Sapa orang apply data roaming semasa gi melancong?

zaqzaq

junior
Joined
Feb 7, 2012
Messages
162
Points
18
Aku dah planning gi melancong kat Japan
Inilah masalah aku, korang rasa nk apply data roaming semasa gi melancong tak?
sapa orang akan apply? mintak advice sikit.. thx!
 

kecik_007

Senior
Joined
Mar 29, 2009
Messages
4,714
Points
38
Age
40
Jepun x byk wifi hotspot ker bro zaqzaq zaqzaq ...beli simcard sana jerlah jimat kot..macam orang pegi haji...
 

pakmasam

junior
Joined
Apr 16, 2014
Messages
112
Points
18
setahu sy jepun ada wifi jugak
tp kalau mmg nak guna sewa egg wifi senang
roaming kan mahal?
 

zaqzaq

junior
Joined
Feb 7, 2012
Messages
162
Points
18
Jepun x byk wifi hotspot ker bro zaqzaq zaqzaq ...beli simcard sana jerlah jimat kot..macam orang pegi haji...
x pernah travel kat jepun, mana aku tahu ni.. inilah sbb aku tanya kat sini.
bagaimana dgn kamu? rasa okei tak klo apply data roaming?
 

zaqzaq

junior
Joined
Feb 7, 2012
Messages
162
Points
18
setahu sy jepun ada wifi jugak
tp kalau mmg nak guna sewa egg wifi senang
roaming kan mahal?
mestilah ade wifi, cuma entah wifi sana bagus ke teruk je
member aku rekomen apply data roaming sbb dulu dia gi travel kat Korea
ingat bleh connect wifi, abis tu x apply data roaming.. manatahu wifi sana teruk sekali
susah sgt dlm masa tu, travel pun x happy
 

limtape

junior
Joined
May 28, 2013
Messages
129
Points
18
kan telco-telco skrg telah mengeluarkan banyak internet pelan yg murah?
korang rase, ade x pakej yg murah bg data roaming? hairan betul
 

kecik_007

Senior
Joined
Mar 29, 2009
Messages
4,714
Points
38
Age
40
x pernah travel kat jepun, mana aku tahu ni.. inilah sbb aku tanya kat sini.
bagaimana dgn kamu? rasa okei tak klo apply data roaming?
klo tanya aku, beli sahaja simcard Jepun...roaming lagi mahal aku rasa..
 

ling

freshman
Joined
May 12, 2016
Messages
1
Points
1
Age
25
celcom ada promosi utk roaming,
member i kata hanya rm38 sehari
boleh cuba ni kut
 

lah

freshman
Joined
May 11, 2016
Messages
8
Points
1
Age
34
tapi kalau pergi jangka masa panjang satu hari rm38 kira mahal juga
kalau tak nak beli sim card sana mungkin boleh survey sikit telco lain
 

VinS

freshman
Joined
Apr 1, 2016
Messages
2
Points
1
Age
31
i biasa tak akan on i punya data sebab i guna WIFI sj. tengok ni, kalau u on data , u tak ada masa utk melancong punya.
 

zaqzaq

junior
Joined
Feb 7, 2012
Messages
162
Points
18
klo tanya aku, beli sahaja simcard Jepun...roaming lagi mahal aku rasa..
tp aku x faham bahasa jepun, susah nk berkomunikasi dgn mereka. apply roaming senang sikit
entahlah.. masih xde keputusan lg
 

zaqzaq

junior
Joined
Feb 7, 2012
Messages
162
Points
18
tapi kalau pergi jangka masa panjang satu hari rm38 kira mahal juga
kalau tak nak beli sim card sana mungkin boleh survey sikit telco lain
aku pengguna celcom, baiklah klo celcom ade promosi bg roaming, aku boleh terus ambik
tukar ke telco lain demi roaming , rasa x berape worth haha
 

mensye

freshman
Joined
May 29, 2013
Messages
36
Points
8
celcom ada promosi utk roaming,
member i kata hanya rm38 sehari
boleh cuba ni kut
sy tahu tentang promosi ni. bayaran cuma RM38 sehari je, rasa x mahal pun
cuba gi tengok dr website dia
Celcom
 

mensye

freshman
Joined
May 29, 2013
Messages
36
Points
8
i biasa tak akan on i punya data sebab i guna WIFI sj. tengok ni, kalau u on data , u tak ada masa utk melancong punya.
depends kpd kamu sendiri punya. kenapa wifi xkan menjejaskan org tp data roaming akn terjejas?
langsung x logik pun. lagipun, camne klo wifi situ teruk?
pd pendapat sy, ambik data roaming lbh baik sbb usah bimbang akn line problem
 

polis_cyber

Staff member
mod
Joined
Sep 10, 2013
Messages
40
Points
8
kalau promoter Celcom dah berbual....macam la orang tak kenal...+KadMerah+
 

zaqzaq

junior
Joined
Feb 7, 2012
Messages
162
Points
18
depends kpd kamu sendiri punya. kenapa wifi xkan menjejaskan org tp data roaming akn terjejas?
langsung x logik pun. lagipun, camne klo wifi situ teruk?
pd pendapat sy, ambik data roaming lbh baik sbb usah bimbang akn line problem
Thanks for sharing tp aku x sure lagi hendak apply ke tidak
aku buat survey dulu hehe
 

MAjesticAsia

freshman
Joined
Jul 8, 2016
Messages
21
Points
1
Age
33
Anyone heard of the simchat sum card for rm60 year that can be used for overseas whatsapp
 
Top