Jual Seminar tajwid luarbiasa 2016

Joined
Nov 26, 2007
Messages
1,213
Likes
2
Points
38
Offline
#1
Seminar Tajwid Luarbiasa dilancarkan lagi.
Diskaun RM 130 untuk 'early bird'. Ini peluang terbaik untuk anda pelajari & kuasai semua ilmu tajwid yang rumit dengan kaedah santai & mudah faham hingga ke tahap mampu ajar anak isteri sendiri di rumah walaupun anda bukan ustaz-ustazah.

Layari ==> Seminar Tajwid Luarbiasa

Tajwid memang susah jika belajar cara 'lama'. Kena hafal 15 huruf ikhfa', 19 hukum mad, Berasap kepala. Apa kata kita belajar cara 'baru'. Faham ikut simbol, janji baca betul? Hadiri seminar TAJWID LUARBIASA. Daftar sekarang sebab ada diskaun besar.

Layari ==> Seminar Tajwid Luarbiasa
 
Last edited:
Joined
Nov 26, 2007
Messages
1,213
Likes
2
Points
38
Offline
#2
Apakah Manfaat Menghadiri Seminar Ini?

>> PALING UTAMA : anda nampak ilmu tajwid MUDAH bukan ’confuse’.

>> Mampu ajar anak isteri di rumah walaupun background anda ’engineer-doctor’. Bahkan jika diminta berkongsi ilmu di surau & rakan sepejabat, anda ada keyakinan.

>> Anda tiada masalah camkan hukum tajwid secara praktikal, bahkan boleh huraikan mengapa ia berlaku.

>> Dapat 'lesen besar' : iaitu ’kefahaman’. Anda faham hingga ke tahap mampu ajar orang lain. Itulah 'lesen besar’ tajwid sebenarnya.

Info lanjut, sila ke website kami:

==> Layari ==> Seminar Tajwid Luarbiasa

 
Last edited:
Joined
Nov 26, 2007
Messages
1,213
Likes
2
Points
38
Offline
#3
Kuasai tajwid cara ’luarbiasa’, FAHAM hingga boleh ajar orang lain.

Kami akan bantu anda capai perkara ini :

1 >> Fokus bukan hafal tapi faham :
Kami tidak tekankan hafal nama hukum tetapi tekankan kefahaman dan praktikal. Sebab, bila kita mampu camkan tajwid dalam Al-Quran, anda tidak perlu lagi hafal ’15 huruf ikhfa’.

2 >> Belajar hingga boleh mengajar :

Kami kongsikan ilmu tajwid tahap T.T.T : train the trainers. Maknanya, apabila habis belajar, anda mampu menjadi ’trainer’ tajwid : boleh ajar orang lain walaupun anda bukan ustaz-ustazah.

3 >> Belajar hingga nampak ’big picture’.

Kami bantu hilangkan ’lompong’ kefahaman tajwid anda. Kali ini kita tidak akan hafal ’kosong’, tapi anda faham mengapa hukum itu dinamakan, sebab ia terjadi & mengapa hurufnya dipilih.

4 >> Fokus ilmu tajwid yang digunakan sahaja.

Ilmu tajwid amat luas. Ada tajwid teori, ada tajwid praktikal. Kita fokuskan tajwid praktikal sahaja. Ilmu tajwid yang ANDA GUNA ketika baca Al-Quran.

5 >> Tiada peperiksaan.

Konsep pengajaran lebih kepada soal-jawab & praktikal berkumpulan. Disini TIADA PEPERIKSAAN. Yang ada hanyalah belajar step-by-step & latihan untuk mantapkan kefahaman.

6 >> Semua pelajar sama.

Tidak perlu ’segan’ tahap ilmu tajwid anda kerana kami anggap semua pelajar sama. Disini kita ’re-learn’. Belajar semula. Kita mula dari ’zero'kerana fokus kelas ini adalah ’restructure’ kefahaman tajwid.

