Semua e-book adalah Tipu!

imamkhalid

freshman
Joined
Jul 23, 2007
Messages
211
Points
18
Age
38
ade je ebook yg betol and dah tolong sy cari rezeki kat internet ni.kene tgk seller dulu sblum beli
Betul, sebab tu as a seller branding penting. Gunakan nama pena yang baik, buat ebook berkualiti, jalankan perniagaan dengan baik, sure apa2 produk baru akan laris. ;)
 

danialzerox

freshman
Joined
Jun 9, 2009
Messages
128
Points
0
emm. tak semua ebook tipu kan?
ebook pertama saya; duit10minit.com.
haha! yang tu memang rasa tertipu gila..sebab terus beli, tak mintak pendapat orang..huhu.
tp ebook kat siggy saya ni tak tipu taw.siyes saya tak tipu..try la..hehe
 

Cecobi

Newbie
Joined
Feb 16, 2009
Messages
202
Points
16
Jangan cakap ebook tipu...tak semua ebook tue ebook sampah,walaupun tak membantu jana wang dalam masa yang singkat..maybe mase depan,kita dapat praktikkan bile jumpe time yang sesuai..
 

sikhwan3

freshman
Joined
Feb 20, 2010
Messages
13
Points
0
Hype yang tak tahan tue..

Bro.. ko rasa IK kaya ke tak?

Aku ada jumpa ebook dia la bro... :)

~kalau aku dah kaya... aku mesti nak lagi kaya... ;)
saya setuju sangat2!!!!
:)
 

sikhwan3

freshman
Joined
Feb 20, 2010
Messages
13
Points
0
Jangan cakap ebook tipu...tak semua ebook tue ebook sampah,walaupun tak membantu jana wang dalam masa yang singkat..maybe mase depan,kita dapat praktikkan bile jumpe time yang sesuai..
saya setuju dengan ni jugak...sy ader beli ebook saudara jamal (Rahsia affiliate kerajaan)....ebook ni sedikit sebanyak dapat membantu newbie mcm saya....berbaloi untuk dibeli :)

Thanx saudara jamal :)
 

nhi.hidayah

freshman
Joined
Mar 4, 2010
Messages
10
Points
0
Jangan cakap ebook tipu...tak semua ebook tue ebook sampah,walaupun tak membantu jana wang dalam masa yang singkat..maybe mase depan,kita dapat praktikkan bile jumpe time yang sesuai..
ha'ah..kadang kite yg x follow steps yg dorang tunjuk dalam ebook tu btol2..disebabkan kite nk cepat dapat returns..bila x jadi, trus frust n salahkan org yg buat ebook tu..huhu
 

Zainol Rashid

Newbie
Joined
Nov 8, 2010
Messages
183
Points
0
Korang xpham nie... Kebanyakan produk digital yg penulis tue buat blh jana sehingga 5 - 6 angka - Sllnya dalam bulan pertama. Korang tgk dkt post Raja Kamil, sanggup offer Viva utk affiliate tertinggi. Tue utk affiliate. Dia sendri dpt brapa utk jualan tersebut??? So kesimpulannya, buat-buatlah produk digital utk jadik kaya.
 

KhatibNzahkh

freshman
Joined
Aug 15, 2010
Messages
200
Points
0
kebanyakan indah cerita dari rupa
kadang2 ada yg tak minat bagi support
walaupun dh antar emel n sms bertalu2
nama main gah lagi
bercakap di seminar mengalah kelajuan lrt
kerana mengejar masa.Dan ini semua
bukan omong2 kosong...memang kenyataan
kisah benar yang saya pernah lalui
 

pawaih

freshman
Joined
Dec 15, 2009
Messages
361
Points
16
ebook scam slalu kebanyakan niche money making.. nk selamat tgk review org ramai, bukan testi org2 xknal.. aku pon bleh buat testi2 letak gmbar org lain
 

laser

Newbie
Joined
Apr 2, 2010
Messages
2,031
Points
38
makin hangat perbincangan ni..

aku plak sebenarnya bukan menjual ebook,
tapi menjual support..ebook tu kira macam
material je untuk pembelajaran..support still
akan diberi..

sama macam cikgu, nak mengajar perlukan
buku teks..
 

GoMonsta

freshman
Joined
Nov 6, 2009
Messages
1,859
Points
0
jgn beli dah ebook...! stop. hehe. kalau xpercaya.

1) STOP beli EBOOK
2) buka balik hardrive yg dah berhabuk.
3) guna ebook yg pernah dibeli, praktikkan
4) Praktikkan sehingga 3-5x

kebanyakkannya semua atas diri sendiri. jgn ikut bsebijik, tapi kasi twist sket sama itu teknik dalam ebook :p

kalau xmau beli ebook dah, klik link nie http://lmgtfy.com/?q=free+ebook =))
 

MrHafeez

freshman
Joined
Jul 14, 2009
Messages
82
Points
0
mmg btol kebanyakkan ebook smua nya hype...tp ade gak yg leh dipakai..ape yg saya prasan...cba bygkn cmni...seorang tentera akan jual snjata lma nya bla da dpt snjata baru (lebih hebat)utk keuntungan lebih dari dia buang cmtu je...sme gk dlm dunia intrnt..."guru" akan jual "snjata" lma utk keuntungan dan kredibliti...klu tol pon dia dpt jana 5000 ringgit dlm ms 5 jam...mgkin tol ms dia gna snjata tu...and sbb dia nk jual tknk "killer" tu plak...nk dpt kn kredibliti, kepercyaan and duit..tol x?
 

DwenRasid

freshman
Joined
Jul 30, 2010
Messages
2,226
Points
0
tidak semestinya apa yang dikatakan/dijanjikan dalam sale letter tu....
menjadi kepada anda.....

walaupun hanya beberapa ayat sahaja yang benar benar membantu
itu sudah cukup untuk merubah seseorang........
tidak semestinya kalau dalam sale letter tu tulis RM5000 dalam masa seminggu
kita pun boleh buat mcm tu.....

kalau ebook yang diberikan......menerangkan teknik/rahsia ringkas
atau penerangan yang ringkas sekali pun.....

sudah memadai dapat membantu anda
menjalani kehidupan untuk lebih berusaha ke arah RM5000 itu....
walaupun hanya beberapa sahaja ayat yang benar benar membantu anda
dalam ebook itu.....

ilmu bukannya boleh dibuat main
sama juga dengan agama,bangsa dan negara

sbb itu juga lah setiap ebook diletakkan harga (walaupun ianya percuma)

hanya pendapat saya jerrrr...

:)
 

KhatibNzahkh

freshman
Joined
Aug 15, 2010
Messages
200
Points
0
ape susah..
kalau rasa nak beli, beli la..
kalau tak nak ,tak payah beli..
satu je yang kena set dalam diri masa nak beli ebook
"tak ada cara mudah nak dapat duit kecuali usaha berterusan"
kalau jumpe je hype yang melampau,lupakan..

p/s: ada satu kerja goyang kaki dapat duit..aku tak tipu..
nak tahu kerja ape? tukang jahit..hehe..
tukang jahit kan goyang kaki je dapat duit..

sy setuju waktu nak hari raya
waktu cuti sekolah hjg tahun
kayo sggh tukang jahit ni
mengalahkan gaji menteri hehe
 
Top