Senarai Designer

smartusaha

Active
Joined
Dec 8, 2005
Messages
3,875
Points
48
Saya harap Shuth setuju saya buat satu thread khas ni untuk menyenaraikan designer-designer web / minisites dan ecover
kat bahagian ini. Dan saya pun stick-kan thread ni.

Tujuannya agar sesiapa yg nak guna khidmat design, tak perlu lagi menunggu-nunggu atau mencari-cari designer yg boleh
bantu projek mereka. Begitu juga saya. Walaupun saya mempunyai senarai contact designer saya sendiri, tapi tak semestinya
semua designer itu sentiasa ON pada setiap masa. So, saya perlu cari designer lain.

Jadi, kepada designer yang ada pengalaman, ada pengetahuan, skills dan terbukti boleh bagi servis yang baik, silakan
buat satu post yang mengandungi maklumat berikut:

Nama:

No. Tel (jika mahu):

Emel:

Username Forum WC:

Laman Web Portfolio atau Servis:

Pengalaman (jika ada):

Kepakaran atau Bidang Kerja:

Range Harga/Caj:

Ayat Promosi:
*Contoh: Saya seorang designer yg berpengalaman. Atau, design anda siap dalam 3 hari. Dijamin!

Contoh Design (jika mahu):*Letakkan imej contoh design di sini. Link ke page portfolio tidak dibenarkan. Kena letak imej di sini.

Note:

*Kepakaran atau bidang kerja tu bermaksud, apa servis yg anda tawarkan? Contoh: design ebook cover.

**Range Harga: Tujuannya agar bakal pelanggan anda boleh terus agak anda sesuai atau tak untuk budget projek mereka?

Kalau ada apa-apa cadangan seperti maklumat yang perlu diletakkan, sila cadangkan kepada saya (sila PM) untuk saya tambah pada penerangan.

Amaran:
Thread ini dibuka kepada mereka yang serius sahaja iaitu yg betul-betul boleh bagi servis.
Borak-borak tidak dibenarkan. Hanya satu post sahaja untuk satu orang.
Post mesti hanya mengandungi maklumat-maklumat di atas sahaja.
 

tazamfn

freshman
Joined
Jun 7, 2006
Messages
640
Points
18
setuju saya pun tgh nak carik sesapa yang boleh designkan minisite baru saya, sales letter dah ada cuma nak design jer bukan tak tau buat tapi upah lagi bagus kot...

***alamak tak nampak lak amaran tu silap posting plak rasa nyer MOD leh padam no hal****
 

mybee

Senior
Joined
Jan 7, 2006
Messages
508
Points
18
Nama:Ahmad Ridzuan

No. Tel (jika mahu):Tiada

Emel:duez1127[@]gmail.com

Username Forum WC:mybee

Laman Web Portfolio atau Servis: Design ecover/Minisite/Banner/Header

Pengalaman (jika ada):Satu tahun pengalaman.Kebanyakkan di luar.

Range Harga/Caj:RM 37 hingga RM97

Turnaround: 3 hari bekerja

Promo:Sehingga 4 April 2008 , saya menerima 5 tempahan setiap hari

Contoh design:
AndrePSDfilecopy2.gif


ppppp.png


iphonegiveaway.jpg
 

smartusaha

Active
Joined
Dec 8, 2005
Messages
3,875
Points
48
setuju saya pun tgh nak carik sesapa yang boleh designkan minisite baru saya, sales letter dah ada cuma nak design jer bukan tak tau buat tapi upah lagi bagus kot...

***alamak tak nampak lak amaran tu silap posting plak rasa nyer MOD leh padam no hal****
Takper. At least post tazamfn ni adalah suara hati pencari khidmat designer. Hehe.. Terbukti, ramai yg nak senarai designer ni.

Opss, jangan borak2 yer. ;)
 

ramfir

Senior
Joined
Dec 4, 2006
Messages
1,726
Points
38
Nama: Rammel Firdaus

No. Tel : PM (online 7am-2am)

Emel: PM only (online 7am-2am).

