Semua e-book adalah Tipu!

alan

Senior
Joined
Aug 20, 2008
Messages
7,630
Points
38
Saya ada terbaca komen tentang sales letter yang hebat & "membunuh" dengan pelbagai janji manisnya....

Setiap hari, ada je product baru di lancarkan...pasti anda tidak terlepas :)

Biasanya bunyi macam ini....

-saya gagal jana wang
-hutang bertambah
-kena mintak tolong saudara, orang lain.
-dah nak give up...
-...........
-...........

-TAPI pada satu hari saya terjumpa satu "lubuk rahsia"
-hidup dah cerah
-Income lebih $20k satu bulan..sampai bank account dah penuh..
-Saya ingin membantu ANDA(sila beli e-book saya) kalau nak tahu rahsianya......
-letak Income screen shoot
-offer Money back Guarantee
-Beli sekarang sebab ada limited bonus

Dalam komen tu ada mention "Kenapa mereka(penulis e-book) nak beritahu Rahsia nak Buat Duit, kalau mereka menjana ribu2 seperti yang dihebohkan...kenapa nak ajar yang lain pulak....pasti teknik dah tepu ke atau ada motif lain etc"

Bila saya baca balik ada kebenarannya pulak....

Apa komen ada?
 

RajaKamil

Kawan WC Premium
Super Senior
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,833
Points
48
Age
34
ini cara saya :)

When it is too good to true, then it is not true.
Satu lagi,bila beli barang tgk juga siapa yang jual.
Kalau dia ada blog, tgk blog dia.

Boleh jadi,ebook tu translate je. (tak semestinya salah).

Sebut pasal harga, saya rasa jangan dipersoalkan sangat. Kalau seller tetapkan harga tinggi, buyer beli, then kiranya 2,2 setujulah. Kalau tak puas hati, minta refund.

Tiada istilah smart seller,tapi ada istilah smart buyer. Jadi, kita yang kena smart. :)

PS : saya cakap sebagai seorang buyer dan seller
 

Kasimo Aloi

Newbie
Joined
Feb 7, 2007
Messages
5,352
Points
38
lagi satu.. kadang-kadang ada teknik tu orang tu dapat ribu-ribu tapi bila kita guna teknik tu tak dapat apa plak...

kesimpulan.. teknik yang hebat tidak hebat untuk semua orang

p/s apa ku tulis ni... korang faham juga ke
 

abdfatah

Senior
Joined
May 22, 2007
Messages
6,690
Points
38
lagi satu.. kadang-kadang ada teknik tu orang tu dapat ribu-ribu tapi bila kita guna teknik tu tak dapat apa plak...

kesimpulan.. teknik yang hebat tidak hebat untuk semua orang

p/s apa ku tulis ni... korang faham juga ke
starategi memasing. buat pilihan mana yang berkenan. kejayaan mereka yang betul-betul berjaya tidak akan sama dengan kejayaan yang akan kita kecapi...

kalo dia dapat satu juta dalam dunia internet, tak semestinya dia akan dapat satu juta juga dalam bidang yang lain. kecuali dia multiple power untuk dapat satu dalam semua bidang yang diceburinya...

pakar motivasipun perlukan motivasi... tul tak?

p/s : apakeh yang ku tulis ini???
 

Razif

Senior
Joined
May 20, 2008
Messages
3,223
Points
38
jika sales letternya terlalu hype dan melampau2...(contoh RM5000 dalam 5 minit)
dah tentu saya abaikan jek...

tapi kadangkala terfikir gak... kalau dah betul kaya...buat apa nak jual ebook?hehe...
Hype yang tak tahan tue..

Bro.. ko rasa IK kaya ke tak?

Aku ada jumpa ebook dia la bro... :)

~kalau aku dah kaya... aku mesti nak lagi kaya... ;)
 
Joined
Nov 20, 2006
Messages
1,787
Points
38
Hype yang tak tahan tue..

