[Saya boleh jana $$$ jika jual teknik ini] TEKNIK KEJAM Seorang IM !!!

RajaKamil

Kawan WC Premium
Active
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,752
Likes
23
Points
48
Age
33
Offline
#1
Eksklusif untuk semua WC Premium
(jika anda rasakan artikel ni bermanfaat, saya tak harapkan sebarang balasan mahupun pujian dan ucapan terima kasih.
Cukuplah sekadar doakan saya kaya di dunia dan di akhirat)

Tip ini adalah hasil 'perkongsian idea dengan seorang IM yang agak tersohor di WC ini.
Tiada edit dibuat, justeru, sila pastikan anda tahan dengan gurauan-gurauan kasar kami.
Hanya nama sahaja, yang kami edit.

Tafaddhal .........


Show Recent Messages (F3)

muhdmu** : ada
muhdmu** : tpi skype x stabil
muhdmu** : gmail ada x?
muhdmu** : add saya (alamat email)
muhdmu** : bro?
muhdmu** : ada x?
Raja Kamil : gmail ada
Raja Kamil : tapi kat gmail lah
Raja Kamil :
Raja Kamil : gtalk takde
Raja Kamil :
You have accepted the invitation to start Voice Call.

muhdmu** : ada
muhdmu** : sy dengar
muhdmu** : x bper dengar
muhdmu** : x stabil
muhdmu** : baik guna chat jer
Raja Kamil : haha
muhdmu** : malam td projek sampai ke subuh ker?
muhdmu** :
muhdmu** :
Call ended: 9 min, 41 sec. (10:38 AM)
Yahoo! wants your call experience to be top notch.
Tell us about any issues you had with this call.

