper

freshman
Joined
Aug 20, 2010
Messages
110
Points
0
beli borong tak salah aku kena kastam kut...utk pakaian, cukai dalam 30% daripada (harga item + shipping). China selalu pakai EMS. tapi tgk gak la, kastam ni leh kawtim (bukan bermaksud rasuah). Kalau ko tunjuk muka kesian, maybe dia lepas je. Kalau ia tak lepas gak (maybe superior En. Kastam tu ada kat situ), maybe dia leh tolong ko declare cukai untuk barangan lain yang % cukai tu kecik. Tu dari segi pengalaman aku la.
 

romperstomper

freshman
Joined
Aug 20, 2010
Messages
110
Points
0
erm, sesaper pnah guna dropshipper tempatan http://www.dropmy.com ni? amacam servis? Handling time dia cam agak lama skit kalau tgk kat website, 1-5 hari.

Edit: Bila tgk contact email dia [email protected] pernah dgr je nama itu..hehe..pemilik website rayban tu kan? hehe..
 
Last edited:

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38
erm, sesaper pnah guna dropshipper tempatan http://www.dropmy.com ni? amacam servis? Handling time dia cam agak lama skit kalau tgk kat website, 1-5 hari.

Edit: Bila tgk contact email dia [email protected] pernah dgr je nama itu..hehe..pemilik website rayban tu kan? hehe..

mmg ada threat special utk dia.
sbbs ervice yg superb huuhhuhu
 

hailmir

freshman
Joined
Aug 30, 2010
Messages
114
Points
0
beli borong tak salah aku kena kastam kut...utk pakaian, cukai dalam 30% daripada (harga item + shipping). China selalu pakai EMS. tapi tgk gak la, kastam ni leh kawtim (bukan bermaksud rasuah). Kalau ko tunjuk muka kesian, maybe dia lepas je. Kalau ia tak lepas gak (maybe superior En. Kastam tu ada kat situ), maybe dia leh tolong ko declare cukai untuk barangan lain yang % cukai tu kecik. Tu dari segi pengalaman aku la.

tq romperstomper,info berguna utk aku....stanby 30% tuk kastam....
 

siti_nasrul

freshman
Joined
Apr 7, 2010
Messages
1,189
Points
0
marah betoi hang kat rayban4all tu noh..huhu

marah ler.. order aku ngan duit aku senyap camtu jek. aku x kisah pun.. dia buat, dia tanggung.. :D duit aku leh carik. tp yg dia x pulangkan tu kat SANA nanti leh pulangkan. kalo ngaku salah n kalo xder duit nak refund kat aku bgtau la.. aku leh halalkan.. tp senyap jek.. siap tipu aku lagi tu cakap brg dah ship padahal lepas 3 minggu br ship.. suka ati.... :p
 

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38
marah ler.. order aku ngan duit aku senyap camtu jek. aku x kisah pun.. dia buat, dia tanggung.. :D duit aku leh carik. tp yg dia x pulangkan tu kat SANA nanti leh pulangkan. kalo ngaku salah n kalo xder duit nak refund kat aku bgtau la.. aku leh halalkan.. tp senyap jek.. siap tipu aku lagi tu cakap brg dah ship padahal lepas 3 minggu br ship.. suka ati.... :p

sabar bang.. adk tumpang lalu
pengalaman mendewasakan kita..
uhhuhuhu
 

carllys

freshman
Joined
Dec 18, 2006
Messages
1,674
Points
38
marah ler.. order aku ngan duit aku senyap camtu jek. aku x kisah pun.. dia buat, dia tanggung.. :D duit aku leh carik. tp yg dia x pulangkan tu kat SANA nanti leh pulangkan. kalo ngaku salah n kalo xder duit nak refund kat aku bgtau la.. aku leh halalkan.. tp senyap jek.. siap tipu aku lagi tu cakap brg dah ship padahal lepas 3 minggu br ship.. suka ati.... :p

bleh geng ngan sifu kitakaya la lepas ni...
 

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38
bleh geng ngan sifu kitakaya la lepas ni...

a'a klu kita nk kaya (kitakaya) mesti lalui semua asam garam tu dulu
ahahhaha
 

kitakaya

freshman
Joined
Jul 3, 2009
Messages
1,136
Points
36
hahaha tp tul gak.. maafkan seseorg tu tuhan akan balas berlipat kali ganda... setiap manusia ada silap..
kes aku masa buat ebay.. first kene tipu masa jual paypal cuma 40usd tp selang beberapa minggu dapat rezeki allah bagi lebih 100 kali ganda..
kes kedua problem ngan link2u problem cuma dalam 2,3k je.. tp tuhan nak bg rezeki sampai sekarang ni x kira plak bape aku dapat.. alhamdulillah..

setiap kejadian ada hikmahnye.. cuba cari hikmah ittew...
 
Top