Senarai link Ebay Market Research

Joined
Aug 7, 2009
Messages
637
Likes
2
Points
18
Offline
#1
Dihari jumaat ini aku nah share link yang aku biasa guna pakai untuk research barangan.

Ini senarai link untuk korang boleh gunakan sebagai research dalam Ebay sama ada item/product/barangan fizikal ataupun barang dropship.

** INI SAHAJA ilmu yang aku ada maklumlah masih newbie, kalau ada KURANG TOLONGLAH share-share kan ilmu ye untuk ditambah dalam thread nie ....



Ebay Market Research:
http://new-pulse.ebay.com
http://pulse.ebay.com
http://popular.ebay.com/
http://keyword-index.ebay.com/keyword-index.html
http://listings.ebay.com/_W0QQfclZ1QQfisZ2QQsocmdZListingCategoryList
(Completed Listings--->> barang-barang yang telah terjual diebay)
http://listings.ebay.com/_W0QQfclZ1QQlotrZ3QQsacatZ0QQsocmdZListingCategoryList
(Barang-barang yang nak ending)
http://product-index.ebay.com/best_selling_1.html
(Barang-barang yang populer)
http://artist-index.ebay.com/artist-pages-movies/index-A-1.html
(senarai artis-artis barat kalau yang ini pun korang boleh guna untuk research)

Ebay certificate research:
http://certifiedprovider.ebay.com/ --->> mesti buka ini dan lihat serta ada rahsia disebalik rahsia
http://certifiedprovider.ebay.com/CertifiedProviders.html
semua ada dalam link ini termasuklah
1) www.Terapeak.com


Website research berbayar lain:
http://www.hammertap.com -->>boleh cuba 14 hari guna vcc je kuikuikuik..


FREE Website RESEARCH:
http://get4it.com/ --->> RECOMENDED WEBSITE, aku pun guna tau
http://researchit.get4it.com/ ---->> RECOMENDED WEBSITE kalau korang register sure tak nak bayar terapeak dan hammertap lagi. Bagi aku AAA+++ hari hari aku guna
http://www.watchcount.com/
http://www.goofbay.com/ --->>Recomended Website AAA++++
http://whats-hot-weekly.com/ ---RECOMENDED WEBSITE AAA++++ kalau mahu tahu cara guna baca buku bro zacky
http://www.auctioncloud.com/ebayCategory.php
http://www.auctionlotwatch.com/index.shtml
http://www.auctionlotwatch.co.uk/ebaysearchwords/find.php
http://www.auctioncount.com/hot-ebay/
http://www.google.com/trends/hottrends
http://buzzlog.buzz.yahoo.com/overall/
http://www.janelleelms.com/ebay/#selling
http://givemeaniche.com/index.php --->>update 21/09/2010


EBAY MISS SPEELING kuikuikuik cari dekat google je.
http://www.bargainchecker.com/
http://www.auctionlotwatch.co.uk/auctionspeller.html
http://spellingsearch.com/
http://www.missing-auctions.com/
http://www.auctionlotwatch.co.uk/auctionspeller.html
 
Last edited:
Joined
May 13, 2009
Messages
2,087
Likes
1
Points
0
Offline
#2
Thanks Malbiz...
bertambah ilmu research aku lagi...
tp masih x de idea produk fizikal...
aduh....
 
Joined
Aug 7, 2009
Messages
637
Likes
2
Points
18
Offline
#7
Aku tengah tunggu link panas dari sifu-sifu berhingus nie.. mana lah tahu boleh tambah.
 
Joined
Jul 19, 2008
Messages
768
Likes
0
Points
18
Age
31
Offline
#16
BRO THANK YOU..ALTERNATIVE RESEARCH YG GEMPAK SELAIN TERAPEAK..TY..GOOD SHARING..:)

jume esok kalo pergi seminar ebay kat serdang yo..:D
 
Joined
Aug 7, 2009
Messages
637
Likes
2
Points
18
Offline
#17
BRO THANK YOU..ALTERNATIVE RESEARCH YG GEMPAK SELAIN TERAPEAK..TY..GOOD SHARING..:)

jume esok kalo pergi seminar ebay kat serdang yo..:D
Mana boleh pg ooooo.. aku pun mahu join juga team2 ebay dari WC tapi oleh kerana aku duk kat sabah sekarang nie macam mana nak turun.. kena tempah tiket oooo..
 
Top