Sapa orang apply data roaming semasa gi melancong?

Joined
Feb 7, 2012
Messages
103
Likes
6
Points
18
Offline
#1
Aku dah planning gi melancong kat Japan
Inilah masalah aku, korang rasa nk apply data roaming semasa gi melancong tak?
sapa orang akan apply? mintak advice sikit.. thx!
 
Joined
Mar 29, 2009
Messages
4,714
Likes
5
Points
38
Age
39
Offline
#2
Jepun x byk wifi hotspot ker bro @zaqzaq ...beli simcard sana jerlah jimat kot..macam orang pegi haji...
 
Joined
Apr 16, 2014
Messages
112
Likes
2
Points
18
Offline
#3
setahu sy jepun ada wifi jugak
tp kalau mmg nak guna sewa egg wifi senang
roaming kan mahal?
 
Joined
Feb 7, 2012
Messages
103
Likes
6
Points
18
Offline
#4
Jepun x byk wifi hotspot ker bro @zaqzaq ...beli simcard sana jerlah jimat kot..macam orang pegi haji...
x pernah travel kat jepun, mana aku tahu ni.. inilah sbb aku tanya kat sini.
bagaimana dgn kamu? rasa okei tak klo apply data roaming?
 
Joined
Feb 7, 2012
Messages
103
Likes
6
Points
18
Offline
#5
setahu sy jepun ada wifi jugak
tp kalau mmg nak guna sewa egg wifi senang
roaming kan mahal?
mestilah ade wifi, cuma entah wifi sana bagus ke teruk je
member aku rekomen apply data roaming sbb dulu dia gi travel kat Korea
ingat bleh connect wifi, abis tu x apply data roaming.. manatahu wifi sana teruk sekali
susah sgt dlm masa tu, travel pun x happy
 
Joined
May 28, 2013
Messages
45
Likes
2
Points
8
Offline
#7
kan telco-telco skrg telah mengeluarkan banyak internet pelan yg murah?
korang rase, ade x pakej yg murah bg data roaming? hairan betul
 
Joined
Mar 29, 2009
Messages
4,714
Likes
5
Points
38
Age
39
Offline
#8
x pernah travel kat jepun, mana aku tahu ni.. inilah sbb aku tanya kat sini.
bagaimana dgn kamu? rasa okei tak klo apply data roaming?
klo tanya aku, beli sahaja simcard Jepun...roaming lagi mahal aku rasa..
 

ling

freshman
Joined
May 12, 2016
Messages
1
Likes
0
Points
1
Age
24
Offline
#11
celcom ada promosi utk roaming,
member i kata hanya rm38 sehari
boleh cuba ni kut
 

lah

freshman
Joined
May 11, 2016
Messages
8
Likes
0
Points
1
Age
34
Offline
#12
tapi kalau pergi jangka masa panjang satu hari rm38 kira mahal juga
kalau tak nak beli sim card sana mungkin boleh survey sikit telco lain
 

VinS

freshman
Joined
Apr 1, 2016
Messages
2
Likes
0
Points
1
Age
31
Offline
#13
i biasa tak akan on i punya data sebab i guna WIFI sj. tengok ni, kalau u on data , u tak ada masa utk melancong punya.
 
Joined
Feb 7, 2012
Messages
103
Likes
6
Points
18
Offline
#15
tapi kalau pergi jangka masa panjang satu hari rm38 kira mahal juga
kalau tak nak beli sim card sana mungkin boleh survey sikit telco lain
aku pengguna celcom, baiklah klo celcom ade promosi bg roaming, aku boleh terus ambik
tukar ke telco lain demi roaming , rasa x berape worth haha
 

mensye

freshman
Joined
May 29, 2013
Messages
34
Likes
1
Points
8
Offline
#17
i biasa tak akan on i punya data sebab i guna WIFI sj. tengok ni, kalau u on data , u tak ada masa utk melancong punya.
depends kpd kamu sendiri punya. kenapa wifi xkan menjejaskan org tp data roaming akn terjejas?
langsung x logik pun. lagipun, camne klo wifi situ teruk?
pd pendapat sy, ambik data roaming lbh baik sbb usah bimbang akn line problem
 
Joined
Feb 7, 2012
Messages
103
Likes
6
Points
18
Offline
#19
depends kpd kamu sendiri punya. kenapa wifi xkan menjejaskan org tp data roaming akn terjejas?
langsung x logik pun. lagipun, camne klo wifi situ teruk?
pd pendapat sy, ambik data roaming lbh baik sbb usah bimbang akn line problem
Thanks for sharing tp aku x sure lagi hendak apply ke tidak
aku buat survey dulu hehe
 
Top