Self employed nak beli rumah (tolong advice)

Joined
Jan 16, 2016
Messages
6
Likes
0
Points
1
Age
31
Offline
#1
Assalamualaikum..

Saya nak beli rumah..
Rumah nak beli dah ada..(rumah mak hehe)
Harga lebih kurang rm200,000
Nak minta advice skit kat kawan2 sini...
Bank mana yang mudah lulus untuk self employed?
Berkenaan interest bank mana yg ok?
Sbb sy 1st time nak beli rumah ni..ada tak apa2 advice yg sy perlu tahu nak memilih bank dan loan..
kalau ada yg sudi bantu saya ucapkan terima kasih...

Saya sertakan serba sedikit tentang diri saya
-self employed..hanya meniaga online
-ada bayar cukai pendapatan lebih kurang 55k,tahun lepas
-company bank acc ada,ssm ada
-komitmen loan skrg cuma untuk kereta dan ptptn
 
Joined
Mar 11, 2013
Messages
32
Likes
8
Points
8
Offline
#2
Assalamualaikum..

Saya nak beli rumah..
Rumah nak beli dah ada..(rumah mak hehe)
Harga lebih kurang rm200,000
Nak minta advice skit kat kawan2 sini...
Bank mana yang mudah lulus untuk self employed?
Berkenaan interest bank mana yg ok?
Sbb sy 1st time nak beli rumah ni..ada tak apa2 advice yg sy perlu tahu nak memilih bank dan loan..
kalau ada yg sudi bantu saya ucapkan terima kasih...

Saya sertakan serba sedikit tentang diri saya
-self employed..hanya meniaga online
-ada bayar cukai pendapatan lebih kurang 55k,tahun lepas
-company bank acc ada,ssm ada
-komitmen loan skrg cuma untuk kereta dan ptptn
Yg aku tau, memang susah nak dapatkan pinjaman perumahan skrg kalau ko freelancer. Cuba tanya kat laman web Loanstreet mereka patut boleh tolong self-employed dapatkan loan.
 
Top