Luar Negara Sarung tangan 5G

Joined
Oct 18, 2017
Messages
55
Likes
0
Points
6
Age
39
Offline
#21
Ada baca berita luar negara pasal Ericsson team up dgn doktor2 kt King's College London nak test 5G touch sensitive gloves yg connect dgn robot.. Bagi aku tu mcm dah memudahkan pesakit yg ada jauh dpd pakar utk rawatan diorang.. Pendapat korang mcm mana?
teknologi ni bagus, kadangkala masa emergency nak buat pembedahan tapi xada doktor pakar yg ada di hospital, kalau dpt guna teknologi ni pasti byk nyawa yg dpt diselamatkan.
 
Joined
Oct 18, 2017
Messages
55
Likes
0
Points
6
Age
39
Offline
#22
BEtul awak.. 5G sangat penting untuk pastikan robot-robot tu berfungsi dengan baik. Rugi kalau kita tak majukan teknologi kita dengan 5G ni dan tak lupa juga 5G TM antara yang terbaik untuk jalankan teknologi-teknologi ni.
betul tu, kalau line yg lagging sudah tentu x dpt nak guna teknologi mcm tu, dengar kat 5G ialah berpuluh lebih kali ganda berbanding 4G, x sabar ku nak tunggu Malaysia ada 5G.
 
Joined
Oct 21, 2017
Messages
52
Likes
0
Points
6
Age
21
Offline
#23
ya betul...TM dah ada infrastruktur mereka sendiri, mereka dah pakar sgt dlm teknologi 5G ni...
x hairan ku dengar berita mcm ni, dulu Tm x ada apa2 pun boleh berikan rakyat internet utk guna, jadi masa kini nak buat 5G mmg mcm kacang je baig mrk.
 
Joined
Oct 21, 2017
Messages
52
Likes
0
Points
6
Age
21
Offline
#24
Fibre ni perlukan teknologi dan pakar mahir utk installation. Jadi ia perlukan masa panjang utk siapkan proses installation...
TM ada kepakaran serta kakitangan yg mencukupi uk menyiapkan pemasangan yg meliputi seluruh Malaysia, rasanya tahun depan sudah dpt siap berdasarkan perkembangan mrk skrg.
 
Joined
Nov 6, 2019
Messages
33
Likes
0
Points
6
Age
25
Offline
#26
x hairan ku dengar berita mcm ni, dulu Tm x ada apa2 pun boleh berikan rakyat internet utk guna, jadi masa kini nak buat 5G mmg mcm kacang je baig mrk.
lagipun tm je yang bagi internet sampai ke kawasan pedalaman. telco lain mana ada kisah
 
Joined
Nov 22, 2019
Messages
55
Likes
1
Points
6
Age
28
Offline
#28
Wow.. hebatnya teknologi 5G sekarang.. Kalau Malaysia dah buat yang ni memang best laa.. dapat mudahkan semua benda. Lagi-lagi 5G TM memang sangat-sangat membantu dunia teknologi ni sekarang. Ni antara bukti TM sudah bersedia dengan 5G network

https://www.malaymail.com/news/tech...rst-5g-standalone-network-in-malaysia/1815425
Haah la, ada gak baca pasal ni.. Dah kalau infra semua dah ada, tak salah nak aim mcm ni.. Lagipun kalau telco lain yg nak install semua fibre, dah berapa lama pulak nak tggu en
 
Top