Senarai link Ebay Market Research

malbiz

Senior
Joined
Aug 7, 2009
Messages
663
Points
18
Dihari jumaat ini aku nah share link yang aku biasa guna pakai untuk research barangan.

Ini senarai link untuk korang boleh gunakan sebagai research dalam Ebay sama ada item/product/barangan fizikal ataupun barang dropship.

** INI SAHAJA ilmu yang aku ada maklumlah masih newbie, kalau ada KURANG TOLONGLAH share-share kan ilmu ye untuk ditambah dalam thread nie ....



Ebay Market Research:
http://new-pulse.ebay.com
http://pulse.ebay.com
http://popular.ebay.com/
http://keyword-index.ebay.com/keyword-index.html
http://listings.ebay.com/_W0QQfclZ1QQfisZ2QQsocmdZListingCategoryList
(Completed Listings--->> barang-barang yang telah terjual diebay)
http://listings.ebay.com/_W0QQfclZ1QQlotrZ3QQsacatZ0QQsocmdZListingCategoryList
(Barang-barang yang nak ending)
http://product-index.ebay.com/best_selling_1.html
(Barang-barang yang populer)
http://artist-index.ebay.com/artist-pages-movies/index-A-1.html
(senarai artis-artis barat kalau yang ini pun korang boleh guna untuk research)

Ebay certificate research:
http://certifiedprovider.ebay.com/ --->> mesti buka ini dan lihat serta ada rahsia disebalik rahsia
http://certifiedprovider.ebay.com/CertifiedProviders.html
semua ada dalam link ini termasuklah
1) www.Terapeak.com


Website research berbayar lain:
http://www.hammertap.com -->>boleh cuba 14 hari guna vcc je kuikuikuik..


FREE Website RESEARCH:
http://get4it.com/ --->> RECOMENDED WEBSITE, aku pun guna tau
http://researchit.get4it.com/ ---->> RECOMENDED WEBSITE kalau korang register sure tak nak bayar terapeak dan hammertap lagi. Bagi aku AAA+++ hari hari aku guna
http://www.watchcount.com/
http://www.goofbay.com/ --->>Recomended Website AAA++++
http://whats-hot-weekly.com/ ---RECOMENDED WEBSITE AAA++++ kalau mahu tahu cara guna baca buku bro zacky
http://www.auctioncloud.com/ebayCategory.php
http://www.auctionlotwatch.com/index.shtml
http://www.auctionlotwatch.co.uk/ebaysearchwords/find.php
http://www.auctioncount.com/hot-ebay/
http://www.google.com/trends/hottrends
http://buzzlog.buzz.yahoo.com/overall/
http://www.janelleelms.com/ebay/#selling
http://givemeaniche.com/index.php --->>update 21/09/2010


EBAY MISS SPEELING kuikuikuik cari dekat google je.
http://www.bargainchecker.com/
http://www.auctionlotwatch.co.uk/auctionspeller.html
http://spellingsearch.com/
http://www.missing-auctions.com/
http://www.auctionlotwatch.co.uk/auctionspeller.html
 
Last edited:

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
Thanks Malbiz...
bertambah ilmu research aku lagi...
tp masih x de idea produk fizikal...
aduh....
 

Likexise

freshman
Joined
Apr 18, 2009
Messages
430
Points
18
Age
30
terima ksih ats perkongsian nh...=)
 

aWe 9

Senior
Joined
Sep 22, 2008
Messages
1,959
Points
38
Age
33
Terima Kasih atas perkongsian bro...!
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
copy dalam word boleh jangan je convert pergi pdf :rolleyes:
huhuhu...klu convert pergi pdf utk rujukan sendiri x pe...
jgn wat ebook g jual sudaaaa....:rolleyes:
 

malbiz

Senior
Joined
Aug 7, 2009
Messages
663
Points
18
huhuhu...klu convert pergi pdf utk rujukan sendiri x pe...
jgn wat ebook g jual sudaaaa....:rolleyes:
takpe terpulanglah diri sendiri..

ini contoh screen shoot sesiapa yang nak gunakan http://researchit.get4it.com

lebih kurang sama dengan terapeak cuma aku tak sure lagi mengenai terapeak sebab aku tak pernah buat premium subscribe.

 

sanrazak

freshman
Joined
Jul 19, 2008
Messages
775
Points
18
Age
32
BRO THANK YOU..ALTERNATIVE RESEARCH YG GEMPAK SELAIN TERAPEAK..TY..GOOD SHARING..:)

jume esok kalo pergi seminar ebay kat serdang yo..:D
 
Top