Saya nak tanya satu soalan & buat satu pengumuman..boleh tak??

amilia

Newbie
Joined
Feb 3, 2010
Messages
367
Points
16
Salam kpd warga wc...lama tak login, terkejut lak wc jd mcm ni...xpe...sekali sekala kita perlu berubah & sedia menerima perubahan.

Pertama skali saya nak tanya satu soalan, cmana cara utk saya selesaikan hutang kereta dlm masa yg singkat?? Saya becadang nk beli kereta pertama saya..harganya RM45K lebih. saya x nak berhutang,jd sya kerja bertahun2 kumpul duit...skrg ni duit dh cukup...tp spupu sya kata kalau beli kreta cash, nnti LHDN kejar & kena cukai tinggi...jd saya merancang perjanjian jualbeli adalah 5 tahun tp saya nk bayar dlm masa 3 tahun je...

Ada x ssiapa kat sini ada pengalaman habis bayar kreta dlm masa singkat??Adakah saya boleh bayar 2x sebulan iaitu 1hb & 15 hb atau saya bayar double...cthnya stiap bulan sya kena bayar RM300 tp sya bayar RM600?? Saya tanya dgn bakal penjual kreta tu tp jawapannya mcm hendak tak hendak je nk jawab.

Perkara ke-2, saya ada buat satu tempat utk mana2 penjual kat wc ni promote produk masing2...tp kena dlm bahasa inggerislah..sbb saya pun nk promote produk saya ke mata dunia....tak payh sign up ke...sign in ke...klik je bhgian wp guest post...sblum tulis kena baca dulu terma & syarat yg saya tulis kat situ. Ianya adalah percuma & blh promote seberapa byk produk yg korang mahu. Kalau ada sebarang persoalan, blh buat pertanyaan kat situ atau tlg jawabkan soalan yg dikemukan oleh pembaca atau pelawat lain.

http://mymingle.net

Sekian, terima kasih.
 

zyan

Senior
Joined
Jun 6, 2008
Messages
2,335
Points
38
nak bayar kereta dengan cepat,..tiap bulan bayar je lebih double ke triple ke.. .. masukkan kat mesin deposit tu... nak tau balance pergi kaunter tanya orang bank.. nanti diorang bagi tau ada lebihan 4 bulan bukannya tunggakan... :D senyum jer..
 
Top