Raja Kamil :
Raja Kamil : takde projek lah bro
Raja Kamil : tapi siapkan kerja sikit
Raja Kamil :
muhdmu** : kerja apa?
Raja Kamil : line tak stabil kat sini
muhdmu** : sama
Raja Kamil : nak upload file amik masa
Raja Kamil : asyik dc je
Raja Kamil : tunggu kul 2 pagi
muhdmu** : ditambah dengan ym yang masih x stabil sampai skang
Raja Kamil : baru ok
Raja Kamil :
Raja Kamil : hahaha
Raja Kamil : takkan pernah stabil
muhdmu** : sy biasa talk ngan whitelim
muhdmu** : berjam-jam guna gtalk
muhdmu** : ok jerk
Raja Kamil : haha
Raja Kamil : gtalk saya takde huhu
Raja Kamil : bro
Raja Kamil :
muhdmu** : register laa
muhdmu** : ek elee
Raja Kamil : ebook sxxx tu jalan lagi tak?
Raja Kamil :
muhdmu** : jln lg
muhdmu** : tpi belum cecah 100 unit
Raja Kamil :
Raja Kamil : hurm
Raja Kamil : camni bro
Raja Kamil :
Raja Kamil : ebook tu potensi besar
Raja Kamil : nak tak saya share cara dapat 100 sales kurang sebulan
Raja Kamil : (at least 3 bulan pertama)
Raja Kamil : ?
muhdmu** : nak
muhdmu** : ilmu kan
muhdmu** : terutama ilmu nak dpaat duit
Raja Kamil :
Raja Kamil : ok bro
Raja Kamil : camni
Raja Kamil :
Raja Kamil : tapi kena kuar sikit modal lah
Raja Kamil :
Raja Kamil : 1. bro redesign balik website sxxx tu
Raja Kamil : beserta banner
Raja Kamil :
Raja Kamil : 2. Update sikit ebook sxxx tu dan beri nama Sxxx 2.0 atau apa2 yang menggambarkan itu adalah versi terkini
Raja Kamil : tambah dalam 1,2 chapter
Raja Kamil : 3. dulu bro ada offer free update tak kat buyer?
Raja Kamil : kalau takde
Raja Kamil : bagus lah
muhdmu** : x da
Raja Kamil : haha
Raja Kamil :
muhdmu** : pasal x perlu update
muhdmu** : sesuai sepanjang zaman
Raja Kamil : cun...
Raja Kamil : takpe
muhdmu** :
Raja Kamil : bro update je...tambahlah 2,3 stratergi untuk jadikan bisnes sxxx ni lebih masyuk
Raja Kamil : then
Raja Kamil : promot kepada pembeli-pembeli lama
Raja Kamil : untuk dapatkan produk terbaru pada harga 10% daripada harga jual terkini
Raja Kamil :
Raja Kamil : kalau bro jual RM30
Raja Kamil : jual kat buyer sebelum ni RM3
Raja Kamil :
Raja Kamil : ok lah
Raja Kamil : untuk cover cost design balik web
muhdmu** : memang ada pun pembeli terbeli 2 kali
muhdmu** : mula2 beli masa reger RM30
muhdmu** : pastu beli masa reger RM90
muhdmu** :
Raja Kamil : haha
Raja Kamil : patut pulangkan je duit tu
Raja Kamil : bina kepercayaan
Raja Kamil : haha
Raja Kamil : takper2
muhdmu** : mana sedar
muhdmu** : tau2 cek2
muhdmu** : sama
muhdmu** : laaa
Raja Kamil : hahaha
Raja Kamil :
muhdmu** : aku dah songlap itu duit
Raja Kamil : haha
Raja Kamil : ok
Raja Kamil : nak sambung lagi tak?
muhdmu** : nak
Raja Kamil : ok ok
Raja Kamil : terus
Raja Kamil : 4. upgrade sistem affiliate sekarang kepada axxxx atau bxxxxx (recommended)
Raja Kamil : punya sistem
Raja Kamil :
Raja Kamil : 5. tambah sekurang-kurangnya 2 artikel blog, 3 email follow up
Raja Kamil : untuk kegunaan affiliate
Raja Kamil : banner pelbagaikan jenis saiz
Raja Kamil : banner dulu2 pun masih boleh guna
Raja Kamil : tapi, masukkan juga banner baru
Raja Kamil : 6. bila semua tu dah siap
Raja Kamil : owh ya
Raja Kamil : lupa pulak
Raja Kamil :
Raja Kamil : offer juga kepada buyer
Raja Kamil : untuk dapatkan versi offline
Raja Kamil : dengan bayran tambahan RM20
Raja Kamil : (penghantaran percuma )
muhdmu** : dah buat
Raja Kamil : cantik
Raja Kamil : 7. lepas tu
Raja Kamil : adakan affiliate race dekat WC
Raja Kamil : yang ni paling masyuk
Raja Kamil : bagitahu
Raja Kamil : bro punya web sxxx ni dah lama
Raja Kamil :
Raja Kamil : masih ada jualan sehingga hari ni
Raja Kamil : kiranya
Raja Kamil : produk evergreen lah ni
Raja Kamil :
Raja Kamil : bagilah komisen 50% untuk rakan JV
muhdmu** : sy sebenarnya x nak naikkan harga tapi dah x da orang beli
muhdmu** : saya naikkan lah harga
Raja Kamil : dan 40% untuk bukan rakan JV
Raja Kamil : hurm
muhdmu** : lepas tu dan 10 minit lepas naik harga ada orang beli
Raja Kamil : tentang harga
muhdmu** : pelik betul manusia nieh
Raja Kamil : bro turunkan RM20 untuk sepanjang tempoh cabaran
Raja Kamil : buat lah 15 hari ke, sebulan ke
Raja Kamil :
Raja Kamil : hadiah kasi lumayan sikit
muhdmu** : ok
muhdmu** : ini projek baper bulan lg baru boleh buat
muhdmu** : kena rancang elok2
Raja Kamil : (pasal hadiah, bro jangan berkira sangat. Sebab, yang diorang promot sekarang, akan ada yang beli lepas habis cabaran nanti)
Raja Kamil :
Raja Kamil : haha
Raja Kamil : kalau bro tunggu lagi 1 bulan baru nak buat
Raja Kamil : memang take time
Raja Kamil :
Raja Kamil : tapi kalau mula ASAP
Raja Kamil :
Raja Kamil : bulan april dah boleh launch
Raja Kamil :
Raja Kamil : satu lagi
Raja Kamil : offer 2 bab percuma dalam minisite bro
Raja Kamil :
Raja Kamil : kumpul mailing list beb
Raja Kamil : then
Raja Kamil : setkan hari kedua email follow up- "peluang buat duit dengan menjadi affiliate bro"
Raja Kamil : pergh
Raja Kamil : teknik viral ni
Raja Kamil : haha
muhdmu** : boleh tahan
muhdmu** : idea
muhdmu** : skit lg boleh beat Mr. P
Raja Kamil : haha
Raja Kamil :
Raja Kamil : takkan boleh nyer
muhdmu** :
muhdmu** : cuma Mr. P degil
muhdmu** : x mau buat produk sendiri
Raja Kamil : sebab saya tak tayang duit
muhdmu** : nak jugak promote skim taik
muhdmu** : tips eksklusif Mr. P : Show off your money!
Raja Kamil :
muhdmu** : konfirm secara auto boleh dapat pelanggan
muhdmu** : tunjuk kat facebook
Raja Kamil : rakyat malaysia = orang kebanyakan = mata duitan = *****
muhdmu** : yer lah
muhdmu** : kita sebagai buaya yang bijak perlu telan si*****
muhdmu** :
Raja Kamil : haha
Raja Kamil :
Raja Kamil : tu ar pasal
Raja Kamil : saya bukan buaya
muhdmu** : kira Mr. P nieh jenis buaya yang bijak tp bangang
Raja Kamil : sebab tu tak jadi jutawan lagi
muhdmu** :
Raja Kamil : hurm
Raja Kamil : ok ar bro
muhdmu** : ok
muhdmu** : pergi lah tido
Raja Kamil : saya nak kongsikan chatting ni kat WC Premium
Raja Kamil : leh?
Raja Kamil :
muhdmu** : janji bangun sebelum zohor
Raja Kamil :
muhdmu** : apa?
Raja Kamil : yang tip2 tu lah
muhdmu** : boleh tpi cover skit
Raja Kamil :
Raja Kamil : takde hal
Raja Kamil :
muhdmu** : letak lah mr x ker
muhdmu** : hahaha
Raja Kamil : haha
Raja Kamil : user name lama bro apa
muhdmu** : muhdmu**
Raja Kamil : huhu
muhdmu** : id 2007
Raja Kamil : ok ok
muhdmu** : eh 2006
Raja Kamil : saya letak nickname tu
muhdmu** : ok, bagi gempak


