Dalam Negara SENARAI KUTIPAN FILEM MALAYSIA TAHUN 2000

Galaksi Viral

freshman
Joined
Feb 8, 2017
Messages
32
Points
6
Age
37
GALAKSI VIRAL - Ingin tahu filem mana yang pernah menjadi fenomena dan mendapat kutipan yang sangat tinggi di Malaysia. Jom kita lihat Senarai Kutipan Filem Malaysia Tahun 2000.

SENARAI KUTIPAN
FILEM MALAYSIA
TAHUN 2000


01
FILEM : SENARIO LAGI
KUTIPAN : RM 4.37 JUTA
GENRE : KOMEDI
TARIKH TAYANGAN : 25 MEI 2000
PENGARAH : AZIZ M.OSMAN
AKTOR : KUMPULAN SENARIO
AKTRESS : SYANIE
CATATAN :

Kumpulan Senario meneruskan kegemilangan mereka apabila berjaya menjadi juara kutipan filem Malaysia paling tinggi tahun 2000 melalui filem kedua mereka ini. Memang diakui, awal era 2000 an ini sememangnya antara tahun kemuncak kejayaan kumpulan Senario di dalam industri hiburan tempatan. Secara ringkasnya, filem ini adalah mengenai kisah adegan kejar mengejar untuk mendapatkan semula kereta terpakai yang telah dijual.02
FILEM : PASRAH
KUTIPAN : RM 2.74 JUTA
GENRE : DRAMA
TARIKH TAYANGAN : 8 JANUARI 2000
PENGARAH : YUSOF KELANA
AKTOR : NORMAN HAKIM
AKTRESS : ERRA FAZIRA
CATATAN :

Filem ini secara tidak langsung mengesahkan status Erra Fazira sebagai Primadona Filem Melayu Alaf Baru kerana kesemua filem lakonan beliau mencapai kutipan Box Office iaitu sekurang-kurangnya RM 1 Juta iaitu dari tahun 1994 sehingga 2000. Secara ringkasnya, filem ini adalah mengenai seorang Supermodel yang telah dikecewakan oleh teman lelakinya kerana sifat cemburu buta dan salah faham di dalam hubungan mereka.

INFO LANJUT, BOLEH KLIK LINK INI >>> SENARAI KUTIPAN FILEM MALAYSIA TAHUN 2000
 
Top