>>>SCAM>>> aKU menang 1 ribu juta POUNDS daaaa

abdfatah

Senior
Joined
May 22, 2007
Messages
6,690
Points
38
You won 1,000,000.00 Pounds

Dear Winner

This is to inform you that your E-mail Address has WON you the sum of 1,000,000.00 GBP (One Million Pound Sterling) from the Nokia Mobile Online Promo 2011. The Draw No:1593. make a contact and collect your winning fund immediately, Fill the Information below and Send for claim:

1. Full Name:
2. Full Address:
3. State:
4. Occupation:
5. Age:
6. Sex:
7. Nationality/Country:
8. Winning Email:
9. Valid Phone Mobile Number:

Your Online coordinator
Mr. Mark Tony

Aku dah menang nih... macam mana? Boleh caya kaaa...?
 

NasirBP

freshman
Joined
Jun 23, 2010
Messages
1,186
Points
0
aku dh dpt tah brape kali email camtu ..kalu dikira2 total ada la $5 juta jer ..;)
 

PinguSpy

Senior
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,432
Points
38
hari2 aku dapat email mng juta2..
dan hari2 juga dpt email awek (geng negro scammer menyamar) nk berkenalan..

tgk tajuk email je terus delete.
 

Irham Dhani

Senior
Joined
May 1, 2010
Messages
596
Points
0
tahniah...hahaha :D
 

KISS

freshman
Joined
Nov 22, 2010
Messages
617
Points
0
ni scam turun temurun ni .... orang yang baru kenal internet mudah sangat terpedaya ..

sekali pandang, nampak macam tak de la bahaya sangat kalau beri maklumat2 tu, bukannya no pin atm ke atau no kredit kad ke etc.

sebenarnya diorang boleh macam-macam dengan maklumat yang korang kasi tu walaupun info yang korang kasi tu nampak tak penting sangat :

1- set up fake documents berdasarkan maklumat yang diberi untuk meyakinkan lagi yang korang akan dapat duit, untuk dapatkan duit tu korang kena "bayar" diorang dulu sejumlah wang

2- menyamar jadi korang untuk scam orang lain

3- menyamar jadi "pihak berkuasa" dan membuat tuduhan jenayah terhadap anda, untuk lepas tuduhan tu kena bayar certain amount
 

KISS

freshman
Joined
Nov 22, 2010
Messages
617
Points
0
ok bagi yang bosan, ada satu benda best kalau nak buat la heheh aku pernah buat dulu ...

layan diorang tapi jangan bagi sebarang info, sekadar untuk suka2, untuk tengok ayat2 manis diorang

reply buat2 berminat, tanya betul ke saya menang ? macam mana nak pastikan awak tak tipu saya? dan bla2 ...

dan memang diorang ada jawapan untuk setiap soalan, dan jawapan dia samaada manis ataupun penuh emosi untuk membuatkan korang rasa bersalah bila tak beri info ....

disclaimer: kalau buat bendalah ni, JANGAN SESEKALI BERI INFO korang walau apa pon jawapan diorang, ini adalah sekadar untuk pembelajaran sahaja hehehe kalau kena tipu sebab tertewas dengan pujukan diorang jangan cari aku, INGAT, diorang adalah penipu :D
 
Last edited:

re3ze

freshman
Joined
Dec 22, 2011
Messages
31
Points
0
dari dulu agi dah dapat scammer cmni..kalau dikumpul sume emel pasal scam ni,rsenye lagi kaya dari bill gates kot..huhuhu
 

NasirBP

freshman
Joined
Jun 23, 2010
Messages
1,186
Points
0
ada yg kata aku dpt $400,000 ... aku reply email tu aku kata aku suke sgt tapi aku nk deposit dulu 10% baru aku adjust dokumen2 yg dia nk & aku akan beri saguhati kt dia sebanyak $50,000 jika transaksi berjaya .. .. sampai skrg dia x reply2 lagi ..huhuhu
 

shafiq90

freshman
Joined
Nov 7, 2009
Messages
14
Points
0
ok bagi yang bosan, ada satu benda best kalau nak buat la heheh aku pernah buat dulu ...

layan diorang tapi jangan bagi sebarang info, sekadar untuk suka2, untuk tengok ayat2 manis diorang

reply buat2 berminat, tanya betul ke saya menang ? macam mana nak pastikan awak tak tipu saya? dan bla2 ...

dan memang diorang ada jawapan untuk setiap soalan, dan jawapan dia samaada manis ataupun penuh emosi untuk membuatkan korang rasa bersalah bila tak beri info ....

disclaimer: kalau buat bendalah ni, JANGAN SESEKALI BERI INFO korang walau apa pon jawapan diorang, ini adalah sekadar untuk pembelajaran sahaja hehehe kalau kena tipu sebab tertewas dengan pujukan diorang jangan cari aku, INGAT, diorang adalah penipu :D

blh try ni..hehe
 

Lamanutama

freshman
Joined
Dec 5, 2009
Messages
682
Points
16
Bahaya menda ni.. aku dulu start2 main internet dah kena bro.. menagis.. masuk balai bro.. aku tak nak fikir dah mende2 macam gini.. serik.. serik...!
 

Noraini

freshman
Joined
Dec 27, 2011
Messages
144
Points
0
dgn SPAM box tu, banyak email mcm tu, ape yg diorang nak dgn maklumat tu ye ?
 

taukereload

freshman
Joined
Nov 6, 2010
Messages
811
Points
0
masa aku study dulu.. dapat surat macam ni... letterhead baik punya... dari spain.. malas nak ambik pot tapi member2 gila sebar khabar angin aku jadi jutawan.. huhuhuuhuuu... ramai giler awek aku tak kenal tiba2 kenal aku... hahahaha... mata duitan..anyway, scam mcm ni sentiasa ada.. zaman berzaman..
 

meezwan

Newbie
Joined
Sep 27, 2009
Messages
1,969
Points
38
tu belum yang jual batu permata..dah pernah masuk berita..
 

KaMaRuL2206

Newbie
Joined
Nov 3, 2011
Messages
110
Points
0
saya pun byk kali jugak dapat email cam ni..hehehe..

minggu lepas saya dpt call, speaking indon..bagitau tahniah saya menang rm10 ribu dr Celcom..

dia tanya ada akaun bank tak..saya cakap takder, simpan duit bwh bantal jer, terus dia letak phone..hehehe
 
Top