Senarai Vero (Verified Right Owner)

nh2

freshman
Joined
Nov 30, 2009
Messages
192
Likes
0
Points
0
Offline
semua maen rayban..byk lagi hot niche..wat rugi acc je.. :)
Dek kerana rayboon, acc pwrseller aku nyaris2 maut. Kena restrict 1bln.
Ader niche yg hot lgx yg bleh dkongsi?? Share2 ler bro.. Nanti bg komisen.. heheheh
 
Last edited:
Joined
Oct 11, 2009
Messages
1,756
Likes
0
Points
36
Offline
da maen oakley wayfarer..kne hati² dengan title keyword dan description keyword..klu x mmg kne remove..
maen set time 1 day..listing antara kol 3 p.m - 6 p.m waktu Malaysia..
 
Joined
Nov 23, 2009
Messages
468
Likes
0
Points
16
Offline
da maen oakley wayfarer..kne hati² dengan title keyword dan description keyword..klu x mmg kne remove..
maen set time 1 day..listing antara kol 3 p.m - 6 p.m waktu Malaysia..
sekadar memberi pendapat...

kalau guna keyword camni, ada 2 kesan:

1) potential buyer akan search "ray ban wayfarer". so kita punya listing ni org susah2 sikit nak jumpa

2) listing nmpak x professional dan nampak mcm nak menipu customer

apapun, just nak share 1 perkara penting yg aku baru belajar.

barang original pun akan kena remove listing gak. bukan barang fake sahaja.
dulu aku ingat kalau jual barang ori kita boleh survive. rupanya tak boleh dan
ia merupakan satu kesalahan di sisi ebay =(
 
Joined
Oct 11, 2009
Messages
1,756
Likes
0
Points
36
Offline
sekadar memberi pendapat...

kalau guna keyword camni, ada 2 kesan:

1) potential buyer akan search "ray ban wayfarer". so kita punya listing ni org susah2 sikit nak jumpa

2) listing nmpak x professional dan nampak mcm nak menipu customer

apapun, just nak share 1 perkara penting yg aku baru belajar.

barang original pun akan kena remove listing gak. bukan barang fake sahaja.
dulu aku ingat kalau jual barang ori kita boleh survive. rupanya tak boleh dan
ia merupakan satu kesalahan di sisi ebay =(
jual brg fake tak menipu customer ke.. :)
 
Last edited:
Joined
Nov 23, 2009
Messages
468
Likes
0
Points
16
Offline
jual brg fake tak menipu customer ke.. :)
huhuhu.... of coz la. customer dlm ebay ni pun satu. barang jual murah giler
takkan la bajet ori kot. pastu kalo x sure bukan nak tanya dulu. main beli jek.

apepon, customer is always right :)
 

lets_k2

freshman
Joined
Sep 8, 2009
Messages
77
Likes
0
Points
0
Offline
Mcm dah lama x update VeRo list nie.....Yg terbaru kena :

1) LIVERPOOL F.C <--- ramai yg kena akhir2 nie...dh setahun lebih dlm store baru kena...
2) THUNDERCATS
3) GEAR OF WARs 3
4) BLACKBURN ROVERS <--- berbulan2 xde sale pun kena....x berbaloi
5) NUKA COLA

Dalam 2 bulan...straight ..... terus VERY LOW violations....
 
Joined
Dec 27, 2010
Messages
63
Likes
0
Points
6
Offline
klu tgk kat pulse tu android tu antara yg paling laku..android ni apa aa.. dia cam ipad ker per.. android ni sistem ker per..tak vero kan..tp cam byk jenis jer aku tgk..tolong pencerahanya..
 
Joined
Oct 3, 2009
Messages
704
Likes
0
Points
0
Offline
klu tgk kat pulse tu android tu antara yg paling laku..android ni apa aa.. dia cam ipad ker per.. android ni sistem ker per..tak vero kan..tp cam byk jenis jer aku tgk..tolong pencerahanya..
ye macam ipad. tablet pc yang menggunakan sistem android. memang terdapat pelbagai saiz , nama & fungsi.
 
Joined
Nov 23, 2009
Messages
468
Likes
0
Points
16
Offline
klu tgk kat pulse tu android tu antara yg paling laku..android ni apa aa.. dia cam ipad ker per.. android ni sistem ker per..tak vero kan..tp cam byk jenis jer aku tgk..tolong pencerahanya..
Android tu operating system (OS). Contoh OS utk pemahaman anda:

iPhone = iOs
Samsung = Android
Nokia = Symbian

Setakat yg aku tau android la terbaik setakat ni. dengar2 cakap org je la
 
Joined
May 16, 2011
Messages
3
Likes
0
Points
0
Offline
Alhamdulillah byk juga pencerahan ilmu dalam nie..
huhuhu seronok baca... sy dah lamer tak berebay nie..
patah hati last time kene suspended..
 
Joined
Feb 20, 2012
Messages
1
Likes
0
Points
0
Offline
Hai sumer. Pekabo. Aku budak hingusan baru nak belajar niage online, eBay khususnye. Speaking about Vero kan, tak kire lah dah berape riban feedback kiter dapat pun eBay akan still monitor kalau kiter list barang Vero? Bagaimane pulak kalo aku memang ader barang Vero tu sebab aku beli dulu tapi sekarang aku nak jual sebagai used item. Kene ban jugak ker? Much appreciated kepade yang sudi menjawab soalan yang tak seberape ni.

MP
 
Top