Senarai PAKAR ! - rujuk sini

Joined
Jul 30, 2011
Messages
657
Likes
0
Points
16
Offline
#1
Salam semua geng2 WC...

Saja buka thread ni..memandangkan orang berkata, untuk menjadi terkenal dalam dunia IM anda perlu menjadi
seorang PAKAR. so, saya pasti ramai antara kita dalam WC ni pakar dalam bidang masing2..

sp apakata..saya menjemput, sesiapa yang merasakan dia pakar dalam bidang2 tertentu..boleh lah list kan kepakaran masing2 dkt thread ni..

so lepas ni, kalau ada apa2 masalah, boleh je rujuk terus kepada pakar2 sekalian dkt sini.. :)
 
Joined
Nov 19, 2008
Messages
4,703
Likes
0
Points
38
Offline
#3
Sy newbie.. sedang mencari seseorang yang pakar.. hehe..

Listed sebagai newbie boleh la..
 
Joined
Dec 29, 2010
Messages
4,050
Likes
3
Points
0
Offline
#4
Biasanya pakar-pakar ni jarang-jarang turun padang... :D

Sedang menanti ni... :)
 
Joined
Nov 19, 2008
Messages
4,703
Likes
0
Points
38
Offline
#5
Nak cari Pakar?

Jom datang ke WC Gathering 14-10-2012 di putrajaya...
Nanti ada ramai PAKAR disana.. :)
 
Joined
Sep 18, 2012
Messages
171
Likes
0
Points
0
Offline
#8
Salam semua geng2 WC...
sesiapa yang merasakan dia pakar dalam bidang2 tertentu..boleh lah list kan kepakaran masing2 dkt thread ni..
wassalam bro.... ;)

sorry to say..... wooooo..... bahaya woo.. kalau nak cari imer2 yang proclaim dirinya pakar...... lebih baik la imer2 lain yang claim sorang2 ni pakar.. ramai yang kata positif... kurang yang kata negatif (biasala kalau silap2 sikit..) tapi kalau bleh lagi.. proven (bab proven ni subjektif... coz ada imer2 yang langsong tak penah wat ss achievement.. tapi bila borak2 ngan dia.. blaja2 ngan dia... kita akan tahu.. dan cakap "yap, bro/sis ni memang pakar ar!")..

bagi aku.... yang telintas skang.... is Bro PinguSpy (hope, dia tebatuk aku sebut nama dia ni..... haha). aku takleh nak letak dia main dalam field mana.... coz macam2 yang dia expert.... antaranya... as you know.... dia pakar dalam domaining. no doubt

korang plak.... sape2 yang korang claim yang sorang2 tu pakar? jom kongsi2...... hehe

ps - kalau nak proclaim... aku pon pakar gak! pakar membaca! hohoho... :))
 
Joined
Feb 10, 2009
Messages
13,730
Likes
1
Points
38
Offline
#9
elok dapatkan recommendation dari orang lain.. nanti kalau syok sendiri payah..
 

mr.rzd

FB Members
Joined
Sep 26, 2010
Messages
212
Likes
0
Points
0
Offline
#10
(Dengan lobang hidung kembang kempis lagi membesar)......Saya Petai dalam perniagaan internet..kepakaran saya bace thread dan komen thread orang kt wangcyber..yes..yes..oh bangganya saya(lepas jugak hajat dihati untuk mengaku pakar).

P/s:tapi kalau sesiapa nak belajar selok belok CPA dan perniagaan dropship difacebook boleh la PM saya..nanti sy boleh share knowledge sy.. free jer..bukan pakar tapi ada la pengalaman sikit-sikit nak kongsi sama-sama :-D
 
Joined
Apr 2, 2012
Messages
604
Likes
2
Points
18
Age
37
Offline
#11
saya newb..

saya pakar dalam buat silap.try and error (tapi belum cover semua)

hehe..
 
Joined
Jul 30, 2011
Messages
657
Likes
0
Points
16
Offline
#13
wah..byk juga komen ye... tapi pakar masih blum ditemui lagi..haha..

apa2pun, sy pun stuju dgn pendapat tuan2 semua..mmg agak berat jgk ye nak mngaku sebagai seorang pakar ni..
 

fashran

freshman
Joined
Oct 2, 2012
Messages
36
Likes
0
Points
0
Offline
#14
wah..byk juga komen ye... tapi pakar masih blum ditemui lagi..haha..

apa2pun, sy pun stuju dgn pendapat tuan2 semua..mmg agak berat jgk ye nak mngaku sebagai seorang pakar ni..
seorang pakar sentiasa merendah diri...
 
Joined
Dec 31, 2007
Messages
4,277
Likes
0
Points
36
Offline
#16
Selama di WC ni, saya menilai individu berikut sebagai pakar :

Imabiz - pakar buat blog.
Solehpolyas - pakar referer x - bawa trafik
Budakpandai - pakar menulis artikel BM

ada lagi ni ..... cuma ramai yang dah senyap....
 
Joined
May 3, 2008
Messages
2,820
Likes
54
Points
48
Offline
#18
Bro anggap diri bro biasa tapi ramai anggap bro luar biasa..:)

Tahniah atas penghargaan yang diberikan..Semoga bro bleh bagi cabaran baru dalam diri bro pas nie..:p

:">
Paklong, bro azlan baru betul2 pakar.. sy pengguna biasa-biasa je.. :)
 
Joined
Apr 17, 2012
Messages
2,624
Likes
0
Points
38
Offline
#20
mana pakar2 ni ??

pakar rx -
pakar software -
pakar youtube -
pakar clickbank
pakar eBay -


sy pakar curi ilmu .. hhe :p
 
Top