Username Forum WC:ramfir

Laman Web Portfolio atau Servis: n/a

Pengalaman (jika ada): 8 tahun pengalaman dalam bidang graphic design & multimedia
(*update 9 tahun pengalaman)
Kepakaran atau Bidang Kerja: Side Banner untuk wangcyber 180x60px

Range Harga/Caj: RM30

Ayat Promosi: Buat Hari Ni, Esok Siap, Kualiti Terjamin

adsense.gif


jv.gif


kuiz.gif


ysm-banner.gif
 
Last edited:

Khalif Rizal

Newbie
Joined
Feb 2, 2007
Messages
420
Points
16
Age
25
Nama: Nik Ahmad Khalif Bin Nik Ahmad Rizal

No. Tel (jika mahu): +60135139697

Emel:[email protected]

Username Forum WC:Cyber Boyz

Laman Web Portfolio atau Servis:4Max Design Studio

Pengalaman (jika ada): 2 Tahun

Kepakaran atau Bidang Kerja: eCover & Minisite And also Animated Banner

Range Harga/Caj: RM1.00-RM100 Sahaja

Promo: Dont really want your money. Just want to give you my Design
Portfolio :-
i1875_vtp.gif


i1876_bsj.gif


i1877_cd.gif


i1878_4max.gif


Hire me now!
 

reezluv

Senior
Joined
Jun 5, 2006
Messages
4,115
Points
38
Nama:Mohd Fairiz Abd Rahman

Emel: (check my profile)

Username Forum WC:reezluv

Laman Web Portfolio atau Servis:Reezluv.com

Pengalaman :3 tahun
Kepakaran atau Bidang Kerja:logo design,banner design,ecover,header,footer,minisite

Range Harga/Caj:RM35-RM250

Ayat Promosi:
Kepuasan Anda adalah keutamaan saya!

Contoh Design :
ecoversmall.jpg


radix1.gif


xin45.jpg
 
Last edited:

samtlich

Senior
Joined
Sep 17, 2007
Messages
293
Points
18
Nama
Darzani Mohd Darus

Emel
[email protected]

Username Forum WC
samtlich

Laman Web Portfolio atau Servis
Design ecover/Minisite/Banner/Header/marketing graphic element/ communicatio design/ branding.

Pengalaman (jika ada)
5 Tahun (designer, branding/packaging consultant, conceptual designer)

Range Harga/Caj
RM70 - RM4500

Turnaround
Bergantung pada task.

Good Design Always Work, Good Designer Make It Better!!
 

pheyz

Senior
Joined
Dec 12, 2007
Messages
964
Points
18
Nama: Faisal Othman

No. Tel (jika mahu): 019-9903719

Emel: mpheyz[at]gmail.com

Username Forum WC: pheyz

Laman Web Portfolio atau Servis: WebAspirasi.com
Pengalaman (jika ada): fulltime web/graphic designer

Kepakaran atau Bidang Kerja: website/ebook cover/minisite/header/footer/banner/business card/wedding card/etc....

Range Harga/Caj:
1) design ebook/banner/etc > RM5 - RM75 * harga boleh runding!
2) website > RM250 - RM1500 (percuma webhosting+domain setahun!)


Ayat Promosi:
kerja grafik siap segera! paling cepat < 3jam...
murah dan berpatutan!


business card design:
mybiscardal3.png

contoh design:

- logo
doodlebinlogo.png



- header

purepimp.jpg


- Cover

306setsaz7.jpg
 
Last edited:

TheReds

Senior
Joined
Jan 3, 2007
Messages
2,430
Points
38
Nama: Suhairi Shafie

Emel: suhairishafie {at} gmail.com

Username Forum WC: TheReds

Laman Web Portfolio: zoncyber.com/portfolio.htm

Pengalaman (jika ada): newbie

Kepakaran atau Bidang Kerja:ecover,logo,banner

Range Harga/Caj: rm 10 - rm 70

Contoh Design: ~Portfolio~
 

Mawardee

Newbie
Joined
Apr 30, 2007
Messages
370
Points
18
Thanks pada Zul & shuth kerana bagi peluang ni. So, inilah serba sedikit tentang servis saya.