Pendek kata, anda tak perlu lagi hafal 19 hukum mad kerana kefahamannya telah ’built-in’ dalam minda. Sama seperti ingatan Surah Fatihah, jika ia dah ’built-in’, kita takkan lupa hafazannya sampai bila-bila.

Info lanjut, sila ke website kami:

==> Layari ==> Seminar Tajwid Luarbiasa Disember 2016


 
Last edited:
Joined
Nov 26, 2007
Messages
1,213
Likes
2
Points
38
Offline
#4
Seminar Tajwid Luarbiasa 2016
========================



Nak tak belajar tajwid dalam 2 hari sahaja, tapi boleh faham semua hukum-hakam hingga pandai baca? Hadiri seminar ini. Anda takkan percaya, dalam masa 2 hari anda nampak semua ilmu tajwid yang berpuluh tu dengan cara sangat simple.

Layari ==> Seminar Tajwid Luarbiasa Disember 2016

TQ
 
Last edited:
Joined
Nov 26, 2007
Messages
1,213
Likes
2
Points
38
Offline
#5
Kuasai tajwid cara ’luarbiasa’, FAHAM hingga boleh ajar orang lain.

Kami akan bantu anda capai perkara ini :

1 >> Fokus bukan hafal tapi faham :
Kami tidak tekankan hafal nama hukum tetapi tekankan kefahaman dan praktikal. Sebab, bila kita mampu camkan tajwid dalam Al-Quran, anda tidak perlu lagi hafal ’15 huruf ikhfa’.

2 >> Belajar hingga boleh mengajar :

Kami kongsikan ilmu tajwid tahap T.T.T : train the trainers. Maknanya, apabila habis belajar, anda mampu menjadi ’trainer’ tajwid : boleh ajar orang lain walaupun anda bukan ustaz-ustazah.

3 >> Belajar hingga nampak ’big picture’.

Kami bantu hilangkan ’lompong’ kefahaman tajwid anda. Kali ini kita tidak akan hafal ’kosong’, tapi anda faham mengapa hukum itu dinamakan, sebab ia terjadi & mengapa hurufnya dipilih.

4 >> Fokus ilmu tajwid yang digunakan sahaja.

Ilmu tajwid amat luas. Ada tajwid teori, ada tajwid praktikal. Kita fokuskan tajwid praktikal sahaja. Ilmu tajwid yang ANDA GUNA ketika baca Al-Quran.

5 >> Tiada peperiksaan.

Konsep pengajaran lebih kepada soal-jawab & praktikal berkumpulan. Disini TIADA PEPERIKSAAN. Yang ada hanyalah belajar step-by-step & latihan untuk mantapkan kefahaman.

6 >> Semua pelajar sama.

Tidak perlu ’segan’ tahap ilmu tajwid anda kerana kami anggap semua pelajar sama. Disini kita ’re-learn’. Belajar semula. Kita mula dari ’zero'kerana fokus kelas ini adalah ’restructure’ kefahaman tajwid.

Pendek kata, anda tak perlu lagi hafal 19 hukum mad kerana kefahamannya telah ’built-in’ dalam minda. Sama seperti ingatan Surah Fatihah, jika ia dah ’built-in’, kita takkan lupa hafazannya sampai bila-bila.

Info lanjut, sila ke website kami:

==> Seminar Tajwid Luarbiasa Disember 2016


 
Last edited:
Joined
Nov 26, 2007
Messages
1,213
Likes
2
Points
38
Offline
#6
Kuasai tajwid cara ’luarbiasa’, FAHAM hingga boleh ajar orang lain.

Kami akan bantu anda capai perkara ini :

1 >> Fokus bukan hafal tapi faham :
Kami tidak tekankan hafal nama hukum tetapi tekankan kefahaman dan praktikal. Sebab, bila kita mampu camkan tajwid dalam Al-Quran, anda tidak perlu lagi hafal ’15 huruf ikhfa’.

