Semua e-book adalah Tipu!

ZahrulAzua

Senior
Joined
May 4, 2007
Messages
599
Points
18
Age
47
Guna peluang yang ada melalui forum ini untuk mencipta nama... bila dah ada nama dan dikenali ramai, kalau tak banyak pun sedikit kredibiliti akan ada. Mulakan dengan menghantar artikel-artikel pendek. Kalau tulis artikel yang di translate pun tak pe.. cuma bagaitau pembaca ianya di translate... Tulis dan sampai dengan penuh keikhlasan bersama dengan semangat untuk berkongsi ilmu... ilmu walaupun sedikit... walaupun ianya dianggap kecil... dengan keikhlasan untuk berkongsi dan terus belajar... insyaallah ianya tidak akan sia-sia.
 

AsYraF

freshman
Joined
Nov 26, 2009
Messages
472
Points
16
Saya setuju sgt-sgt dgn pandangan saudara zak71750 diatas,

tetapi jika nawaitu utk berforum hanya utk mencipta nama

dan ingin menjadi terkenal/terhebat antara yang lain-lain, saya nasihatkan

silalah betulkan nawaitu anda terlebih dahulu. Setiap perkara yang

dilakukan dimulakan dgn niat, jika ia ikhlas dan atas dasar tujuan yg baik,

insyaallah anda dan saya bakal memperolehi manfaatnya bersama:)
 

puhuiren

freshman
Joined
Jun 13, 2008
Messages
58
Points
6
betul tu...kdg2 tipu jer penjual ebook tu yg guna ayat tersebut...nak lakukan ebook dia jer..dah la mahal ..bila beli tak der apa pon yg hebat..cakap tak serupa bikin...ingat ...duit yg korang dpt melalui menipu ni tak berkat...duit tu jugak nak bagi anak bini makan...(copy ayat dari citer "Pintu taubat" kat Astro...hehe)
 

osmanfauzi

freshman
Joined
Nov 12, 2009
Messages
29
Points
0
Tipu itu tak baik takberkat bisnes kita nanti,kaya duit itu senang tapi kaya hati itu amatlah susah,Jangan lupa! rizki itu dtng dari Allah,Banyakkanlah bersyukur...Usahalah!untuk dpt kejayaan...
 

nonamanis

freshman
Joined
Dec 16, 2009
Messages
170
Points
0
i tgk ebook ni dah berbagai2..lebih kurang ja content...copycat ..tu i x confident nak beli ebook ni...better beli buku dkt border..boleh tgk content ,bagus baru beli....lagi afdal rasanya ...
 

azharbiz

freshman
Joined
Dec 7, 2009
Messages
588
Points
0
btul tu...
ada mmb bli ebook...
harga?? gempak gak r...ratus2...
dh dpt, tgk content... benda basic...
kesian mmb...
buat ebook biar berkualiti, bukan kuantiti yg kita nak...
lg 1, kalau nak jual ebook, bg la preview sikit pasal ebook tu..
baru customer lebih berminat nak beli...
 

norfazli80

Newbie
Joined
Sep 24, 2007
Messages
513
Points
18
saya pernah nak beli satu buku
terkejut juga harga lebih dari rm seratus
nak tengok dalam pun tak boleh sebab dibalut plastik

moral : lebih baik tulis buku, letak apa-apa harga pun...takkan ada sesiapa buka thread tentangnya
 

Dr. Peace

Newbie
Joined
Dec 17, 2009
Messages
1,751
Points
36
ada beberapa sbb utama knp ebook atau buku tu nampak xrelevan dgn harga..

1. pembaca kurang faham isi kandungan dgn lebih mendlm..
2. pembaca tidak habis bc ebook/buku tersebut..
3. pembaca rasakan info tdapat dlm ebook/buku tersebut tdk diperlukan..

antara sbb penulis letak harga yg tggi:

1. info ebook/buku sukar didapati pd masa awal ia dikeluarkan (mmg relevan sbb belum ramai penulis yg keluarkan tajuk yg serupa)..
2. hasil kajian menunjukkan ramai yg memerlukan info tersebut tetapi tidak ramai penulis yg menulis info yg berkaitan..
3. tajuk masih 'PANAS' dikalangan masyarakat.. (cth: novel harry potter pd awal keluarannya)..
4. penulis merasakan dia adalah penulis pertama yg menerbitkan tajuk tersebut.. (berdasarkan kajian yg lebih terperinci)
5. Info yg terkandung adalah lebih baik, menarik dan jelas serta mudah difahami oleh masyarakat.. lebih2 lg jika mudah dipraktikkan..
6. ebook/buku yg diilhamkan dr pakar luar negara (kena byr royalti kepada penulis asal.. kiranya mcm terjemahan laa.. mesti ada kebenaran dr penulis asal)..


aku rasa tu je yg aku dpt kongsikan.. kalau ada silap tlg betulkan ye.. komen je.. hihi.. peace..
 

shafrizal87

freshman
Joined
Oct 13, 2009
Messages
179
Points
0
Senang kata camni la.

