Sejauh Mana Penerimaan Membership Program Oleh IM Malaysia?

Sejauh Mana Penerimaan Membership Program oleh IMer Malaysia?

  • Saya OK Jer

    Votes: 3 100.0%
  • Tak Pasti

    Votes: 0 0.0%

  • Total voters
    3
Joined
Jul 30, 2011
Messages
657
Likes
0
Points
16
Offline
#1
Salam semua IM dan bakal IM..

Saya bercadang untuk wujudkan satu projek yg berasaskan membership program.
so sebelum saya buat, nak juga survey samada jauh manakah tahap penerimaan
IM kita di Malaysia dengan program membership ni?

adakah ianya akan membebankan kewangan anda?

Kalau kita tgk pada IMer international, kebanyakan antara mereka dah ada program membership masing2.

so harap anda dapat berikan pandangan.. kalau boleh tolong vote sekali poll diatas tu ye..
 
Joined
Apr 17, 2012
Messages
2,624
Likes
0
Points
38
Offline
#2
boleh terangkan tak cmana program ni berjalan ?? :D

newbie ....
 
Joined
Jul 10, 2011
Messages
200
Likes
1
Points
0
Offline
#3
IMHO, sebarang membership program mestilah mempunyai kandungan yg kuat dan konsisten.

Juga salah satu dpd projek masa depan saya :)

Thumbs up!
 
Joined
Dec 21, 2006
Messages
155
Likes
1
Points
18
Offline
#4
Di Malaysia, otai IM yang terlibat dalam Membership Program terpaksa mengutip bayaran secara tahunan. Ini kerana M2U/CimbClick tidak menerima bayaran secara bulanan.

Tapi potensi untuk jana income dari MP ni memang lumayan kerana pelanggan diberi option untuk upgrade membership
 
Joined
Oct 9, 2007
Messages
3,903
Likes
0
Points
38
Offline
#5
saya fikir tgk jenis membership yang tuan cuba nak createkan...
kalau berbaloi dan menepati citrasa
bayar lebih pung org nak :D
 
Joined
Jul 30, 2011
Messages
657
Likes
0
Points
16
Offline
#6
terima kasih kpd semua yg memberikan pendapat.. bukan apa, saya bercadang untuk buat sebuah laman membership yg berasaskan penjualan artikel plr.. so bermakna, setiap ahli berbayar layak download produk ini untuk diletakkan dilaman blog masing2, nak jual semula dan apa jua sahajalah yg mereka inginkan..

jadi sesapa yg malas menulis, tak cukup masa nak update blog, mugkin artikel2 ni ibarat 'karipap segera' yg cuma tinggal digoreng semula dan dimakan terus. So dah jimat masa, tak payah lagi nak uli2 tepung, kupas kentang, masak inti, dan sebagainya..hehe
 
Joined
Apr 17, 2012
Messages
2,624
Likes
0
Points
38
Offline
#7
terima kasih kpd semua yg memberikan pendapat.. bukan apa, saya bercadang untuk buat sebuah laman membership yg berasaskan penjualan artikel plr.. so bermakna, setiap ahli berbayar layak download produk ini untuk diletakkan dilaman blog masing2, nak jual semula dan apa jua sahajalah yg mereka inginkan..

jadi sesapa yg malas menulis, tak cukup masa nak update blog, mugkin artikel2 ni ibarat 'karipap segera' yg cuma tinggal digoreng semula dan dimakan terus. So dah jimat masa, tak payah lagi nak uli2 tepung, kupas kentang, masak inti, dan sebagainya..hehe

ow .. mcm tu .. owkey gak program mcm ni . lagi best klau produk2 yg mmg berkualiti . bukan mcm infinity downline . eBook smpah yg dah expired .
 
Top