Saya ada masalah besar berkaitan dengan E-Bay

Joined
May 31, 2006
Messages
2,064
Likes
5
Points
38
Offline
#21
Dulu mmg dhgate boleh bayo pakai pp tp baru2 ni jerk diaorg dah stop payment thru paypal..disebabkan oleh pembeli suke open dispute thru paypal..perkhidmatan dari supplier yg kurang memuaskan duit dah bayo tp brg tak sampai2 sape yg tak dispute kan..conpem dispute..

Dhgate ramai jerk yg cari mkn melalui site ni..cuma kita kena precaution waktu nak pilih supplier yg betul2 ok..Lagi satu, kalau ada problem dengan buyer ebay toksah dolak dalih sgt, kalau ada problem refund jerk habis cite huh..bg jerklah alasan..stok takde ke apa ke..yg penting diaorg dah dpt duit diaorg balik senyap lah nanti..
 

khairee

freshman
Joined
Mar 31, 2012
Messages
17
Likes
0
Points
0
Offline
#22
Saya pastikan amaunt dalam akaun pay pal cukup lepas tue sya klik jer butang issue refund. Lepas tue dia trus dapat balik duit dia. Pengajaran yang saya dapat kalo nak berurus niaga melibatkan Pay Pal, E-bay dan Ddhgate ialah pastikan duit sentiasa cukup untuk kecemasan, kaji pasaran luar dulu dan cari pembekal yang betul2 bagus (yang ada feedback yang bagus)

Sekarang Dhgate tak bleh bayar guna Pay Pal huhu..lagi leceh huhu :(
 

khairee

freshman
Joined
Mar 31, 2012
Messages
17
Likes
0
Points
0
Offline
#23
alhamdulillah...sudah selesai kes...blh shared sikit mcm mane blh selesai?
buat pengajaran bg saya yang msh newbie kat ebay nie...
Saya pastikan amaunt dalam akaun pay pal cukup lepas tue sya klik jer butang issue refund. Lepas tue dia trus dapat balik duit dia. Pengajaran yang saya dapat kalo nak berurus niaga melibatkan Pay Pal, E-bay dan Ddhgate ialah pastikan duit sentiasa cukup untuk kecemasan, kaji pasaran luar dulu dan cari pembekal yang betul2 bagus (yang ada feedback yang bagus)

Sekarang Dhgate tak bleh bayar guna Pay Pal huhu..lagi leceh huhu
 

khairee

freshman
Joined
Mar 31, 2012
Messages
17
Likes
0
Points
0
Offline
#24
Dulu mmg dhgate boleh bayo pakai pp tp baru2 ni jerk diaorg dah stop payment thru paypal..disebabkan oleh pembeli suke open dispute thru paypal..perkhidmatan dari supplier yg kurang memuaskan duit dah bayo tp brg tak sampai2 sape yg tak dispute kan..conpem dispute..

Dhgate ramai jerk yg cari mkn melalui site ni..cuma kita kena precaution waktu nak pilih supplier yg betul2 ok..Lagi satu, kalau ada problem dengan buyer ebay toksah dolak dalih sgt, kalau ada problem refund jerk habis cite huh..bg jerklah alasan..stok takde ke apa ke..yg penting diaorg dah dpt duit diaorg balik senyap lah nanti..
Btol2..kalo ada problem refund balik jer dan saya bernasib baik sebab buyer saya tetap bgi positive feedback sebab saya terangkan masalah saya kat dia.
 
Joined
May 31, 2006
Messages
2,064
Likes
5
Points
38
Offline
#25
Btol2..kalo ada problem refund balik jer dan saya bernasib baik sebab buyer saya tetap bgi positive feedback sebab saya terangkan masalah saya kat dia.
Service after sale kena mantop bro..so buyer pun tak ragu2 sgt..kalau dpt yg mmg byk songeh redha jerklah -ve feedback tu..
 

dkitos

freshman
Joined
Dec 4, 2007
Messages
634
Likes
0
Points
16
Age
33
Offline
#26
servis after sale penting gak rupanya ye...reputasi kita kita jaga,kita niaga nak lama...perkongsian yg menarik nie...if dhgate.com dah x blh use paypal, nak bayar use apa lak ye?
 

khairee

freshman
Joined
Mar 31, 2012
Messages
17
Likes
0
Points
0
Offline
#27
Servis after sale memang penting. Baru customer tak lari. Dhgate ada wat bayar guna bank transfer, guna western union dan banyak lagi. kalo guna bank transfer ada kena fee. Tapi saya tak pernah guna pon method pembayran tue sebab saya baca kat forum ada banyak negatif feedback pasal dhgate skrang nie.
 
Joined
May 5, 2009
Messages
431
Likes
0
Points
0
Offline
#32
mahal?ada yg lebih murah ke bro?
jual brg sendiri lg bagus (fizikal)..ko tau stock ada byk mn, ko tau quality mcm mn, ko tau bila ms pos, ko tau apa tracking no..nnt nak jwp customer pon sng. untung pon boleh lbh kalo nak banding pakai dropship..
 
Joined
Dec 22, 2011
Messages
164
Likes
0
Points
0
Offline
#33
jual brg sendiri lg bagus (fizikal)..ko tau stock ada byk mn, ko tau quality mcm mn, ko tau bila ms pos, ko tau apa tracking no..nnt nak jwp customer pon sng. untung pon boleh lbh kalo nak banding pakai dropship..
klo ikotkn bek pgg stok kt tgn..tp klo yg jnis xde mse..xpn student..dropship la..wakakak
 

dkitos

freshman
Joined
Dec 4, 2007
Messages
634
Likes
0
Points
16
Age
33
Offline
#34
mmg niat nak jual brg sendiri...skrg nie tgh fikir, brg apa yg laku n hot, mane nak dapatkan supplier, pembungkusan lagi...huhu...bro blh ajo?
 
Top