Nama: Ahmad Mawardi a.k.a. MAWARDEE

No. Tel (jika mahu): 014-2325080

Emel: [email protected]

Username Forum WC: mawardee

Laman Web Portfolio atau Servis: Klik Pada Link Web Berikut
(1) Make Your High Quality Ecover and Mini Sites now!,
(2) Panduan Cara Buat Blog Dengan Mudah, Sambil Belajar Buat Duit, Jana Wang Melalui Blog


Pengalaman (jika ada): 4 bulan Servis Buat E-Grafik, Menghasilkan Video Tutorial Belajar Grafik & Pakej Grafik 2008

Kepakaran atau Bidang Kerja: Minisite, Ecover, Grafik Opt-In, Grafik Testimonial Box, Banner Animasi, Pay Button Animasi.

Range Harga/Caj: RM 20 - 147

Ayat Promosi: Hiqh Quality Designs To Triple Your Sales.
You Customers Are My Priority


complete-WEB.jpg


siap-complete.jpg


T&T-CountDown-WEB.jpg
T&T-BannerAffiliate-WEB.jpg
 

alexender

freshman
Joined
Mar 21, 2007
Messages
38
Points
6
Note: Buat masa ini saya hanya menerima tempahan untuk Logo dan banner sahaja. Tempahan baru untuk uncoded website template ditutup sementara waktu.

Nama: Alexender @ Vincent

Emel:
email.png
.
Sila hantar email menggunakan subject berikut untuk memudahkan email anda diasingkan: wangcyber portfolio page

Username Forum WC: alexender

Laman Web Portfolio atau Servis: Website under dev. / General graphic design (banner, logo, business card, header, vector icons, etc ...) & uncoded website template.

Pengalaman: Offline works: 1 year / online: newbie status

Kepakaran atau Bidang Kerja: Logo & website template

Range Harga/Caj: RM 30 - RM 500 (bergantung kepada saiz projek)

Ayat Promosi: I wanna make you say WOW! :D

Contoh Design:

Logo & adBanner

LogoSample.jpg


Website template(uncoded)

template.jpg
 
Last edited:

e-fun

Senior
Joined
Dec 14, 2006
Messages
627
Points
18
Teringin juga untuk turut serta di belakang kalian. Ini serba sedikit berkenaan servis saya yang tak seberapa ni.

Nama: Irfan Jani
Emel: ecoverapple gmail
Username Forum WC: e-fun

Laman Web Portfolio;
Outdated portfolio di eCoverApple.com, Still Under Construction.

Servis:
Segala yang berkaitan design dan website. Design untuk buku/novel/majalah pun saya buat juga.

Pengalaman:
via Offline selama 5 tahun (sejak di bangku sekolah), via online sejak 2006

Kepakaran :
CSS/ XHTML/ JAVA/ Photoshop/ Illustrator/ Flash
---tak la pakar sangat, ada la belajar sikit2---

Bidang Kerja:
Logo Syarikat/Web2.0, eCover, Minisite, Banner. Sedang menguasai OsCommerce, Joomla, Wordpress. Dijamin 100% CSS Tableless dan SEO-Friendly.

Range Harga/Caj:
RM15 - USD200, and above bergantung spec dan kemampuan.
(untuk sang copywriter, jom kita trade. Kamu tulis artikel/salesletter untuk saya, dan saya design untuk kamu.)

Ayat Promosi:
errr..ayat promosi tak ada. saya buat designing cuma untuk bantu adik2 saya.

Contoh Design:
Outdated portfolio di eCoverApple.com. Sedang dalam proses menaiktaraf sebab tengah mencari copywriter.
 

yakuza666

Newbie
Joined
Jan 26, 2008
Messages
677
Points
16
Nama: Khairul Anwar bin Roslan

No. Tel (jika mahu): +60173821295

Emel:[email protected]

Username Forum WC:yakuza666

Laman Web Portfolio atau Servis: Bukan Sekadar Menjana Kewangan!

Pengalaman (jika ada): 4 Tahun (cover majalah dan e-book)

Kepakaran atau Bidang Kerja: eCover

Range Harga/Caj: RM30.00 sahaja

Promo: Handmade, tidak menggunakan sebarang software meggi, hanya photoshop CS dan illustrator CS2, dijamin unik dan berkualiti tinggi!

