Seekor Cicak Tokek Mencecah Puluhan Ribu Ringgit...!! Benar ke..??

SchulzCube

freshman
Joined
Dec 29, 2010
Messages
141
Points
16
Mahal tokek ni... Kawan saya sikit lagi dapat 1 juta time mula2 hangat tokek ni... Buyer tu nak tokek berat lebih 300 gram siap ada bodyguard jaga dan duit lagi... Time hantar tetiba pula tokek tu turun berat dia... Melepaslah dia... huhuhu...

Tapi itu dululah... sekarang permintaan pun kurang jadi harga pun rendah hingga ribu2 atau ratus2 lagi tinggal... tak tau lah next time...
 
Last edited:

izzanmuar

freshman
Joined
May 3, 2011
Messages
16
Points
0
Aku pernah tgk kt forum sebelah adaa gambar kt indon cicak tokek ni dia org keringkan jer buat cam satay.. byk plak tu
 

dr_zool

freshman
Joined
May 15, 2009
Messages
1,213
Points
0
byk broker tp bukti transaksi jualan yg cecah juta2 xpernah lg nmpk
kt cg mmg ramai la yg nk beli tp xpenah berlaku pun urusan jual beli tuh
 

exinco

Senior
Joined
Apr 14, 2007
Messages
724
Points
18
pasal tokek, tokay gecko
cuba korang lihat sini baru 5 jam ada org offer rm juta utk 420 gram. entah betul entah tidak
[video=youtube;8e5GhYRiKew]http://www.youtube.com/watch?v=8e5GhYRiKew[/video]

lihat komen
 
Last edited:

kfadhli

Newbie
Joined
Aug 29, 2008
Messages
156
Points
16
Bagi saya, tak logik seekor sampai puluhan ribu...hype je tu..hehe
 

sayyed86

Newbie
Joined
Aug 18, 2010
Messages
75
Points
0
Lepas tu..kawan aku die keje jabatan Veterinar KLIA...ade lah satu kisah ni...
kawan die atas kawan die.....

kira kawan aku > kawan die > "kawan kepada kawan" dia
sudah ade tokek saiz dalam 400-500 gram cam gitu...kira dah deal-deal punya deal lah...
then dah ada buyer...yg nak ambik...kemudian ikut semua flow lah...ambik gambar,sent gambar..semualah.....
last-last...tak jadi beli pulak...padahal masa semualah dah terbuang...
agen tokek tuh cakap....tak jadi nak ambik....sebab cicak tuh bila check darah die tak sesuai...

susah tokek ni hahaha...banyak birokrasi...sekarang ni...banyak cerita saja...bukti orang dah jual...rakan terdekat ke saudara terdekat ke...kita tak tau...yang banyak....cerita dari mulut ke mulut sahaja...ades pnoing...

nanti akhir bulan 6 rasanya kawan aku yg kaje Vetrinar tuh...bagitau nak bele tokek kene ade Lesen..hahaha....ntahlah...tak paham aku
adoiyai, aku baru nak mula biz tokek, aku nak cari buyer sebab ada tokek, tp kat sabah la, makna kata xleh buat la biz nie? ingtkan buyer je kena ada lesen, rupa2nya owner pun kena ada ka? hadui... tp nak buat biz tokek mmg mencabar, bukan semua jadi... dpt tokek emas, lag kaw2 harga, cuma itulah, jual tokek ni cam jual tanah la, baru nak deal tiba2 blur2, haha...
 

akulelaki

freshman
Joined
May 11, 2011
Messages
228
Points
0
bagus disimpan dlm rumah.....klau jumpa sebaiknya jgn dijual...
 

Izzuan Roslee

freshman
Joined
Dec 29, 2009
Messages
69
Points
0
Cerita ni memang betul ke? saya ada dengar juga, tapi mcm caya pun ada mcm tak caya pun ada...cicak tu
boleh cecah juta2 fuuuuhhh yuuu!!!
 

abutalib

Senior
Joined
Dec 29, 2010
Messages
4,058
Points
0
Kawan-kawan saya daripada penang

pun ada gak suruh saya cari tokek ni

Tapi saya pun tak tahu sejau mana

keberkesanan khasiat cicak tokek ni :D
 

meezwan

Newbie
Joined
Sep 27, 2009
Messages
1,969
Points
38
kawan baru jual tokek baru ni..dapat la RM20K..berat baru nak cecah 3kg.. dulu pernah tangkap tokek ni tapi dia melepaskan diri..hehe
 
Top