Semua e-book adalah Tipu!

khairilz

Senior
Joined
May 21, 2007
Messages
2,549
Points
38
ape susah..
kalau rasa nak beli, beli la..
kalau tak nak ,tak payah beli..
satu je yang kena set dalam diri masa nak beli ebook
"tak ada cara mudah nak dapat duit kecuali usaha berterusan"
kalau jumpe je hype yang melampau,lupakan..

p/s: ada satu kerja goyang kaki dapat duit..aku tak tipu..
nak tahu kerja ape? tukang jahit..hehe..
tukang jahit kan goyang kaki je dapat duit..
 

Cik Mal

freshman
Joined
Jan 5, 2008
Messages
81
Points
6
Age
34
Pernah tak ada orang tanya macam-macam tentang macamana sdr buat duit di internet? Kadang-kadang kita nak menjawab pun malas persoalan macam tu kalau hampir setiap hari orang tanya. Lagi-lagi kalau kita jawab pun free je.

Jadi, baik buat ebook. Tulis teknik-teknik kita buit duit di internet. Yang nak tahu tu beli. Dan kita pun dapat duit daripada hasil kongsi teknik-teknik tu.

Mana lagi untung? Kongsi secara percuma(hampir setiap hari nak jawab soalan) atau tulis ebook(jual dan bagi support)?
aha! paling tepat!!..kalo sehari je 100 email masuk tanya pusing2 soalan yang hampir sama... ;)
 

wgn_white

Senior
Joined
Jan 25, 2008
Messages
2,779
Points
38
Beli.
Tak best, ebook tipu.
Sebarkan percuma.

Beli.
Best, berbaloi.
Diam-diam.
 

alan

Senior
Joined
Aug 20, 2008
Messages
7,630
Points
38
Anda mungkin tak pernah buat out-source!

Biasanya bila outsource, mereka tak akan tahu apa project yang kita buat.

Kita cuma outsource sebahagian sahaja i.e buat article pasal Mesothelioma. Mereka akan gembira bila dapat $20 utk satu article.

Mereka tak akan tahu tentang alamat blog/web anda, cara permasaran, SEO/SEM, ....etc

bila outsource, freelance secara lansung akan belajar malah dibayar utk belajar. lepas tu dah tak nak buat kerja utk kita dah. Baik dia buat utk diri sndiri. Untung besar bukan. :p
 

Cik Mal

freshman
Joined
Jan 5, 2008
Messages
81
Points
6
Age
34
ape susah..copy dan paste la jawapan tu cik Mal,hehe...
Ctrl+c dan Ctrl+V
buat senarai jawapan lepas tu copy dan paste...hehe..
copy dan paste ni memang adik beradik sejak azali lagi, tak boleh dipisahkan
sehari dua memang boleh copy paste..bila hari2 ? ;)
 

wgn_white

Senior
Joined
Jan 25, 2008
Messages
2,779
Points
38
Anda mungkin tak pernah buat out-source!

Biasanya bila outsource, mereka tak akan tahu apa project yang kita buat.

Kita cuma outsource sebahagian sahaja i.e buat article pasal Mesothelioma. Mereka akan gembira bila dapat $20 utk satu article.

Mereka tak akan tahu tentang alamat blog/web anda, cara permasaran, SEO/SEM, ....etc
Saya pernah kerja menulis artikel untuk orang.
Maksudnya orang tu yang outsource.

Well, dari bekerja itu saya dapat meneka keywords apa dia guna, kadang-kadang dia link ke website mana.

So, saya pergi la jenguk-jenguk.
Saya check kalau keywords tu r/s dia berapa.
Value dia berapa.
Ding! Dang!
Saya dah tau sumber kewangan dia.

Then for the rest of the day, saya slow slow melepaskan diri dari dia. Tak nak kerja dengan dia lagi. Dari saya buat untuk dia, baik saya buat untuk saya. Tak gitu? :D

Customer selalunya orang yang malas, tak ada masa, atau kurang fasih berbahasa inggeris. Tapi tak pernah dapat customer dari Malaysia. Hairan... :rolleyes:
 

taukey

freshman
Joined
Apr 12, 2008
Messages
849
Points
16
Anda mungkin tak pernah buat out-source!

Biasanya bila outsource, mereka tak akan tahu apa project yang kita buat.

Kita cuma outsource sebahagian sahaja i.e buat article pasal Mesothelioma. Mereka akan gembira bila dapat $20 utk satu article.