Portfolio :-
bigcat10.jpg

bigcatsecrets.jpg

Flying-Ads-dcSopy.jpg

cover_15.jpg
 

zhafran

Senior
Joined
Feb 7, 2007
Messages
273
Points
18
Grrrr..terbeliak jap bijik mata tgk portfolio power-power korang sume terutama alexander dan efun.

Gua da pencen design2 nie. Buat design untuk projek sendiri je. Tapi gatal jugak nak tunjuk portfolio lama2..hoho

Search Engine Exposed: Increase Your Website Ranking Now!
PakejBlog.com | From Zero To Problogger Is Not A Fantasy Anymore
PowerTradeFX || Trade Simple Yet Powerful
Majalah IM | Sumber Informasi Perniagaan Internet Malaysia

banyak lagi..tgk kat RapidFireStudio.com

Punca pencen dari design : nak buat internet marketing yg lebih kpd product creation, bukan service. sebab kedua, bagi can la kat designer-designer baru..hihihihi

Nway, gud luck gua ucapkan kepada designer-designer yg baru muncul. All da best
 

cetakbaju

freshman
Joined
Oct 10, 2006
Messages
237
Points
16
Nama: Mokhtar Mizi Yaacob

No. Tel (jika mahu): +60122346258

Emel:[email protected]

Username Forum WC:cetakbaju

Laman Web Portfolio atau Servis: Selamat datang ke cetakbaju.com..... atau layari blog saya di cetakbaju gallery

Pengalaman (jika ada): 4 Tahun (design tshirt,logo company)

Bidang Kerja: tshirt design,logo company,ebook cover

Range Harga/Caj: RM60.00-rm200.00 sahaja
 

azmanzainal

Newbie
Joined
Apr 3, 2008
Messages
100
Points
6
Age
36
Mokhtar hehe.. member aku ni mmg dah lama buat service, aku slalu wat button badge pada dia masa kat uitm dulu, aku rekemenkan korang dia, service superb.. wei bisnes pon bisnes la mizi, bile nak berekreasi lg nih :D

Nie plak aku nye..

Nama: Azman Zainal

No. Tel (jika mahu): 012-387 0536

Emel:infeeneetee [@] gmail . com

Username Forum WC: azmanzainal

Laman Web Portfolio atau Servis: Web And Business Design Services | Dunia Dari Kaca Monitor

Pengalaman (jika ada):

Kepakaran atau Bidang Kerja:
Adobe photoshop / illustrator / xhtml / css
Design utk printing / design utk web / business dll.. e-cover dan minisite

Range Harga/Caj: RM 30.00 - RM 5,000.00 (Lihat quotation di blog)
 

ajidss_ajidss

Senior
Joined
Jan 14, 2008
Messages
2,142
Points
38
Age
34
aku designner juagak sesiapa yang nak e-cover..lh contact aku,,harge murah dari diorang semua
 

KaixerGroup

freshman
Joined
Apr 20, 2008
Messages
144
Points
16
Nama: Saddam Hussein

Nama Samaran: Dam, Jen

No. Tel (jika mahu): 0172667747

Emel:kaixergroup [@] gmail.com [aktif 18 jam sehari]

Username Forum WC: KaixerGroup

Laman Web Servis: KaixerGroup | SeniFotoGrafik [Kemaskini]

Pengalaman (jika ada): 2 tahun [pengalaman tak menunjukkan kualiti dan kreativiti seseorang]

Kepakaran dan kadar harga [Harga boleh dirunding]
Logo = RM30 - RM100
e-Book cover = RM50 -RM150
Banner/Header[tanpa flash] = RM50 - RM100
Foto Galeri[flash] = RM30 - RM50
Manipulasi gambar = RM 20
Menyumbang idea = Percuma

Siap dalam masa 24 jam
Sebarang pertanyaan atau perbincangan mengenai perkhidmatan daripada saya boleh behubung melalui PM.


Ayat Promosi: make ordinary, extraordinary


9912717_5ba45c6e1208675992_m.jpg


9913026_716b52aa1208677769_m.jpg


9913044_fd135bd81208677890_m.jpg
 
Top