Sejauhmana 'Take Action' penting utk 'success' dlm perniagaan internet?

Sejauhmana 'Take Action' penting utk 'success' dlm perniagaan internet?

  • Sangat Penting!

    Votes: 13 81.3%
  • Penting

    Votes: 2 12.5%
  • Kurang penting

    Votes: 0 0.0%
  • Tidak Penting!

    Votes: 1 6.3%

  • Total voters
    16

zahid isa

freshman
Joined
Oct 22, 2010
Messages
103
Points
0
Apakah 'take action' merupakah elemen penting utk berjaya dalam apajua perniagaan (fokus di sini perniagan internet)?

Sila nyatakan pendirian saudara/ri, tuan/puan & sahabat handai semua... semoga feedback kita semua akan membantu komuniti peniaga internet keseluruhannya...

Thanks atas kerjasama yg diberikan, yakin pasti Allah akan membalasnya setimpal. Saya doakan semua kita berjaya dlm apa jua gerakkerja terutamanya perniagaan internet.

Wallaahua'laam... All the best!
 
Last edited:

Cikgu Loh

Senior
Joined
Nov 22, 2010
Messages
1,732
Points
0
Age
30
Walaupun ilmu IM kita kurang, tindakan cepat atau TAKE ACTION NOW perlu dilakukan. Dari situlah kita akan nampak kelbihan dan kekurangan yg ada pada kita serta melalui kekurangan itu, kita dapat perbaikinya utk masa hadapan.

Jadi TAKE ACTION NOW AND ACT WISELY...
 

Abang Internet

freshman
Joined
Dec 5, 2007
Messages
925
Points
18
kalau perkara lain.take action adalah perkara senang.
tiba-tiba bila bab business.jadi susah nak take action kerana masalah takut.
 

Irham Dhani

Senior
Joined
May 1, 2010
Messages
596
Points
0
kalau perkara lain.take action adalah perkara senang.
tiba-tiba bila bab business.jadi susah nak take action kerana masalah takut.
yerp, masalah takut kerana risiko, takut gagal etc...dan yg plg byk menghantui aku..sebab MALAS :D
 

zahid isa

freshman
Joined
Oct 22, 2010
Messages
103
Points
0
Walaupun ilmu IM kita kurang, tindakan cepat atau TAKE ACTION NOW perlu dilakukan. Dari situlah kita akan nampak kelbihan dan kekurangan yg ada pada kita serta melalui kekurangan itu, kita dapat perbaikinya utk masa hadapan.

Jadi TAKE ACTION NOW AND ACT WISELY...
Thanks bg respon. Betul tu Cikgu Pok Loh... kita terlalu banyak berfikir & berfikir & terus berfikir... last-last xbuat apa2... akibatnya perasaan takut & xyakin datang menganggu... apa yg PENTING? ACT NOW! & buat adjustment ke arah yg lebih baik... InsyaAllah ada da perubahan & kejayaan menunggu... Walaahua'lam.
 

halimijuliana

freshman
Joined
Jul 1, 2009
Messages
961
Points
0
Take action mmg penting ... Tapi pd saya tanpa ilmu yg cukup jitu kita akan banyak menemui kegagalan ... Mmg trial and error tu bagus utk menambah pengalaman dan kejayaan diakhirnya, tapi kalau dah trlalu banyak pon akan menyebabkan bosan dan terus malas nak teruskan bidang nie ... My sposen ;)
 

zahid isa

freshman
Joined
Oct 22, 2010
Messages
103
Points
0
kalau perkara lain.take action adalah perkara senang.
tiba-tiba bila bab business.jadi susah nak take action kerana masalah takut.
Thanks Sdr Abg Internet coz vote & bg respon. Betul tu... kalau bab 'action' ni mmg susah sgt terutamanya dlm bisnes & suruhan agama... tp ada satu yg senang nak 'take action' iaitu bab makan & ambil barang free!.. :)

Wbp, perkara yg susah itu nikmat jika kita buat & berjaya! Nikmat amat luar biasa, mrk yg alami saja dapat rasainya... Walaahua'lam.
 

zahid isa

freshman
Joined
Oct 22, 2010
Messages
103
Points
0
yerp, masalah takut kerana risiko, takut gagal etc...dan yg plg byk menghantui aku..sebab MALAS :D
Thank Sdr Irham Dhani atas komen & vote di atas...
Saya sokong, ramai yg nak buat tp takut & malas...
itulah antara 2 faktor utama x dpt bertindak!
 

matieu

Newbie
Joined
Feb 1, 2006
Messages
448
Points
18
Menurut Pablo Picasso, "Action is the foundational key to all success."

Maknanya, tanpa tindakan, tiadalah kejayaan. Dan untuk berjaya WAJIB ambil tindakan(TAKE ACTION).

Bukan setakat penting, malah lebih lagi iaitu WAJIB take action.

Persoalannya?

Kenapa ramai yang susah nak take action?
Apa yang menghalang seseorang daripada take action?

Jawapan ringkas ialah "malas" aka procrastination.

Tapi, apakah yang menyebabkan "malas" itu berlaku?
Bagaimanakah caranya untuk mengatasi perasaan malas?

Kenapa wujudnya rasa "malas" untuk bertindak?
apakah satu teknik atau puluhan teknik untuk bertukar dari malas menjadi rajin?

itu, adalah beberapa persoalan yang perlu anda kaji selain setakat berkata "kalau nak berjaya, kena take action."


:)
 
Top