Mereka tak akan tahu tentang alamat blog/web anda, cara permasaran, SEO/SEM, ....etc
Boleh cuba cari artikel kita tu guna copyscape. mana tau dapat jumpa artikel yang diupah.

Saya pernah kerja menulis artikel untuk orang.
Maksudnya orang tu yang outsource.

Well, dari bekerja itu saya dapat meneka keywords apa dia guna, kadang-kadang dia link ke website mana.

So, saya pergi la jenguk-jenguk.
Saya check kalau keywords tu r/s dia berapa.
Value dia berapa.
Ding! Dang!
Saya dah tau sumber kewangan dia.

Then for the rest of the day, saya slow slow melepaskan diri dari dia. Tak nak kerja dengan dia lagi. Dari saya buat untuk dia, baik saya buat untuk saya. Tak gitu? :D

Customer selalunya orang yang malas, tak ada masa, atau kurang fasih berbahasa inggeris. Tapi tak pernah dapat customer dari Malaysia. Hairan... :rolleyes:
Antara salah satu contoh yang terbaik.

Nak beli ebook. Beli.

Tak nak beli. Tak yah beli.

End of story.
aiyoooo ini ayat memang pedas
 

wgn_white

Senior
Joined
Jan 25, 2008
Messages
2,779
Points
38
kalau orang yang dah ada nama(otai),
buat ebook sampah pun orang beli..
walaupun ebook tu sampah orang tetap cakap berkualiti..
lagi satu kalau otai buat salah, ramai la backup..
kalau newbie buat salah, tahap giler kena marah, kena kata itu ini..
kenapa?
(inilah perangai manusia...)
Itu politik. ;)
 

mazlie nadzri

Senior
Joined
Jan 23, 2008
Messages
1,686
Points
38
Dari page satu sampai page akhir baca, ada tersenyum, terkejut dan macam2 lagu bila baca komen2 dalam thread ni.. :)

Saya, tak pernah beli ebook buat duit ni. Saya suka ebook selain daripada tu. Kalau tak silap saya, hanya ebook RAHSIA 10K je saya beli, yang lain, saya tak beli.

Itu style saya. Saya hanya fokus pada apa yang digerakkan dalam hati sahaja. Saya ada cara untuk menjana duit. So, terpulang pada diri sendirila, jangan ikut nafsu, tapi ikut keperluan. Perlu ke beli? Nanti yang disalahkan adalah seller bila tak menjadi seperti diorang.

Saya hanya akan beli dari orang yang saya kenal sahaja, terbaru Shuth, ebook Maskahwinnya(walaupun dah lama dipasaran, si 'dia' suruh beli..oh!). Sebab saya nak kahwin(keperluan)..hohohoho!! :p
 

tukunkayu

freshman
Joined
Jul 19, 2008
Messages
517
Points
16
Age
44
Takkanlah semua menipu.

Kalau kite kena tipu dengan pompuan, takkan kita nak cakap semua pompuan penipu. Mak, kakak kita pon pompuan.

Research dulu seblm beli, banyak yang pree. Cthnye kat bawah ni...
 

rumpai

freshman
Joined
Jun 7, 2008
Messages
61
Points
6
Alan si Tuan Tanah, aku ada soalan sket...aku jumpa ni kat blog ko....

"I, Alan Tan, am a proud recipient of the prestigious “World’s Greatest Business Mind” award. Check out the World News coverage of this event."
This a great example of applying The Law of Attraction and The BE-DO-HAVE Principle
http://www.alantanblog.com/secret/worlds-greatest-business-mind-alan-tan.html

siap ada video lagi....bole ko explain sket apa citer ni????
 

taukey

freshman
Joined
Apr 12, 2008
Messages
849
Points
16
Alan si Tuan Tanah, aku ada soalan sket...aku jumpa ni kat blog ko....

"I, Alan Tan, am a proud recipient of the prestigious “World’s Greatest Business Mind” award. Check out the World News coverage of this event."
This a great example of applying The Law of Attraction and The BE-DO-HAVE Principle
http://www.alantanblog.com/secret/worlds-greatest-business-mind-alan-tan.html

siap ada video lagi....bole ko explain sket apa citer ni????
ini video tipu daaa.....boleh bikin daaaa
 

rumpai

freshman
Joined
Jun 7, 2008
Messages
61
Points
6
apa citer ni Alan ko buat video tipu kat blog sendri...kat sini ko bukak thread kata ebook semua tipu....kekekekeke:))

patutlah aku suspicious aje video tu...siap claim...'This a great example of applying The Law of Attraction and The BE-DO-HAVE Principle'....

hampir2 tipah tertipu bang....:D
 
Top