2 >> Belajar hingga boleh mengajar :

Kami kongsikan ilmu tajwid tahap T.T.T : train the trainers. Maknanya, apabila habis belajar, anda mampu menjadi ’trainer’ tajwid : boleh ajar orang lain walaupun anda bukan ustaz-ustazah.

3 >> Belajar hingga nampak ’big picture’.

Kami bantu hilangkan ’lompong’ kefahaman tajwid anda. Kali ini kita tidak akan hafal ’kosong’, tapi anda faham mengapa hukum itu dinamakan, sebab ia terjadi & mengapa hurufnya dipilih.

4 >> Fokus ilmu tajwid yang digunakan sahaja.

Ilmu tajwid amat luas. Ada tajwid teori, ada tajwid praktikal. Kita fokuskan tajwid praktikal sahaja. Ilmu tajwid yang ANDA GUNA ketika baca Al-Quran.

5 >> Tiada peperiksaan.

Konsep pengajaran lebih kepada soal-jawab & praktikal berkumpulan. Disini TIADA PEPERIKSAAN. Yang ada hanyalah belajar step-by-step & latihan untuk mantapkan kefahaman.

6 >> Semua pelajar sama.

Tidak perlu ’segan’ tahap ilmu tajwid anda kerana kami anggap semua pelajar sama. Disini kita ’re-learn’. Belajar semula. Kita mula dari ’zero'kerana fokus kelas ini adalah ’restructure’ kefahaman tajwid.

Pendek kata, anda tak perlu lagi hafal 19 hukum mad kerana kefahamannya telah ’built-in’ dalam minda. Sama seperti ingatan Surah Fatihah, jika ia dah ’built-in’, kita takkan lupa hafazannya sampai bila-bila.

Info lanjut, sila ke website kami:

==> Seminar Kuasai tajwid 2016


 
Joined
Nov 26, 2007
Messages
1,213
Likes
2
Points
38
Offline
#7
Kuasai tajwid cara ’luarbiasa’, FAHAM hingga boleh ajar orang lain.

Kami akan bantu anda capai perkara ini :

1 >> Fokus bukan hafal tapi faham :
Kami tidak tekankan hafal nama hukum tetapi tekankan kefahaman dan praktikal. Sebab, bila kita mampu camkan tajwid dalam Al-Quran, anda tidak perlu lagi hafal ’15 huruf ikhfa’.

2 >> Belajar hingga boleh mengajar :

Kami kongsikan ilmu tajwid tahap T.T.T : train the trainers. Maknanya, apabila habis belajar, anda mampu menjadi ’trainer’ tajwid : boleh ajar orang lain walaupun anda bukan ustaz-ustazah.

3 >> Belajar hingga nampak ’big picture’.

Kami bantu hilangkan ’lompong’ kefahaman tajwid anda. Kali ini kita tidak akan hafal ’kosong’, tapi anda faham mengapa hukum itu dinamakan, sebab ia terjadi & mengapa hurufnya dipilih.

4 >> Fokus ilmu tajwid yang digunakan sahaja.

Ilmu tajwid amat luas. Ada tajwid teori, ada tajwid praktikal. Kita fokuskan tajwid praktikal sahaja. Ilmu tajwid yang ANDA GUNA ketika baca Al-Quran.

5 >> Tiada peperiksaan.

Konsep pengajaran lebih kepada soal-jawab & praktikal berkumpulan. Disini TIADA PEPERIKSAAN. Yang ada hanyalah belajar step-by-step & latihan untuk mantapkan kefahaman.

6 >> Semua pelajar sama.

Tidak perlu ’segan’ tahap ilmu tajwid anda kerana kami anggap semua pelajar sama. Disini kita ’re-learn’. Belajar semula. Kita mula dari ’zero'kerana fokus kelas ini adalah ’restructure’ kefahaman tajwid.

Pendek kata, anda tak perlu lagi hafal 19 hukum mad kerana kefahamannya telah ’built-in’ dalam minda. Sama seperti ingatan Surah Fatihah, jika ia dah ’built-in’, kita takkan lupa hafazannya sampai bila-bila.