Bro.. ko rasa IK kaya ke tak?

Aku ada jumpa ebook dia la bro... :)

~kalau aku dah kaya... aku mesti nak lagi kaya... ;)
hehe... just terpikir jek... dah kaya tapi jual ebook dengan
harga yg agak murah...

IK tu mungkin sekarang semakin kaya setelah produk/ servis
beliau semakin diminati...

ntahlah... rezeki memasing...hehe..
 

alan

Senior
Joined
Aug 20, 2008
Messages
7,630
Points
38
kat sales letter refund,,,no question ask.....bila mintak refund ....fuh...keluar banyak-lah alasan(Term & conditions) dia

Sebut pasal harga, saya rasa jangan dipersoalkan sangat. Kalau seller tetapkan harga tinggi, buyer beli, then kiranya 2,2 setujulah. Kalau tak puas hati, minta refund.

Tiada istilah smart seller,tapi ada istilah smart buyer. Jadi, kita yang kena smart. :)

PS : saya cakap sebagai seorang buyer dan seller
 

shuth

Senior
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,936
Points
48
kenapa orang dah kaya masih nak jual ebook?
Sebab mereka nak tambahkan lagi kekayaan mereka.. jadi... apa salahnya?
mereka ada ilmu yang boleh di"komersial"kan.. so mereka jual la.. apa masalahnya?

ada tawar refund, tapi bila nak claim... susah
Ini kena tgk pada penjual.. kalau penjual yang profesional, mereka selalunya akan refund sahaja tanpa banyak soal. tapi kalau penjual yang baru2 nak belajar menjual, ataupun yang memang sengaja nak menipu, maka.. mereka selalunya akan banyak soal.
 

inspiration

Senior
Joined
Nov 20, 2007
Messages
1,200
Points
38
Sebab mereka nak tambahkan lagi kekayaan mereka.. jadi... apa salahnya?
mereka ada ilmu yang boleh di"komersial"kan.. so mereka jual la.. apa masalahnya?


Ini kena tgk pada penjual.. kalau penjual yang profesional, mereka selalunya akan refund sahaja tanpa banyak soal. tapi kalau penjual yang baru2 nak belajar menjual, ataupun yang memang sengaja nak menipu, maka.. mereka selalunya akan banyak soal.
agree like kasimo say
"
betul..betul..betu.... (versi upin ipin sambil angguk2 kepala)
"
 
Last edited:

usahawanebay

Newbie
Joined
Sep 12, 2006
Messages
1,126
Points
38
Age
41
Orang yang kaya raya wajib menambah kekayaannya..kalau tak..habis..ibarat mcm gunung ganang..kalau di teroka, lama-lama semuanya habis jadi rata..

Walaupun berbilion duit yang ada,,kalau tak di tambah akan menjadi sedikit - so motifkan...kena kerja, kena bisness, kena menjual, kena buat pelaburan dll.
 
Joined
Nov 20, 2006
Messages
1,787
Points
38
mungkin maksud alan orang yang mengaku kononya kaya tetapi menjual produk yang belum tentu kita sendiri boleh kaya...

tapi kalau dah mmg kita kenal dia seorang yg berjaya daripada tekniknya, seperti
joel comm, russell brunson, mohd suhaimy, zamri nanyan, gobala (sekadar beberapa nama)
takkan timbul persoalan yang panduan/produk mereka tak boleh dipakai
dan tak perlu dipersoal mengapa perlu mereka
menjual sedangkan mereka telah kaya dengan kaedah mereka...

cuma kadangkala "terfikir kenapa menjual" tu berlaku bila tiba-tiba
muncul seseorang yg mengaku hebat giler, income berjuta,
tapi kita tak pernah dengar pun namanya... mempromosikan
produk/servis dengan harga tak munasabah...
atau kata pendeknya, menipu untuk kaya....

erk...paham ke? hehehe...

just my seposen...drp seorang buyer produk digital...hehe
 
Top