SalesDesire.com - Dropshipping and Reseller For Ebayer Program

kekuda

Senior
Joined
Dec 10, 2008
Messages
2,084
Points
38
pada pendapat akule kekuda, klau si myidaman atau si azran dapat tunjuk tunjukan / buktikan warna sebenar kapsul yang diaorang jual perang jernih atau biru putih baru terserlah keoriginalannya..
boleh gak camni..
tapi amik video la..
kalau gambar leh amik gambar kapsul org lain..
hehehehe.. :)
 

aWe 9

Senior
Joined
Sep 22, 2008
Messages
1,959
Points
38
Age
33
siapa nak try original,boleh kontek aku
ko punye bentuk macam mne packaging dia ? nk kontek macam mne? pm ke? sms ke? hp ke? email ke? pakai isyarat asap ke?:p
 

kitakaya

freshman
Joined
Jul 3, 2009
Messages
1,136
Points
36
ko punye bentuk macam mne packaging dia ? nk kontek macam mne? pm ke? sms ke? hp ke? email ke? pakai isyarat asap ke?:p
aku dah bg isyarat asap rokok aku ko nampak tak?
 

tamindhari

freshman
Joined
Jun 20, 2008
Messages
474
Points
16
lepas tu siap dengan video totey sebelum dan selapas guna....huahuahua:D
syyyyy...18sx ni..hehehe

AKu tak penah guna pun Vimax ni (yg ori mahupun yg tiruan), anak tetap dah ada 5 jugak...( opppsss bukan dah ada 5...baru ada 5...hehehe)

So, tak payah ler nak pening2 kepala pikir ori ker tiruan...sebab aku punya dah tentu ori...hahahaahha
 

azran

Newbie
Joined
Jan 3, 2008
Messages
685
Points
16
ok situasi camni sekarang....



Supplier aku dah lama ambik Vimax dari kilang nih. Dari tahun 2004 lagi.

Masa mula-mula Vimax dikeluarkan, packaging Vimax bulat gambar macam UFO. Itu adalah versi awal Vimax sebelum Octav turut serta jadi distributor Vimax. Masa tu memang Vimax kapsul biru putih.

Aku memang menjadi saksi pada peralihan zaman Vimax sebab aku berkawan lama dengan supplier aku sejak dia jual PL Super Gel lagi.

Sejak Octav jadi distributor lah Vimax di packaging semula kepada bentuk botol putih macam kita semua tengok pada hari ini. Termasuklah powder dan warna kapsul yang kita lihat pada Vimax hari ini warna perang.

Sepertimana yang kita semua nampak pada hari ni, pillsexpert memang hanya distributor sahaja. Bukanlah Pillsexpert ni 'sole distributor' sampai membuat tuduhan orang lain punya fake.

Sebelum wujudnya pillsexpert lagi nama Vimax ni wujud. Dan kewujudan Vimax ni memang packing dalam bentuk pil biru putih dan duduknya dalam bentuk bulat macam UFO.

Harap takde provokasi lagi tentang hal ini.

Wallahu'alam.
 

dangabay

freshman
Joined
Jun 16, 2009
Messages
1,246
Points
0
ok situasi camni sekarang....



Supplier aku dah lama ambik Vimax dari kilang nih. Dari tahun 2004 lagi.

Masa mula-mula Vimax dikeluarkan, packaging Vimax bulat gambar macam UFO. Itu adalah versi awal Vimax sebelum Octav turut serta jadi distributor Vimax. Masa tu memang Vimax kapsul biru putih.

Aku memang menjadi saksi pada peralihan zaman Vimax sebab aku berkawan lama dengan supplier aku sejak dia jual PL Super Gel lagi.

Sejak Octav jadi distributor lah Vimax di packaging semula kepada bentuk botol putih macam kita semua tengok pada hari ini. Termasuklah powder dan warna kapsul yang kita lihat pada Vimax hari ini warna perang.

Sepertimana yang kita semua nampak pada hari ni, pillsexpert memang hanya distributor sahaja. Bukanlah Pillsexpert ni 'sole distributor' sampai membuat tuduhan orang lain punya fake.

Sebelum wujudnya pillsexpert lagi nama Vimax ni wujud. Dan kewujudan Vimax ni memang packing dalam bentuk pil biru putih dan duduknya dalam bentuk bulat macam UFO.

Harap takde provokasi lagi tentang hal ini.