Info lanjut, sila ke website kami:

==> Seminar Tajwid Luarbiasa Disember 2016


 
Last edited:
Joined
Nov 26, 2007
Messages
1,213
Likes
2
Points
38
Offline
#8
Kuasai tajwid cara ’luarbiasa’, FAHAM hingga boleh ajar orang lain.

Kami akan bantu anda capai perkara ini :

1 >> Fokus bukan hafal tapi faham :
Kami tidak tekankan hafal nama hukum tetapi tekankan kefahaman dan praktikal. Sebab, bila kita mampu camkan tajwid dalam Al-Quran, anda tidak perlu lagi hafal ’15 huruf ikhfa’.

2 >> Belajar hingga boleh mengajar :

Kami kongsikan ilmu tajwid tahap T.T.T : train the trainers. Maknanya, apabila habis belajar, anda mampu menjadi ’trainer’ tajwid : boleh ajar orang lain walaupun anda bukan ustaz-ustazah.

3 >> Belajar hingga nampak ’big picture’.

Kami bantu hilangkan ’lompong’ kefahaman tajwid anda. Kali ini kita tidak akan hafal ’kosong’, tapi anda faham mengapa hukum itu dinamakan, sebab ia terjadi & mengapa hurufnya dipilih.

4 >> Fokus ilmu tajwid yang digunakan sahaja.

Ilmu tajwid amat luas. Ada tajwid teori, ada tajwid praktikal. Kita fokuskan tajwid praktikal sahaja. Ilmu tajwid yang ANDA GUNA ketika baca Al-Quran.

5 >> Tiada peperiksaan.

Konsep pengajaran lebih kepada soal-jawab & praktikal berkumpulan. Disini TIADA PEPERIKSAAN. Yang ada hanyalah belajar step-by-step & latihan untuk mantapkan kefahaman.

6 >> Semua pelajar sama.

Tidak perlu ’segan’ tahap ilmu tajwid anda kerana kami anggap semua pelajar sama. Disini kita ’re-learn’. Belajar semula. Kita mula dari ’zero'kerana fokus kelas ini adalah ’restructure’ kefahaman tajwid.

Pendek kata, anda tak perlu lagi hafal 19 hukum mad kerana kefahamannya telah ’built-in’ dalam minda. Sama seperti ingatan Surah Fatihah, jika ia dah ’built-in’, kita takkan lupa hafazannya sampai bila-bila.

Info lanjut, sila ke website kami:

==> Seminar Tajwid Luarbiasa Disember 2016


 
Last edited:
Joined
Nov 26, 2007
Messages
1,213
Likes
2
Points
38
Offline
#15
Apakah Manfaat Menghadiri Seminar Ini?

>> PALING UTAMA : anda nampak ilmu tajwid MUDAH bukan ’confuse’.

>> Mampu ajar anak isteri di rumah walaupun background anda ’engineer-doctor’. Bahkan jika diminta berkongsi ilmu di surau & rakan sepejabat, anda ada keyakinan.

>> Anda tiada masalah camkan hukum tajwid secara praktikal, bahkan boleh huraikan mengapa ia berlaku.

>> Dapat 'lesen besar' : iaitu ’kefahaman’. Anda faham hingga ke tahap mampu ajar orang lain. Itulah 'lesen besar’ tajwid sebenarnya.

Info lanjut, sila ke website kami:

==> tajwidluarbiasa

 
Joined
Nov 26, 2007
Messages
1,213
Likes
2
Points
38
Offline
#20


Nak belajar tajwid dalam keadaan seronok? Hadiri seminar Tajwid Luarbiasa. Anda confirm tak stress. Asyik gelak je sebab seminar ni mengajar tajwid dalam keadaan santai, senyum, gelak & tertawa. Tiba-tiba bila habis 2 hari, anda faham tajwid sampai boleh ajar anak-iseri! Nak join? Layari link ini untuk daftar :

Klik sini ==> http://tinyurl.com/SeminarTajwidDisember16

TQ
 
Last edited:
Top