Luar Negara Sarung tangan 5G

Joined
Nov 22, 2019
Messages
55
Likes
1
Points
6
Age
28
Offline
#1
Ada baca berita luar negara pasal Ericsson team up dgn doktor2 kt King's College London nak test 5G touch sensitive gloves yg connect dgn robot.. Bagi aku tu mcm dah memudahkan pesakit yg ada jauh dpd pakar utk rawatan diorang.. Pendapat korang mcm mana?
 
Joined
Sep 1, 2017
Messages
69
Likes
0
Points
6
Age
24
Offline
#2
Ada baca berita luar negara pasal Ericsson team up dgn doktor2 kt King's College London nak test 5G touch sensitive gloves yg connect dgn robot.. Bagi aku tu mcm dah memudahkan pesakit yg ada jauh dpd pakar utk rawatan diorang.. Pendapat korang mcm mana?
cara ni bagus sgt...doktor dpt monitor condition pesakit dgn efisien...teknologi 5g dah memajukan lagi bidang perubatan...
 

nyra

freshman
Joined
Nov 30, 2019
Messages
37
Likes
0
Points
6
Age
25
Offline
#3
Ada baca berita luar negara pasal Ericsson team up dgn doktor2 kt King's College London nak test 5G touch sensitive gloves yg connect dgn robot.. Bagi aku tu mcm dah memudahkan pesakit yg ada jauh dpd pakar utk rawatan diorang.. Pendapat korang mcm mana?
Wow.. hebatnya teknologi 5G sekarang.. Kalau Malaysia dah buat yang ni memang best laa.. dapat mudahkan semua benda. Lagi-lagi 5G TM memang sangat-sangat membantu dunia teknologi ni sekarang. Ni antara bukti TM sudah bersedia dengan 5G network

https://www.malaymail.com/news/tech...rst-5g-standalone-network-in-malaysia/1815425
 
Joined
May 28, 2013
Messages
116
Likes
2
Points
18
Offline
#4
Joined
May 28, 2013
Messages
116
Likes
2
Points
18
Offline
#5
cara ni bagus sgt...doktor dpt monitor condition pesakit dgn efisien...teknologi 5g dah memajukan lagi bidang perubatan...
Nak bangun kan teknologi ni, guna masa banyak, tak tau penyakit tu dpt accept ni teknologi baru ni??
 
Joined
Aug 28, 2017
Messages
44
Likes
1
Points
8
Age
29
Offline
#6
Joined
Aug 28, 2017
Messages
44
Likes
1
Points
8
Age
29
Offline
#7
Tpi nak macam mana nak implement dan penetration kat robot ni dan dpt tolong orang Malaysia??
sy rasa teknologi 5G mainkan peranan penting dlm perkara ni...sbb robot tu memerlukan kemudahan internet utk pengawalan dan pengawasan...
 

nyra

freshman
Joined
Nov 30, 2019
Messages
37
Likes
0
Points
6
Age
25
Offline
#8
cara ni bagus sgt...doktor dpt monitor condition pesakit dgn efisien...teknologi 5g dah memajukan lagi bidang perubatan...
Betul tu awak.. 5G ni bukan sahaja berfungsi macam line 4G yang kita pakai sekarang. Tapi sangat pelbagai fungsi.. dan sangat-sangat membantu.
 

nyra

freshman
Joined
Nov 30, 2019
Messages
37
Likes
0
Points
6
Age
25
Offline
#9
sy rasa teknologi 5G mainkan peranan penting dlm perkara ni...sbb robot tu memerlukan kemudahan internet utk pengawalan dan pengawasan...
BEtul awak.. 5G sangat penting untuk pastikan robot-robot tu berfungsi dengan baik. Rugi kalau kita tak majukan teknologi kita dengan 5G ni dan tak lupa juga 5G TM antara yang terbaik untuk jalankan teknologi-teknologi ni.
 
Joined
Nov 6, 2019
Messages
46
Likes
1
Points
8
Age
25
Offline
#10
Joined
Nov 6, 2019
Messages
46
Likes
1
Points
8
Age
25
Offline
#11
BEtul awak.. 5G sangat penting untuk pastikan robot-robot tu berfungsi dengan baik. Rugi kalau kita tak majukan teknologi kita dengan 5G ni dan tak lupa juga 5G TM antara yang terbaik untuk jalankan teknologi-teknologi ni.

Ya awak.. TM 5G ni mampu untuk sampaikan 5G kepada pengguna.. bukan tu sja diaorg mampu untuk sediakan infrastruktur kepada perkhidmatan servis lain.

https://amanz.my/2019223638/
 
Joined
Nov 6, 2019
Messages
33
Likes
0
Points
6
Age
25
Offline
#12
Ada baca berita luar negara pasal Ericsson team up dgn doktor2 kt King's College London nak test 5G touch sensitive gloves yg connect dgn robot.. Bagi aku tu mcm dah memudahkan pesakit yg ada jauh dpd pakar utk rawatan diorang.. Pendapat korang mcm mana?
macam mahal je kos nak buat ni
 
Joined
Aug 31, 2011
Messages
64
Likes
0
Points
6
Offline
#13
Nak bangun kan teknologi ni, guna masa banyak, tak tau penyakit tu dpt accept ni teknologi baru ni??
Tapi aku rasa kalau tm kejap je ni, infra diorang dah ada cukup dah.. Tinggal nak implement 5g je.. Telco lain tu skrg semua guna infra tm.. Kalau diorang nak buat sendiri pun, ambil masa yg sgt lama nak install mungkin nak ada 6G nanti baru habis install.. Cuba fikir positif
 
Joined
Aug 28, 2017
Messages
57
Likes
0
Points
6
Offline
#15
Tapi aku rasa kalau tm kejap je ni, infra diorang dah ada cukup dah.. Tinggal nak implement 5g je.. Telco lain tu skrg semua guna infra tm.. Kalau diorang nak buat sendiri pun, ambil masa yg sgt lama nak install mungkin nak ada 6G nanti baru habis install.. Cuba fikir positif
Setuju ni...TM mempunyai infra yg lengkap utk install fibre 5G...mereka pasti mendahului Telco lain dlm pemasangan fibre 5G ni...TM akan mengetuai Telco lain dlm pengenalan network 5G kat Malaysia...
 
Joined
Nov 6, 2019
Messages
33
Likes
0
Points
6
Age
25
Offline
#16
Kalau mahal tapi berbaloi, aku rasa tak ada masalah kot.. Tapi kena betul2 implement 5G baru ciptaan mcm ni semua boleh jadi n jalan dgn lancar
ambik masa lama la nak implement benda macam ni. kena dapat kelulusan kerajaan jugak aku rasa
 
Joined
May 11, 2011
Messages
70
Likes
0
Points
6
Offline
#18
Setuju ni...TM mempunyai infra yg lengkap utk install fibre 5G...mereka pasti mendahului Telco lain dlm pemasangan fibre 5G ni...TM akan mengetuai Telco lain dlm pengenalan network 5G kat Malaysia...
Tapi fiber ni, nak guna masa yg panjang utk install ke tak?? sbb kat singapore, mereka kena bazir 2 hingga 5 tahun utk lancar kan fiber...
 
Joined
Aug 28, 2017
Messages
40
Likes
0
Points
6
Age
26
Offline
#20
Tapi fiber ni, nak guna masa yg panjang utk install ke tak?? sbb kat singapore, mereka kena bazir 2 hingga 5 tahun utk lancar kan fiber...
Fiber 5G ni perlukan teknologi dan pakar mahir utk installation. Jadi ia perlukan masa panjang utk siapkan proses installation...
 
Last edited:
Top