saya baru daftar adsense tapi problem ni apa?

ray firdausi

freshman
Joined
May 13, 2007
Messages
56
Points
8
Age
38
maaf smua rakan saya ni kira tersangat baru dlm blog dan adsense ni, sebulan saya buat reserch cari niche kwyword
pastu buat blog pastu 3 hari posting msg.

pastu saya apply adsense tapi kenapa dia kata
akaun disable

AdSense for Content ''The account associated with publisher ID ca-pub-508466091 has been disabled''

saya xfaham la, tersangat newbie ni
 
Last edited:

nandoi

freshman
Joined
Feb 22, 2009
Messages
374
Points
0
maaf smua rakan saya ni kira tersangat baru dlm blog dan adsense ni, sebulan saya buat reserch cari niche kwyword
pastu buat blog pastu 3 hari posting msg.

pastu saya apply adsense tapi kenapa dia kata
akaun disable

''The account associated with publisher ID ca-pub-508466091 has been disabled''

saya xfaham la, tersangat newbie ni


Ko guna cara blackhat kot. lain kali stay under radar baru selamat sian kat ko
 

ray firdausi

freshman
Joined
May 13, 2007
Messages
56
Points
8
Age
38
Ko guna cara blackhat kot. lain kali stay under radar baru selamat sian kat ko

blackhat apa plak tu, adeh banyak lagi xtau ni.

saya kena buat blog lain ker ni.atau daftar lain adsense.

xder tenet terhad sikit nk bljr ni
 

taukey

freshman
Joined
Apr 12, 2008
Messages
849
Points
16
dulu pernah daftar adsense tak? Sebab apa yang aku baca, kau baru apply, dan mungkin email yang kau gunakan untuk daftar adsense sekarang sudah kena banned. Sebab itu dia kata disable.

Dulu pernah apply adsense ke?
 

IITS - Faizal

freshman
Joined
May 6, 2009
Messages
54
Points
6
Sian kat ko..dah lepas tu, lepas la...;)
ko daftar je account adsense baru..then baru proceed.

bak kata nandoi, 'stay under radar baru selamat'

pegang kata2 tu..bukan ape, ramai yang daftar adsense. tp atas sebab2 menyalahi TnC Google, da kena ban. Langsung xdpt duit. Ingat kata2 nandoi tue..hehe
 

rayz

freshman
Joined
Dec 21, 2005
Messages
4
Points
1
delete......................
 
Last edited:

naim24

freshman
Joined
Sep 3, 2009
Messages
49
Points
6
maaf smua rakan saya ni kira tersangat baru dlm blog dan adsense ni, sebulan saya buat reserch cari niche kwyword
pastu buat blog pastu 3 hari posting msg.

pastu saya apply adsense tapi kenapa dia kata
akaun disable

AdSense for Content ''The account associated with publisher ID ca-pub-508466091 has been disabled''

saya xfaham la, tersangat newbie ni

kalau blog kau dlm B.M confirm kena banned,kalau B.I mesti de yang xkena ngn content blog kau 2..check semula email yang kau apply akaun adsense,selalunya google hantar email pe sebab nape akaun disabled..

nak approve akaun adsense skang nie susah ckit tapi jangan cepat mengalah..

tapi lepas nie kau guna alamat lain kalu apply akaun adsense yang baru ,x boleh alamat yang sama,seelok2nya alamat negeri kalu nak guna nama yang sama la..
 
Top