Seminar bisnes hartanah yg korang recommend?

Azlan00IM

freshman
Joined
Jan 18, 2015
Messages
16
Points
1
Salam, Saya ingin tahu macam mana selok belok yg betul utk beli rumah dan hartanah di Malaysia, supaya tak nak rugi dan bayar terlalu mahal. Ada sesiapa yg pernah pergi ke seminar hartanah di Malaysia ni? Siapa yg korang recommend? TQ.
 

Khairul Bakhtiar

freshman
Joined
Apr 22, 2016
Messages
30
Points
8
Age
40
Salam, Saya ingin tahu macam mana selok belok yg betul utk beli rumah dan hartanah di Malaysia, supaya tak nak rugi dan bayar terlalu mahal. Ada sesiapa yg pernah pergi ke seminar hartanah di Malaysia ni? Siapa yg korang recommend? TQ.

Saya belum pernah ke seminar tetapi berikut adalah antara individu-individu yang bukan setakat menganjurkan seminar tetapi mereka semua sudah berjaya dalam bidang hartanah:-

1. Dr. Shah Razali (nick name 'DSR'). DSR Group - Konsultan hartanah dan bisnes anda
2. Azizi Ali
3. Abang Ensem (Seminar | Blog Abang Ensem
4. Mahal - Faizul Ridzuan - Faizul Ridzuan Sarjana Hartanah 2016 by Faizul Ridzuan

No. 4 tu saya anggap mahal sebab otai-otai (1-3) tak ler charge tinggi sampai camtu walau dah lama berkecimpung. But apapun boleh usha-usha no 4 tu.
 

Azlan00IM

freshman
Joined
Jan 18, 2015
Messages
16
Points
1
Saya belum pernah ke seminar tetapi berikut adalah antara individu-individu yang bukan setakat menganjurkan seminar tetapi mereka semua sudah berjaya dalam bidang hartanah:-

1. Dr. Shah Razali (nick name 'DSR'). DSR Group - Konsultan hartanah dan bisnes anda
2. Azizi Ali
3. Abang Ensem (Seminar | Blog Abang Ensem
4. Mahal - Faizul Ridzuan - Faizul Ridzuan Sarjana Hartanah 2016 by Faizul Ridzuan

No. 4 tu saya anggap mahal sebab otai-otai (1-3) tak ler charge tinggi sampai camtu walau dah lama berkecimpung. But apapun boleh usha-usha no 4 tu.

Ni jawapan yg saya cari. Thanks.
 

kecik_007

Senior
Joined
Mar 29, 2009
Messages
4,714
Points
38
Age
41
Saya belum pernah ke seminar tetapi berikut adalah antara individu-individu yang bukan setakat menganjurkan seminar tetapi mereka semua sudah berjaya dalam bidang hartanah:-

1. Dr. Shah Razali (nick name 'DSR'). DSR Group - Konsultan hartanah dan bisnes anda
2. Azizi Ali
3. Abang Ensem (Seminar | Blog Abang Ensem
4. Mahal - Faizul Ridzuan - Faizul Ridzuan Sarjana Hartanah 2016 by Faizul Ridzuan

No. 4 tu saya anggap mahal sebab otai-otai (1-3) tak ler charge tinggi sampai camtu walau dah lama berkecimpung. But apapun boleh usha-usha no 4 tu.

bro ada join ke salah satu program dari otai-otai ni?..mungkin boleh bagi review sket untuk rujukan kawan-kawan lain disini..
 

kecik_007

Senior
Joined
Mar 29, 2009
Messages
4,714
Points
38
Age
41
Saya ada beli buku yang ditulis Azizi Ali "Mudahnya Beli Rumah", tengah nak aplikasikan ilmunya, iaitu tahap asas, simpan duit untuk bayar deposit.. Belum cukup-cukup lagi.

baca kene kumpul duit jerk trus rasa nak nangis..xder ker dier ajar share duit ngan kwn2 ker untuk kumpul deposit dengan cepat?..pening2...+aaaa+
 

khairulbakhtiar

freshman
Joined
May 19, 2018
Messages
25
Points
3
Age
40
baca kene kumpul duit jerk trus rasa nak nangis..xder ker dier ajar share duit ngan kwn2 ker untuk kumpul deposit dengan cepat?..pening2...+aaaa+
Bab baca kumpul duit ni saya pun terasa juga. Baca dah banyak buku (Azizi Ali, Robert Kirosaki, Audio Dr. Shah Razali, Blog Abang Enchem), tapi yang pasti mereka dah 'berharta' dan strategi mereka pun untuk orang-orang yang sudah memiliki simpanan khas untuk pelaburan. Ini pendapat saya sahaja....:)
 
Top