Senarai Niche Yang Evergreen Untuk International Market

Joined
Apr 2, 2012
Messages
232
Points
0
Assalamua'laikum dan salam sejahtera, semua.

Kini, saya bukan nak berkongsi apa-apa tip lagi, tetapilah bertanya.

Soalan:
Niche apa yang evergreen for international market? Khususnya, kalau nak buat autoblog. Amnya, untuk any 'make money online' effort.

Terima kasih saya dahulukan. :)
 
Joined
Apr 2, 2012
Messages
232
Points
0
w/salam,

yg sy tau..health, sports, mortgage, mmo, parenting, dating, diet, busines opportunity n many more..:D
Thanks, rouke. ;) mmo tu apa, ya?

Ni pula, saya cedok dari post PinguSpy:
niche buat duit = semua org memerlukan duit
niche penyakit = semua org akan ada penyakit
(core niche ni, tak akan pupus sampai bila2)
 

ExceeDs

freshman
Joined
Dec 16, 2010
Messages
909
Points
16
niche evergreen - health dan kalau kita dapat sub niche kan health tue.. women health.. men health.. critical health.. biasanya produk yang paling convert/laku adalah di bahagian women health.. sebab biasa lah.. jarang-jarang lelaki nak ambil tahu pasal penyakit... ;)

actually mungkin banyak lagi niche-niche yang boleh dikorek.. cuba cari dekat about.com, ezinearticles, amazon, clickbank categories ataupon hot products..

sori x dapat terang secara detail.. x expert sangat.. (><)
 

solehpolysas

Senior
Joined
Nov 19, 2008
Messages
4,732
Points
38
jom kita bahaskan. :D
boleh sy cedok utk autoblog baru nanti. :p

Maklum la newbie dlm bidang blogging.
 
Joined
Apr 2, 2012
Messages
232
Points
0
Khusus untuk ditanya kepada pembikin autoblog (siapa-siapa saja, asalkan autoblogger. Tapi, kalau ada autoblogger tegar yang ingin berkongsi, amatlah dialu-alukan). Biasanya, niche apa yang anda buat? Yang dibangun untuk jangkamasa lama; bukan terus flipping autoblog yang baru. Harap, ada yang dapat sikit-banyak beri perkongsian di sini... ;)

Terima kasih saya dahulukan. :)
 
Last edited:
Joined
Apr 2, 2012
Messages
232
Points
0
Setakat ni, yang saya kaji lebih kurang, niche health dan 'make money online' masih adalah yang teratas dan terutama.

Antara hasil research (lebih kurang) saya:

Health: http://www.wangcyber.com/forum/moti...-sebulan-dengan-clickbank-4-bulan-target.html
(Walaupun, ia adalah thread yang 'agak' berbeza dengan topik thread ini, tapi ada poin utama (dalam bab niche) yang dapat ditekuni di sana)

Make money online: http://www.wangcyber.com/forum/semb...on-t-buy-make-money-online-ebook-anymore.html
(Perlu pelbagaikan pendekatan dalam penerobosan niche ini. Mungkin dek kerana terlalu banyak persaingan, jadi faktor kreatif adalah utama di sini. Kalau faktor inovatif dapat diberi perhatian, adalah lebih baik!)
 

ExceeDs

freshman
Joined
Dec 16, 2010
Messages
909
Points
16
Khusus untuk ditanya kepada pembikin autoblog tegar. Biasanya, niche apa yang anda buat? Yang dibangun untuk jangkamasa lama; bukan terus flipping autoblog yang baru. Harap, dapat sikit-banyak perkongsian di sini... ;)

Terima kasih saya dahulukan. :)
biasa nya kalau untuk wat autoblogging.. kalau saya lah.. prefer buat authority site.. means kita target banyak keywords. contoh: saya wat niche insurance... so saya akan scrape artikel2 yang berkaitan insurance, then cari sub niche untuk insurance.. then berulang-ulang.. sebab bila guna autoblogging.. means kita kena target banyak keyword.. InsyaALLAH, ada lah nanti terkena satu, dua keyword rank first google.

kalau based on soalan tt.. dekat sini saya cuba senaraikan niche-niche yang evergreen..
-health anda fitness
-insurance
-women interest
-gaming
-cancer
-finance/law
-dan lain-lain..

by the way, saya bukan lah autoblogger's tegar.. hehe.. saje nak main post2.. harap membantu..
 

ExceeDs

freshman
Joined
Dec 16, 2010
Messages
909
Points
16
Setakat ni, yang saya kaji lebih kurang, niche health dan 'make money online' masih adalah yang teratas dan terutama.

Antara hasil research (lebih kurang) saya:

Health: http://www.wangcyber.com/forum/moti...-sebulan-dengan-clickbank-4-bulan-target.html
(Walaupun, ia adalah thread yang 'agak' berbeza dengan topik thread ini, tapi ada poin utama (dalam bab niche) yang dapat ditekuni di sana)

Make money online: http://www.wangcyber.com/forum/semb...on-t-buy-make-money-online-ebook-anymore.html
(Perlu pelbagaikan pendekatan dalam penerobosan niche ini. Mungkin dek kerana terlalu banyak persaingan, jadi faktor kreatif adalah utama di sini. Kalau faktor inovatif dapat diberi perhatian, adalah lebih baik!)
betul.. keyword make money online, make more money dan yang sama waktu denganya memang satu niche yang hot. cuma bila niche hot.. so keyword competitive memang sangat tinggi.. sebab otai-otai semua main dengan keyword nie..

for me.. niche nie macam dah terlalu crowded.. hehe.. tetapi lain orang lain pandangan.. (><)
 
Joined
Apr 2, 2012
Messages
232
Points
0
Thanks, Tuan ExceeDs, di atas perkongsian itu. Banyak info yang dapat.

Tak mengapalah bukan autoblogger tegar pun, asalkan dapat berkongsi apa-apa yang tahu. Hmmm... nampaknya nak kena edit post tu... huhu.

:)
 

solehpolysas

Senior
Joined
Nov 19, 2008
Messages
4,732
Points
38
Bro Exeeds tu otai, banyak ilmu autoblog die ade. :D
 
Joined
Apr 2, 2012
Messages
232
Points
0
Saya bertanya isu ni bukan hanya di sini. Dan ini dapatan saya dari tempat lain; daripada seorang otai web flipping:

mengenai niche ever green saya tak pasti.
tapi never ending niche adlaah sperti berikut dan saya simpulkan ianya adalah evergreen niche.

1. Self improvement
2. Relationship
3. Health
4. Internet marketing
5. Business opportunities

I mean...

People don't stop to improve themselves.

People always want to have a better relationship or intimacy.

Everybody wants to look better and become healthier.

Those involve with internet marketing always want to
learn the latest strategies.

Everyone wants to make more money. :)

hope helps you brother :)
Ya, it is do really helps. ;)
 

shaifulazhan

Senior
Joined
Dec 1, 2009
Messages
1,705
Points
38
Pimples, memang HOT!
 
Top