Selidik dulu siapa penulis-nya. Sbg contoh, kalau dah penulis-nya Abg Labanon, sapa tak nak beli? Orang famous tuh, semua dah tau keupayaan dia. Sama gak macam Encik Zamri Nanyan, semua org dah tau reputasi dia.

Kita gak boleh tgk pada squeeze page sendiri. Kita boleh feel the sense of honesty dia melalui apa yg ditulis pada squeeze page dia. Kalau setakat tunjuk duit, tunjuk gambar rumah, gambar keta, pastu tulis sales letter punya merapu macam -

1 - Saya menulis ini semasa di Amsterdam, Belanda dalam suite mewah
2 - Anda boleh buat duit dalam masa 10 minit
3 - Saya ada keta, saya ada rumah, duit saya berjuta-juta

...and some other BS bunches (maaf, terkasar kata), apa pendapat anda? Fikir-fikirkanlah~ :D
 

zackicktan

freshman
Joined
Mar 23, 2009
Messages
160
Points
0
Saya ada terbaca komen tentang sales letter yang hebat & "membunuh" dengan pelbagai janji manisnya....

Setiap hari, ada je product baru di lancarkan...pasti anda tidak terlepas :)

Biasanya bunyi macam ini....

-saya gagal jana wang
-hutang bertambah
-kena mintak tolong saudara, orang lain.
-dah nak give up...
-...........
-...........

-TAPI pada satu hari saya terjumpa satu "lubuk rahsia"
-hidup dah cerah
-Income lebih $20k satu bulan..sampai bank account dah penuh..
-Saya ingin membantu ANDA(sila beli e-book saya) kalau nak tahu rahsianya......
-letak Income screen shoot
-offer Money back Guarantee
-Beli sekarang sebab ada limited bonus

Dalam komen tu ada mention "Kenapa mereka(penulis e-book) nak beritahu Rahsia nak Buat Duit, kalau mereka menjana ribu2 seperti yang dihebohkan...kenapa nak ajar yang lain pulak....pasti teknik dah tepu ke atau ada motif lain etc"

Bila saya baca balik ada kebenarannya pulak....

Apa komen ada?
kalau tak nak sakit hati baik korek info dari mn forum yg ada bagi ebook free, baca tengok gam dgn style newbies catat di notepad. lepas tu ebook tu ambil info berguna saja yang lain buang je.ulang langkah ini sampai dapat senarai teknik cari keyword,tool,blog,traffic yg berguna asalkan free. Cara buat squidoo, wordpress, blogger tak payah beli dah ada orang nak bagi free dan berkualiti. ini kena rajin2 surf internet
 

faezil

Newbie
Joined
Oct 2, 2007
Messages
7,061
Points
38
teringat kata2 allahyarham tan sri p. ramlee dalam filem 3 abdul.

muka dia pun muka penipu... yang kamu bijak pandai boleh tertipu tu kenapa ? kamu jugak yang b***h
sehingga kini, aku hanya beli 3 buah ebook sahaja... ebook panduan ebay sifu lan, ebook emas oleh team rahsiaemas dan yang terbaru ebook tshirt sdr hafizi.

ketiga2 ebook ini ditulis oleh pengarang yang memang dah ada pengalaman buat duit sekurang2nya setahun menggunakan taktik dan teknik yang ditulis.

So, belilah ebook yang ditulis oleh pengarang yang telah berjaya
 

future

freshman
Joined
Oct 4, 2009
Messages
10
Points
0
Emm, kadang-kadang pelik gak. Dah dapat ribu riban tapi masih jual rahsia harga tinggi lagi. Apa motifnya. Kan lebih baik sedekah je (takyah jual mahal2). Ilmu kalau dikongsi takkan abis. Tapi kalau rasa takut pendapatan tergugat..jangan cerita kat orang yang kononnya RAHSIA tu. Diam-diam je....PSSSTTTT aku penah beli ebook RM150 yang kononnya boleh dapat pendapatan 5,000 sehari melalui forex. Tapi bila aku gagal dapat satu sen....kontek penjual...dia diam je. Geram jugak. Takke PENIPU namanya tu....
 

MyRedz

freshman
Joined
Dec 16, 2007
Messages
49
Points
6
Age
31
haha.mmg ramai org tipu..
ebook tipu ak da rugi ratus2 rr..
org putih la..org malaysia..reti copy paste edit dr org putih nye ebook.
mmg hampehh
 

dgmax1

freshman
Joined
Oct 19, 2009
Messages
763
Points
0
Emm, kadang-kadang pelik gak. Dah dapat ribu riban tapi masih jual rahsia harga tinggi lagi. Apa motifnya. Kan lebih baik sedekah je (takyah jual mahal2). Ilmu kalau dikongsi takkan abis. Tapi kalau rasa takut pendapatan tergugat..jangan cerita kat orang yang kononnya RAHSIA tu. Diam-diam je....PSSSTTTT aku penah beli ebook RM150 yang kononnya boleh dapat pendapatan 5,000 sehari melalui forex. Tapi bila aku gagal dapat satu sen....kontek penjual...dia diam je. Geram jugak. Takke PENIPU namanya tu....
+1 for u bro
 
Top