Selling limit utk acc baru

wak luuuu

freshman
Joined
Dec 9, 2009
Messages
136
Points
0
Skrg bukan masa utk give up.. ebay tu company besar.. dia xkan bior benda2 cani lama2. sbb diorg gak yg rugi nanti sbb ramai beralih ke tempat lain utk cari brg murah..
emm,tu just luahan je bro..tp smntra ni rhat jap la..,dh alang2 dbgi cuti..lgpon exam pon nk dkt dah..hehe:p
 

sterne

freshman
Joined
Dec 23, 2009
Messages
63
Points
0
akaun ebay saya yang ni dah lama, cuma baru start jual guna akaun ni. feedback pon sikit saja, cuma 8 (100%) .

mula-mula kena limit 10 item (sold and active) .

tiba2 ada buyer tak puas hati dgn combine shipping cost, dia bagi feedback negative so kena tolak 2 feedback. akibatnya rating jadi 67% je.

sekarang ni kalau list 0.99 pon tak free listing fee.
List auction-style FREE with any start price sepatutnya ada lg 95.

kalau rating dah rendah ni memang takleh list free ke?
 

mugiwarabai

freshman
Joined
Aug 31, 2009
Messages
68
Points
0
akaun ebay saya yang ni dah lama, cuma baru start jual guna akaun ni. feedback pon sikit saja, cuma 8 (100%) .

mula-mula kena limit 10 item (sold and active) .

tiba2 ada buyer tak puas hati dgn combine shipping cost, dia bagi feedback negative so kena tolak 2 feedback. akibatnya rating jadi 67% je.

sekarang ni kalau list 0.99 pon tak free listing fee.
List auction-style FREE with any start price sepatutnya ada lg 95.

kalau rating dah rendah ni memang takleh list free ke?
try kowtim ngan buyer tu dlu, minta dia revise feedback. list free tu x kisah la dpt ke x, yg pntg feedback menten 100%.
 

successsor

freshman
Joined
Feb 1, 2009
Messages
1,830
Points
38
akaun ebay saya yang ni dah lama, cuma baru start jual guna akaun ni. feedback pon sikit saja, cuma 8 (100%) .

mula-mula kena limit 10 item (sold and active) .

tiba2 ada buyer tak puas hati dgn combine shipping cost, dia bagi feedback negative so kena tolak 2 feedback. akibatnya rating jadi 67% je.

sekarang ni kalau list 0.99 pon tak free listing fee.
List auction-style FREE with any start price sepatutnya ada lg 95.

kalau rating dah rendah ni memang takleh list free ke?
rating rendah bukan saja xleh list free. malah menunggu masa di unregistered user kan oleh ebay...

try kowtim ngan buyer tu dlu, minta dia revise feedback. list free tu x kisah la dpt ke x, yg pntg feedback menten 100%.
terbaik dari ladang!
 

phantomvoter

freshman
Joined
Dec 15, 2009
Messages
214
Points
0
Age
31
ada penyelesaian untuk selling limit... cume kalo korang nie rajin xrajin jew la... hehehe... :D
 

nuwa

Newbie
Joined
May 20, 2006
Messages
213
Points
16

putera04

freshman
Joined
Mar 21, 2007
Messages
123
Points
16
akunye acc baru try listing kat us baru nak list satu listing dah kene selling limit .kate sebualn 10listing . huh:(dat tak tau nakbuat cammaner dah pasal selling limit nih
 

siti_nasrul

freshman
Joined
Apr 7, 2010
Messages
1,189
Points
0
akunye acc baru try listing kat us baru nak list satu listing dah kene selling limit .kate sebualn 10listing . huh:(dat tak tau nakbuat cammaner dah pasal selling limit nih
nampak gaya nya kena la jual brg x vero.. lepas dah kena limit, email ebay tuk review. mana tau lepas diorg tgk brg yg kita jual tu just tuding saji jer, diorg release limit tu.. :D Meh pakat juai brg x vero.. melambak2 ada.. pilih jer.. :)
 

sterne

freshman
Joined
Dec 23, 2009
Messages
63
Points
0
try kowtim ngan buyer tu dlu, minta dia revise feedback. list free tu x kisah la dpt ke x, yg pntg feedback menten 100%.
nak kowtim ngan buyer tu susah sikit sebab dia dah beritahu awal2 nak bagi negative sblm barang tu sampai lagi. .

lsiting free tu penting pada saya sbb barang saya tu murah2 bukan puluhan dolar. tambahan, saya baru start berniaga ebay dari malaysia, tgh try n error lagi.
 

romperstomper

freshman
Joined
Aug 20, 2010
Messages
110
Points
0
nak kowtim ngan buyer tu susah sikit sebab dia dah beritahu awal2 nak bagi negative sblm barang tu sampai lagi. .

lsiting free tu penting pada saya sbb barang saya tu murah2 bukan puluhan dolar. tambahan, saya baru start berniaga ebay dari malaysia, tgh try n error lagi.
Wah, barang blum sampai dah kasi ugut ko yer pasal nak kasi -ve fb. Takleh kawtim, ko gertak dia jer yang ko nak report kat eBay sbb dia nak blackmailed ko. Dia peras ugugt ko ;)
 

putera04

freshman
Joined
Mar 21, 2007
Messages
123
Points
16
akunye acc baru try listing kat us baru nak list satu listing dah kene selling limit .kate sebualn 10listing . huh:(dat tak tau nakbuat cammaner dah pasal selling limit nih
dah try jual barang tak vero pun kene limit gak jual pasu pun kene gakakaun tu tak leh list langsung ka us :(
 

ismall

Newbie
Joined
Jul 24, 2009
Messages
211
Points
0
aku jual handbag
tapi nak tanya sikit handbag LOUIS VUITTON
barang vero ke????
aku tengok VeRO list tak de pun nama LOUIS VUITTON?
 

maillebai

freshman
Joined
May 5, 2009
Messages
449
Points
0
aku jual handbag
tapi nak tanya sikit handbag LOUIS VUITTON
barang vero ke????
aku tengok VeRO list tak de pun nama LOUIS VUITTON?
rasanya ko tak baca kot list VERO yg sifu VM buat. buat penah je VM update.

tgk No.19 kan ada ditulis..

p.s belum cuba belom tau bro, sdh cuba br tau..

tp kat sini ramai yg dah cuba dan dah tau resultnye.
"PANAS" tp kdg2 lepas je org lain buat..so ikut nasib..
 

rahmat4213

freshman
Joined
Mar 8, 2009
Messages
58
Points
6
rasanya ko tak baca kot list VERO yg sifu VM buat. buat penah je VM update.

tgk No.19 kan ada ditulis..

p.s belum cuba belom tau bro, sdh cuba br tau..

tp kat sini ramai yg dah cuba dan dah tau resultnye.
"PANAS" tp kdg2 lepas je org lain buat..so ikut nasib..
Ni yg aku suka ngan sifu ni,jawapan yg terbaik dari port klang.huahuahuah
 
Top