Teknologi Sapa yang pernah pakai washer panasonic ni?

mensye

junior
Joined
May 29, 2013
Messages
67
Points
8
Berminta dengan washer panasonic satu ni ada macam2 features ya. Nak tanya stainmaster, ape beza fatures ni dgn wash spin ye? Sesapa yang pernah guna mintak sikit review.
 

limtape

junior
Joined
May 28, 2013
Messages
148
Points
18
Berminta dengan washer panasonic satu ni ada macam2 features ya. Nak tanya stainmaster, ape beza fatures ni dgn wash spin ye? Sesapa yang pernah guna mintak sikit review.
emmmm stainmaster ni lebih advance kot dari wash spin biasa tue sbb ak bukan lah pngguna panasonic pun...
tp ak tau sikit2 lah sbb nya mak ak ade beli mesin basuh panasonic yg latest gak..
 

papala

junior
Joined
Apr 22, 2014
Messages
91
Points
8
emmmm stainmaster ni lebih advance kot dari wash spin biasa tue sbb ak bukan lah pngguna panasonic pun...
tp ak tau sikit2 lah sbb nya mak ak ade beli mesin basuh panasonic yg latest gak..
boleh google rasanya ape beza dia tapi ape yg aku tahu, stainmaster ni yg tnggalkan kotoran & bau hapak yg degil.
klu spin biasa tu mmang xdpat lah nak cuci cun cun punya haha
 

jellybean_meizi

freshman
Joined
Oct 8, 2011
Messages
18
Points
1
Kena letak sabun bnyk2 x guna fungsi stainmaster ni sebab takut baju jdi tompok putih kalau mesin basuh tu putar x rata. Kena basuh lagi sekali tu yg leceh
 

rosalinda9988

freshman
Joined
Mar 26, 2013
Messages
32
Points
8
emmmm stainmaster ni lebih advance kot dari wash spin biasa tue sbb ak bukan lah pngguna panasonic pun...
tp ak tau sikit2 lah sbb nya mak ak ade beli mesin basuh panasonic yg latest gak..
Ada jugak tngok mesin basuh panasonic ni kat lazada tapi harga mahal sikit la. Ada bnyk feature tapi takut mudah rosak je bnyk2 fungsi mcm ni. Dulu guna samsung 2 tahun cepat rosak jugak
 

catwang90

junior
Joined
Aug 29, 2011
Messages
180
Points
18
Ada jugak tngok mesin basuh panasonic ni kat lazada tapi harga mahal sikit la. Ada bnyk feature tapi takut mudah rosak je bnyk2 fungsi mcm ni. Dulu guna samsung 2 tahun cepat rosak jugak
panasonic brand yg tahan lama dah 15 tahun kot guna brand tu dari tv, kipas, oven, peti sejuk, vacuum ehhh byk lagi lah !
beli mesin basuh panasonic yg latest punya teknologi lagi bagus! harga kena dgn kualiti dia..
Post automatically merged:

Kena letak sabun bnyk2 x guna fungsi stainmaster ni sebab takut baju jdi tompok putih kalau mesin basuh tu putar x rata. Kena basuh lagi sekali tu yg leceh
nopeee kalau u guna front load panasonic punya yg ade fungsi stainmaster ni, tk yah sabun byk2 pon, memang dia boleh tnggalkan kotoran degil.. lagi2 kalau yg kat bahagian kolar baju kemeja tu... tk de istilah tompok2 or kesan sabun lagi
 

PaulaPaulina

freshman
Joined
Aug 1, 2016
Messages
4
Points
1
Age
32
emmmm stainmaster ni lebih advance kot dari wash spin biasa tue sbb ak bukan lah pngguna panasonic pun...
tp ak tau sikit2 lah sbb nya mak ak ade beli mesin basuh panasonic yg latest gak..
model ape mak u guna?? sebab i pon mncari mesin basuh front load jugak bajet dalam 4k bawah lah ,,
jimat tak elektrik tak? sebab nak cari mesin basuh yg biasa je tak nak ada dryer ,,
Post automatically merged:

nopeee kalau u guna front load panasonic punya yg ade fungsi stainmaster ni, tk yah sabun byk2 pon, memang dia boleh tnggalkan kotoran degil.. lagi2 kalau yg kat bahagian kolar baju kemeja tu... tk de istilah tompok2 or kesan sabun lagi
ye ke?? serious lahh? macam best je nak guna sebab mesin basuh i bau hapak sgt ,,
guna sabun banyak2 pon still ada bau ,, fyi, i ada bela kucing so paham2 lah kalau basuh kain utk kucing tu bau apa kan ,,
 

limtape

junior
Joined
May 28, 2013
Messages
148
Points
18
model ape mak u guna?? sebab i pon mncari mesin basuh front load jugak bajet dalam 4k bawah lah ,,
jimat tak elektrik tak? sebab nak cari mesin basuh yg biasa je tak nak ada dryer ,,,
NA-V11FX2 model ni brand panasonic so far okay lah sebab nya ade blue ag+ lepas tu cepat siap, kurang rosak kat baju kan sbb top load,
kita akan tarik baju keatas so mmg possibility utk baju koyak tu mmg tnggi lahhh lagi2 kalau baju jenis nipis..
xde dryer pun but dia kering gao2 juga..u sidai 2-3 jam bwah matahari sudah kering
 

