Saya ada masalah besar berkaitan dengan E-Bay

khairee

freshman
Joined
Mar 31, 2012
Messages
20
Points
0
Salam sejahtera semua,

Saya ada masalah besar di ebay, baru2 nie saya ada listing barang di ebay Australia. Saya dapat pembeli dan barang itu saya buat dropship dengan DHgate.com. Bila saya nak bayar dekat Dhgate guna pay pal, saya tak boleh buat pembayaran sebab ada isu dengan kad bank saya. Jadi saya cuba bayar guna visa.

saya pun pindahkan $140 AUD ke bank saya dan ia mengambil masa 2-3 hari. Jadi saya bgitaw dekat pembeli saya yang barang dia mungkin sampai lambat sikit. Lepas tue dia cakap dia tak jadi nak beli sebab lambat sangat. Jadi saya cakap ok je la sebab saya takut tak boleh beli guna Visa. Saya ada baca dekat forum DHgate yang dhgate nie memang bermasalah kalau nk bayar guna visa.

jadi saya bgitaw dekat dia, saya boleh bagi balik duit dia tapi amik masa 3-4 hari. Lepas saya ceritakan masalah saya dekat dia, dia kata ok dan kalo dia tak dapat duit dalam 3-4 hari dia akan buat report tentang saya dekat e-bay.

Soalan saya, Apa yang akan berlaku pada saya jika pembeli saya report kat e-bay tentang saya? Saya risau saya kena saman, kena band dan yang sama waktu dengannya.

Pleasssee...someone help me huhu :'(
 

khairee

freshman
Joined
Mar 31, 2012
Messages
20
Points
0
Sekarang nie saya dah bincang dengan dia(pembeli saya) dan saya akan bayar sikit dulu sebab dia nak pkai duit. jadi saya cuba hantar $125 AUD pay pal saya ada keluarkan ayat nie

" This payment cannot be completed because your credit card has been declined by your credit card issuer. Please use a different credit card or complete this payment by adding funds to your PayPal balance using your bank account (it takes 2-3 days)."

Jadi apa maksud dia ye. Macam mana saya nak selesaikan masalah ni?
 

vyner

Newbie
Joined
Apr 17, 2012
Messages
2,646
Points
38
FBI , CSI , tentera , dll dtang jenguk rumah tt :p
 

sylverfist

freshman
Joined
Jan 17, 2009
Messages
181
Points
16
salam bro...saya tgk review DHGate ni mmg tak best...stuck sebab paypal tak verified ke? kalu nak elak masalah cam ni maybe boleh ...buat statement (kalau dropship la) yg barang diproses dan sampai lepas 2 minggu ke...delay sket...tp tu la nak tau jugak apa sebenarnya isu tak boleh bayar tu..
 

dkitos

freshman
Joined
Dec 4, 2007
Messages
653
Points
16
Age
34
salam bro...saya tgk review DHGate ni mmg tak best...stuck sebab paypal tak verified ke? kalu nak elak masalah cam ni maybe boleh ...buat statement (kalau dropship la) yg barang diproses dan sampai lepas 2 minggu ke...delay sket...tp tu la nak tau jugak apa sebenarnya isu tak boleh bayar tu..

bro ada pengalaman berurusan dengan Dhgate.com nie?
 
Top