Enjoy !
 
Last edited:

RajaKamil

Kawan WC Premium
Active
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,752
Likes
23
Points
48
Age
33
Offline
#5
haha...pada mana yang dah tahu siapa, simpan senyap2 je bro :p
Otai ni low profile...saje je dia layan chat ngan saya.

PS : Biar pecah di perut, jangan pecah di mulut :D
 
Joined
Aug 3, 2008
Messages
1,592
Likes
0
Points
36
Age
36
Offline
#6
haha...pada mana yang dah tahu siapa, simpan senyap2 je bro :p
Otai ni low profile...saje je dia layan chat ngan saya.

PS : Biar pecah di perut, jangan pecah di mulut :D
hehe tu la mesti jadi misteri lps..semua duk cari kat mana la kantoi ni agaknye hehe
 

RajaKamil

Kawan WC Premium
Active
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,752
Likes
23
Points
48
Age
33
Offline
#8
haha...pada mana yang dah tahu siapa, simpan senyap2 je bro :p
Otai ni low profile...saje je dia layan chat ngan saya.

PS : Biar pecah di perut, jangan pecah di mulut :D
 
Joined
Mar 7, 2009
Messages
1,928
Likes
2
Points
0
Offline
#10
teknik kejam yang bijak..rk memang banyak teknik best..teknik dekat update 50 usd sehari masih saya guna setiap hari skang..haha...
 

RajaKamil

Kawan WC Premium
Active
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,752
Likes
23
Points
48
Age
33
Offline
#14
teknik kejam yang bijak..rk memang banyak teknik best..teknik dekat update 50 usd sehari masih saya guna setiap hari skang..haha...
terima kasih, yang teknik advance 50 usd tu, jangan share sangat kat orang tau :p....
:D
 
Joined
Mar 14, 2007
Messages
804
Likes
3
Points
18
Age
33
Offline
#16
saya tolong ringkaskan chatting tadi..takpe kan bro RK.. :)

Isi penting dari chatting antara RK ngan Muxx :

1 ) redesign minisite ( RM150-200 ) + banner
2 ) Update version dengan tambahan beberapa chapter baru ( xsesuai kalau offer free update sebelum ni )
3 ) jual pada buyer versi baru dgn offer 10% dari harga sebenar
4 ) upgrade sistem affiliate + tambah bahan2 untuk promosi ( artikel )
5 ) offer offline version
6 ) buat affiliate race. Tawar hadiah best2 + komisen besar+ harga murah
7 ) buat free OFFER ( part dalam ebook )
8 ) take action ASAP
 
Joined
May 21, 2007
Messages
2,519
Likes
7
Points
38
Offline
#20
kenal sangat orang tu
otai low profile..menjelma juga di wc ni kadang2

izinkan saya yang newbie ini menambah
teknik ini di bawah teknik rebranding dan ia untuk produk yang dah makin kurang jualan..

5 benda penting perlu rebranding jika produk dah kurang jualan atau kurang conversion
-minisite (total redesign, headline kena kekal)
-ecover (tukar colour tapi jangan ubah sangat)
-banner (untuk ahli affiliate yang promote produk di blog, nanti orang sangka produk baru)
-testimoni (i called it sale booster! haha)
-follow up email (untuk affiliate yang pakai autoresponder)

yang lain biar je kekal macam dulu, tujuan utama supaya nampak macam produk baru dan lebih menarik perhatian
 
Top