catwang90

junior
Joined
Aug 29, 2011
Messages
180
Points
18
ye ke?? serious lahh? macam best je nak guna sebab mesin basuh i bau hapak sgt ,,
guna sabun banyak2 pon still ada bau ,, fyi, i ada bela kucing so paham2 lah kalau basuh kain utk kucing tu bau apa kan ,,
ye betul serious! tu kalau bau hapak sebab mesin basuh tu dah berlendir dan berkulat lah tu better pegi check. kalau u guna panasonic tu,
tak pyah rsau dah sbab dia akan auto basuh drum sekali kira macam tub clean lah. ade uv light lagi utk matikan kuman dan bakteria...
so bela kucing pun tak ade masalah
 

jellybean_meizi

freshman
Joined
Oct 8, 2011
Messages
18
Points
1
NA-V11FX2 model ni brand panasonic so far okay lah sebab nya ade blue ag+ lepas tu cepat siap, kurang rosak kat baju kan sbb top load,
kita akan tarik baju keatas so mmg possibility utk baju koyak tu mmg tnggi lahhh lagi2 kalau baju jenis nipis..
xde dryer pun but dia kering gao2 juga..u sidai 2-3 jam bwah matahari sudah kering
Ni yg latest jugak. Jiran ada guna model mesin basuh brand panasonic yg ni la. Haritu nmpk lori duk hantar mesin basuh ni kat rumah. Warna nampak cam modern gitu
 

rosalinda9988

freshman
Joined
Mar 26, 2013
Messages
32
Points
8
ye betul serious! tu kalau bau hapak sebab mesin basuh tu dah berlendir dan berkulat lah tu better pegi check. kalau u guna panasonic tu,
tak pyah rsau dah sbab dia akan auto basuh drum sekali kira macam tub clean lah. ade uv light lagi utk matikan kuman dan bakteria...
so bela kucing pun tak ade masalah
Auto basuh drum ni senang la sikit nak jaga kalau mesin basuh front load ni. Baju kotor2 masuk mesin basuh ni tu yg melekat kat drum. Uv light ni mcm canggih sikit drpd bersih sendiri
 

jellybean_meizi

freshman
Joined
Oct 8, 2011
Messages
18
Points
1
NA-V11FX2 model ni brand panasonic so far okay lah sebab nya ade blue ag+ lepas tu cepat siap, kurang rosak kat baju kan sbb top load,
kita akan tarik baju keatas so mmg possibility utk baju koyak tu mmg tnggi lahhh lagi2 kalau baju jenis nipis..
xde dryer pun but dia kering gao2 juga..u sidai 2-3 jam bwah matahari sudah kering
Front load washer mostly mmg ada spin sekali kan. Xyah bazir duit beli dryer dah. Model NA-V11FX2 brand panasonic ada jual online tak eh. Malas la nak survey kat kedai musim covid ni
 

limtape

junior
Joined
May 28, 2013
Messages
148
Points
18
Ni yg latest jugak. Jiran ada guna model mesin basuh brand panasonic yg ni la. Haritu nmpk lori duk hantar mesin basuh ni kat rumah. Warna nampak cam modern gitu
ye warna dia sgt2 nampak exclusive dan mahal! suka betul tgk warna dia kalau putih tu its too mainstream kan hehehe...
Post automatically merged:

Front load washer mostly mmg ada spin sekali kan. Xyah bazir duit beli dryer dah. Model NA-V11FX2 brand panasonic ada jual online tak eh. Malas la nak survey kat kedai musim covid ni
ye mmg akan kering punya and sidai pun cepat sangat kering maybe sbb tu mak aku suka sngt dia cakap kalau rosak pun 5-7 tahun akan datang, akan beli sama features atau more advance dari ni hihi... boleh beli direct dari website panasonic... https://club.panasonic.com/my_en/na...r-blue-ag-front-load-washer-na-v11fx2lmy.html
 

jellybean_meizi

freshman
Joined
Oct 8, 2011
Messages
18
Points
1
ye warna dia sgt2 nampak exclusive dan mahal! suka betul tgk warna dia kalau putih tu its too mainstream kan hehehe...
Post automatically merged:


ye mmg akan kering punya and sidai pun cepat sangat kering maybe sbb tu mak aku suka sngt dia cakap kalau rosak pun 5-7 tahun akan datang, akan beli sama features atau more advance dari ni hihi... boleh beli direct dari website panasonic... https://club.panasonic.com/my_en/na...r-blue-ag-front-load-washer-na-v11fx2lmy.html
Tq bro siap bagi link. Senang sikit nak survey nak bandingkan dgn mesin basuh front load brand lain. Range harga mcm lebih kurang sama. Feature mmg bnyk beza
 

rosalinda9988

freshman
Joined
Mar 26, 2013
Messages
32
Points
8
Front load washer mostly mmg ada spin sekali kan. Xyah bazir duit beli dryer dah. Model NA-V11FX2 brand panasonic ada jual online tak eh. Malas la nak survey kat kedai musim covid ni
oo ingtkan spin yg front load ni basah2 lgi pastu kena jemur baru kering. Jenuh la nak kering kalau hari hujan je. Ada tengok bnyk je jual online. boleh try tngok kat lazada kalau ada jual
 
Top