Senarai Vero (Verified Right Owner)

safwanaziz

freshman
Joined
Nov 2, 2011
Messages
12
Points
0
sy br je berkecimpung dlm ebay ni n alhamdulillah br list 8 brg..semua berjaya di jual..tp baru2 ni dpt email dari ebay...


MC011 Your eBay selling account has been limited - xxxxxxx

Dear xxxxxxxx ([email protected]),

To help you be a successful seller and ensure a safe experience for the eBay community, your account has been restricted until additional information can be verified or obtained and we're able to confirm that your use of services meets the guidelines in eBay's User Agreement.

I understand that this process may seem confusing. Please let me explain a little more about it. We're committed to reducing both fraud and negative buying experiences on eBay. To maintain a safe marketplace, we sometimes restrict selling activity, end active items, or suspend accounts until additional information can be verified or obtained. These actions are not necessarily meant to be a reflection of your account's activity, but rather a preventative measure.

Learn more about eBay's User Agreement:

To appeal process this restriction, please review the following guidelines:



Please reply to this email after the above requirements have been met and we will begin the appeal process. Also, please be aware that we may ask you to provide additional information to appeal this restriction.

We appreciate your cooperation in resolving this matter as quickly as possible, and we look forward to working with you in order to establish a strong selling history and successful business relationship.

Regards,

eBay

*ape kesalahan yg tlh sy lakukan?..mcm mane nk kasi setel ini prob?..tolong sifu2
 

lets_k2

freshman
Joined
Sep 8, 2009
Messages
78
Points
0
Mcm dah lama x update VeRo list nie.....Yg terbaru kena :

1) LIVERPOOL F.C <--- ramai yg kena akhir2 nie...dh setahun lebih dlm store baru kena...
2) THUNDERCATS
3) GEAR OF WARs 3
4) BLACKBURN ROVERS <--- berbulan2 xde sale pun kena....x berbaloi
5) NUKA COLA

Dalam 2 bulan...straight ..... terus VERY LOW violations....
 

MadrotSmith

freshman
Joined
Dec 27, 2010
Messages
65
Points
6
klu tgk kat pulse tu android tu antara yg paling laku..android ni apa aa.. dia cam ipad ker per.. android ni sistem ker per..tak vero kan..tp cam byk jenis jer aku tgk..tolong pencerahanya..
 

JacKhalid

Newbie
Joined
Nov 23, 2009
Messages
490
Points
16
klu tgk kat pulse tu android tu antara yg paling laku..android ni apa aa.. dia cam ipad ker per.. android ni sistem ker per..tak vero kan..tp cam byk jenis jer aku tgk..tolong pencerahanya..

Android tu operating system (OS). Contoh OS utk pemahaman anda:

iPhone = iOs
Samsung = Android
Nokia = Symbian

Setakat yg aku tau android la terbaik setakat ni. dengar2 cakap org je la
 

UniQiUni

freshman
Joined
May 16, 2011
Messages
3
Points
0
Alhamdulillah byk juga pencerahan ilmu dalam nie..
huhuhu seronok baca... sy dah lamer tak berebay nie..
patah hati last time kene suspended..
 

Mister Potato

freshman
Joined
Feb 20, 2012
Messages
1
Points
0
Hai sumer. Pekabo. Aku budak hingusan baru nak belajar niage online, eBay khususnye. Speaking about Vero kan, tak kire lah dah berape riban feedback kiter dapat pun eBay akan still monitor kalau kiter list barang Vero? Bagaimane pulak kalo aku memang ader barang Vero tu sebab aku beli dulu tapi sekarang aku nak jual sebagai used item. Kene ban jugak ker? Much appreciated kepade yang sudi menjawab soalan yang tak seberape ni.

MP
 

aloque

freshman
Joined
Apr 19, 2011
Messages
36
Points
0
tulis kat situ : used item atau unopened item..
tulis la , got as gift.. kebarangkalian kena ada, tapi jarnag berlaku
 

siti_nasrul

freshman
Joined
Apr 7, 2010
Messages
1,189
Points
0
Hai sumer. Pekabo. Aku budak hingusan baru nak belajar niage online, eBay khususnye. Speaking about Vero kan, tak kire lah dah berape riban feedback kiter dapat pun eBay akan still monitor kalau kiter list barang Vero? Bagaimane pulak kalo aku memang ader barang Vero tu sebab aku beli dulu tapi sekarang aku nak jual sebagai used item. Kene ban jugak ker? Much appreciated kepade yang sudi menjawab soalan yang tak seberape ni.

MP

Kalo brg tu ori xyah risau.. tempek aje resit dlm listing tu.. nnt vero member akan tgk resit tu.. biasanya dia x kacau kalo camtu..

vero ni cmne ye?

Vero ni verified right owner... macam tuan nyer brg yg ada kopirait la.. nak jual bole, tp kena yg ori dan kena ada kebenaran dr owner copyright tu. kalo pakai list jer, nnt diorg akan mtk ebay remove dl.. pastu korang kena kasik prove brg tu original. kalo lepas, korang leh sambung jual tanpa halangan dr vero member dah. tp ada gak barang vero yg mmg owner dia x bg jual langsung walaupun ko dia nyer distributor.. :D
 

hhqsfgb7k

freshman
Joined
Mar 12, 2012
Messages
0
Points
0
aku rase brand under 1 company,contohnya hasbro,so brand2 bwh dia sume kena
huang3.jpg

huang2.jpg

huang4.jpg
 
Last edited:

Alexandria90

Newbie
Joined
Oct 27, 2011
Messages
438
Points
0
barang2 vero ni kalau nak jual gak kene ada trick.,tapi diri ni masih blum master lg bab2 ebay ni.:)
 
Top