Selling limit utk acc baru

kitakaya

freshman
Joined
Jul 3, 2009
Messages
1,136
Points
36
err.. Aku run akaun umur lebih 6 bulan feedback bawah 10 xde limit 10 tp limit 100.. aktif seller dalam 30ari sebelum rempit 100 selebihnye saja peram wat tukun..
 

Mr.Abets

freshman
Joined
Dec 25, 2008
Messages
214
Points
16
Age
31
err.. Aku run akaun umur lebih 6 bulan feedback bawah 10 xde limit 10 tp limit 100.. aktif seller dalam 30ari sebelum rempit 100 selebihnye saja peram wat tukun..

perghh..hebat sifu..:D
 

maillebai

freshman
Joined
May 5, 2009
Messages
449
Points
0
sifu sifu tolong la ajar mcm mana. i slalu dapat

Attention
You've reached the selling allowance for the number of items you can list. New sellers are allowed 10 (active + completed) or $500 of sales (active + completed) items per 30-day period. This means you can stay within your allowance or contact us to review your account with you.

Account dah beli sampai 70+ fb, kena jual baru boleh ke? Ada account yang jual 7 item pun dah kena message nih.. Macam maner :(

semua acc baru tidak kira otai punye ke petai punye ke suma kn bendalah ni..so byk bersabar..
 

Faez

Newbie
Joined
Oct 11, 2009
Messages
1,787
Points
36
Ye tau tapi dulu di org bagi 100 listing tapi sekarang 10 je. Bole tak bagi tau kena jual fb smpai brapa baru dapat 100?

bak kate sifu aku.. "ko tanye owner ebay nape dye wat camtu"..haha

p.s : gurau je..
pp.ss : jual 10 fb then tgg sebulan..insyallah lps @ kne suspend (klu acc 3 bln ke atas biase dalam 2 mgg da lps selling limit)
 

f1br3opt1c

freshman
Joined
Dec 7, 2010
Messages
110
Points
16
bak kate sifu aku.. "ko tanye owner ebay nape dye wat camtu"..haha

p.s : gurau je..
pp.ss : jual 10 fb then tgg sebulan..insyallah lps @ kne suspend (klu acc 3 bln ke atas biase dalam 2 mgg da lps selling limit)

......................
 
Last edited:

begrie

freshman
Joined
May 14, 2009
Messages
50
Points
0
nok sedak jua fb pakai paypal. lagi cepat lepah hehe.. 3 bln mmg standek. tp random la.
dalam 20 akaun dapat 2 akaun dapat no limit selling. terpule pada cara listing, keyword, keyseh dan lain2. haha
 

CikguHafis

freshman
Joined
Dec 14, 2009
Messages
749
Points
18
Salam sumer...

Tak sangka thread yang saya cipta dulu ni..HOT sekarang!!!

Thanx kerana posting di sini...saya dah tak buat dah ebay..
kalau nak start pun pikir bukan 2-3 kali..lebih kot!!!

Saya buat flippa sekarang...lelong website di sana!
Saya banyak share pengalaman saya di thread ni...saya
menjemput anda semua untuk memeriahkan lagi thread saya.

Secara ringkas...flippa.com adalah sebuah tempat lelongan
website dan domain. Di thread saya, saya share tricks dan tips
shortcut berkenaan website flipping! Walaupun anda tidak reti
langsung bina website...jangan jadikan ia batu penghalang!!!
Saya tunjukkan jalan untuk anda atasi masalah tu!!!

Jemput yerrr... ke sini
http://www.wangcyber.com/forum/moti...yen-buat-531-dalam-masa-3-hari-di-flippa.html
 

ashcroft

freshman
Joined
Jun 10, 2011
Messages
23
Points
0
bak kate sifu aku.. "ko tanye owner ebay nape dye wat camtu"..haha

p.s : gurau je..
pp.ss : jual 10 fb then tgg sebulan..insyallah lps @ kne suspend (klu acc 3 bln ke atas biase dalam 2 mgg da lps selling limit)

jual 10 fb? fb ni feedback eh? jual 10 feedback camne tu? kurang faham. saya dah dekat 2 bulan dah, limit tu x hilang lagi.
 

Faily Noor

freshman
Joined
Mar 10, 2011
Messages
51
Points
0
susah kali ebay sekarang

Sebagai pewaris Jiwa keusahawanan..Kita kenalah banyak2 bersabar bro...Alah bisa tegal biasa...Kuatkan semangat anda...anda pasti boleh hadapi semua rintangan dan dugaan ini...Insya-Allah...setiap permasalahan pasti akan ada penyelesaiannya...yakin boleh bro...hehe...;)..
 

Faily Noor

freshman
Joined
Mar 10, 2011
Messages
51
Points
0
jual 10 fb? fb ni feedback eh? jual 10 feedback camne tu? kurang faham. saya dah dekat 2 bulan dah, limit tu x hilang lagi.

ko boleh try cari apa2 jenis barangan yg murah atau bernilai rm1 saja dalam ebay malaysia..disitu ko boleh ambil feel macam mana tekniknya nanti..;)..Tapi tidak dijamin 100% berhasil ya bro..yg pasti jgn tergopoh-gapah dalam mencari fb berebay...;)..



Sekadar pandangan,

Insan Boobie :D..
 

begrie

freshman
Joined
May 14, 2009
Messages
50
Points
0
selling limit dah jadi 5 huhuhu.
walau pon dah masuk bulan baru pon still x leh listing.
ermmm eb ay dah block eba yer malaysia yang baru ke?
nak remove limit siap mintak ic dan dan prove alamat.... parahhhh.
 

far_reast90

freshman
Joined
Jan 27, 2012
Messages
212
Points
0
selling limit dah jadi 5 huhuhu.
walau pon dah masuk bulan baru pon still x leh listing.
ermmm eb ay dah block eba yer malaysia yang baru ke?
nak remove limit siap mintak ic dan dan prove alamat.... parahhhh.

sy dh email ebay tp xder respon pon :( bla dia mintk in ngn prove alamat tu br0? dh berkali-kali sy live chat pon xder ckp gak. haduiii
 

h44y5r2h

freshman
Joined
Mar 28, 2012
Messages
0
Points
0
dekat atas tu antara akaun² aku yg kena listing limit, so masih mencari punca sebenar, harap ada kawan²
yg lain share ler limit listing yg korang kena supaya kita leh cari punca sebenar. sbb apa yg aku nampak akaun lama dan feedback 100 keatas pun masih kena selling limit yg terjada serentak lepas hari raya.
huang1.jpg

huang3.jpg

huang2.jpg
 
Last edited:
Top