Selling limit utk acc baru

peace

freshman
Joined
Mar 30, 2010
Messages
229
Points
0
cmne lak klu upload gambar bkn terus dr pc tp dr pendrive..kan beza tu..?
 

shabab05

freshman
Joined
Jan 19, 2010
Messages
349
Points
16
Cmne cara nk elakkan description di tiru? sya dh try cmni, savekn sbg image, upload ke photobucket dan copy html ke ebay.. tp result dia, gmbr jd kecik... so, cmne nk jdkan gmbr tu besar?
 

phantomvoter

freshman
Joined
Dec 15, 2009
Messages
214
Points
0
Age
32
Cmne cara nk elakkan description di tiru? sya dh try cmni, savekn sbg image, upload ke photobucket dan copy html ke ebay.. tp result dia, gmbr jd kecik... so, cmne nk jdkan gmbr tu besar?

Senang je, Awal2 ko tulis la mcm ni:

" DO NOT COPY MY DESCRIPTION, ITS A SINFUL ACT AND WILL BE PUNISH BY THE GOD, MY PRODUCT WILL BE SOLD-OUT AND NOT YOURS!"

Pasal gambo tu, rasenye ko tekan je la kat gambo tu, boleh besarkan care manual,kan.. :D
 

shabab05

freshman
Joined
Jan 19, 2010
Messages
349
Points
16
Senang je, Awal2 ko tulis la mcm ni:

" DO NOT COPY MY DESCRIPTION, ITS A SINFUL ACT AND WILL BE PUNISH BY THE GOD, MY PRODUCT WILL BE SOLD-OUT AND NOT YOURS!"

Pasal gambo tu, rasenye ko tekan je la kat gambo tu, boleh besarkan care manual,kan.. :D

aku dh buat cmtu, xboleh. gmbar jadi xclear. mgkin masa upload le photobucket tu size jd kecik.. sape leh tunjuk ajar ni..
 

spindizzy

freshman
Joined
Jan 14, 2010
Messages
65
Points
0
Cmne cara nk elakkan description di tiru? sya dh try cmni, savekn sbg image, upload ke photobucket dan copy html ke ebay.. tp result dia, gmbr jd kecik... so, cmne nk jdkan gmbr tu besar?

copy dan masukkan kod bawah ni kat html.
credit thanks to bro Ahmad Daniel dia yg bagi saya di facebook

<script language="JavaScript1.2">
//Disable select-text script (IE4+, NS6+)- By Loris Ayvazyan
//Exclusive permission granted to all the ebay community
//Visit me on ebay @ ridertrading for this script
function disableselect(e){
return false
}
function reEnable(){
return true
}
//if IE4+
document.onselectstart=new Function ("return false")
//if NS6
if (window.sidebar){
document.onmousedown=disableselect
document.onclick=reEnable
}
</script>
<script language=JavaScript>
<!--
//Disable right mouse click Script
//By (LORIS AYVAZYAN) w/ mods by Ari Vekal Productions
//For full source code, visit me on ebay @ ridertrading
var message="FUNCTION DISABLED!";
///////////////////////////////////
function clickIE4(){
if (event.button==2){
alert(message);
return false;
}
}
function clickNS4(e){
if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){
if (e.which==2||e.which==3){
alert(message);
return false;
}
}
}
if (document.layers){
document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);
document.onmousedown=clickNS4;
}
else if (document.all&&!document.getElementById){
document.onmousedown=clickIE4;
}
document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false")
// -->
</script>
 

MadrotSmith

freshman
Joined
Dec 27, 2010
Messages
65
Points
6
klu acc kena limit sbb dsr low ..apakah acc tu masih punya peluang untuk hidup seperti sediakala..berapa lama pulak sselalunya kena tunggu, juga apakah usaha yg perlu dilakukan untuk buat acc tu kembali seperti sediakala?..terima kasih terdahulu sifu2 yg akan menolong jawabkan permasalahan ini
 

shazwi

freshman
Joined
Jun 1, 2008
Messages
515
Points
16
klu acc kena limit sbb dsr low ..apakah acc tu masih punya peluang untuk hidup seperti sediakala..berapa lama pulak sselalunya kena tunggu, juga apakah usaha yg perlu dilakukan untuk buat acc tu kembali seperti sediakala?..terima kasih terdahulu sifu2 yg akan menolong jawabkan permasalahan ini

rasa2 nya ada sifu2 yang dah jawab pasal ni...3 4 page kat belakang je...tak jauh sangat tapi tak tau thread mana
 

peace

freshman
Joined
Mar 30, 2010
Messages
229
Points
0
klu acc kena limit sbb dsr low ..apakah acc tu masih punya peluang untuk hidup seperti sediakala..berapa lama pulak sselalunya kena tunggu, juga apakah usaha yg perlu dilakukan untuk buat acc tu kembali seperti sediakala?..terima kasih terdahulu sifu2 yg akan menolong jawabkan permasalahan ini

hati2 bro..ak nyer awal2 dh kne sound sbb dsr low n ak kne limit..tp aku trus je jual tp fb xdpt..at last "not a registered user"..aaarrrrrgggghh!
sbb dsr below 1%..klu cek emel ebay ad bg tips cmne nak buat..
klu pendapat ak..bek ko mntk fb dr item yg terjual..klu dpt -ve cuba2 nego ngan cust at least bertukar jd neutral..yg neutral tu lak cuba2 ko sulap jd +ve lak..

good luck!
 

maillebai

freshman
Joined
May 5, 2009
Messages
449
Points
0
Lagi satu, tambah2 la fb dgn jual setem kat ebay mesia nih.. jual syiling pun bole... bila fb da up, baru lyn niche balik.. :D

tak kantoi ke buat mcm ni sifuwww?? mcm best je tgk org lain jual setem..masyukkk..
 

MadrotSmith

freshman
Joined
Dec 27, 2010
Messages
65
Points
6
tak kantoi ke buat mcm ni sifuwww?? mcm best je tgk org lain jual setem..masyukkk..

ada org bagitau kat aku kalo low dsr ni baik rehatkan jer acc tu, berenti dari melisting apa2 item.. ebay akan reset dsr tu dalam jangka masa tertentu
 

siti_nasrul

freshman
Joined
Apr 7, 2010
Messages
1,189
Points
0
tak kantoi ke buat mcm ni sifuwww?? mcm best je tgk org lain jual setem..masyukkk..

insyaallah, xder masalah.. tp still kena hati2 gak.. kalo nak kena, kena jugak. nama nya ebay.. sesuka ati dia jer.. :D

ada org bagitau kat aku kalo low dsr ni baik rehatkan jer acc tu, berenti dari melisting apa2 item.. ebay akan reset dsr tu dalam jangka masa tertentu

rehatkan mmg bole reset balik tp lambat la.. kalo nak cepat, jual je benda murah kat my. tp kalo acc banyak, xder masalah nak relaxkan. kalo aku lak, aku balun jer sampai lunyai. wakakakkakaka
 

peace

freshman
Joined
Mar 30, 2010
Messages
229
Points
0
kepada newbie otai2 je yg berani balon sampai lunyai cm sifu siti_nasrul..keh keh keh..aku lgsg xberani..syg acc..
 

successsor

freshman
Joined
Feb 1, 2009
Messages
1,830
Points
38
insyaallah, xder masalah.. tp still kena hati2 gak.. kalo nak kena, kena jugak. nama nya ebay.. sesuka ati dia jer.. :D



rehatkan mmg bole reset balik tp lambat la.. kalo nak cepat, jual je benda murah kat my. tp kalo acc banyak, xder masalah nak relaxkan. kalo aku lak, aku balun jer sampai lunyai. wakakakkakaka

boleh bagi contoh akaun yang lunyai x sifu? nak tgk jugak camana rupa akaun lunyai ni...
 
Top