Wallahu'alam.
mantap bro...apa2 pon, saya musti pilih.....
 

myidaman

Newbie
Joined
Oct 9, 2009
Messages
57
Points
0
errmm.... baru clear lps dgr penerangan bro....
so dr pihak myidaman ada komen apa2 tak?
nk jugak tau komen myidaman (dan rejimen) sbb statement mengatakan bro berkemungkinan jual yg fake... atau dah taknak masuk sini dah....
Lutfee..

Saya nie sebenarnya bukan tak nak komen tetapi saya dah cakap dengan Tuan Tanah bahawa saya boleh jumpa tuan tanah dan bawa untuk kemukakan bukti,jadi tak perlulah saya nak komen disini sehingga saya berjumpa dengan tuan tanah.

nanti kalau tuan tanah kata boleh publish di thread ni saya akan publish,tapi biarlah saya jumpa tua tanah dulu.

Saya harap semua boleh bersabar ...cuma tunggu tuan tanah talipon saya sahaja..saya dah pun talipon tuan tanah.
 

big_money

freshman
Joined
Aug 22, 2009
Messages
189
Points
16
Lutfee..

Saya nie sebenarnya bukan tak nak komen tetapi saya dah cakap dengan Tuan Tanah bahawa saya boleh jumpa tuan tanah dan bawa untuk kemukakan bukti,jadi tak perlulah saya nak komen disini sehingga saya berjumpa dengan tuan tanah.

nanti kalau tuan tanah kata boleh publish di thread ni saya akan publish,tapi biarlah saya jumpa tua tanah dulu.

Saya harap semua boleh bersabar ...cuma tunggu tuan tanah talipon saya sahaja..saya dah pun talipon tuan tanah.
yesss.... aku xsabar nak tunggu ending dlm permasalahan niee..lepas tu leh aku try test drive plak.. huahuahua:D

ps: ego xleh test bendalah nie. BAHAYA......
 

azran

Newbie
Joined
Jan 3, 2008
Messages
685
Points
16
Lutfee..

Saya nie sebenarnya bukan tak nak komen tetapi saya dah cakap dengan Tuan Tanah bahawa saya boleh jumpa tuan tanah dan bawa untuk kemukakan bukti,jadi tak perlulah saya nak komen disini sehingga saya berjumpa dengan tuan tanah.

nanti kalau tuan tanah kata boleh publish di thread ni saya akan publish,tapi biarlah saya jumpa tua tanah dulu.

Saya harap semua boleh bersabar ...cuma tunggu tuan tanah talipon saya sahaja..saya dah pun talipon tuan tanah.
Saya dah pun contact dengan dia dan kita pun dah bercakap melalui telefon sebelum tu.

Dan nampaknya hanya tinggal di sisi En Nizam saja yang tak percaya, supplier saya ambik barang dengan kilang yang sama pillsexpert ambik barang.

Part tu saya dah tak boleh buat apa dah. Takkan nak paksa En Nizam percaya pulak, betul tak.

Bro sendiri pun tahu botol bulat UFO dan kapsul biru putih yang dijual kat lelong dulu memang wujud sebelum wujudnya pillsexpert. Dan memang botol bulat ni namanya dengan pil biru putih ni panggilannya Vimax. Betul tak?

Walaubagaimanapun saya bersedia berjumpa dengan En Nizam. Kita selesai lah benda ni dengan cara elok. Tapi lebih baik saya bersemuka kita bertiga terus. Saya nak tengok keadaan sebenar dengan lebih tepat.
 

myidaman

Newbie
Joined
Oct 9, 2009
Messages
57
Points
0
Saya dah pun contact dengan dia dan kita pun dah bercakap melalui telefon sebelum tu.

Dan nampaknya hanya tinggal di sisi En Nizam saja yang tak percaya, supplier saya ambik barang dengan kilang yang sama pillsexpert ambik barang.

Part tu saya dah tak boleh buat apa dah. Takkan nak paksa En Nizam percaya pulak, betul tak.

Bro sendiri pun tahu botol bulat UFO dan kapsul biru putih yang dijual kat lelong dulu memang wujud sebelum wujudnya pillsexpert. Dan memang botol bulat ni namanya dengan pil biru putih ni panggilannya Vimax. Betul tak?

Walaubagaimanapun saya bersedia berjumpa dengan En Nizam. Kita selesai lah benda ni dengan cara elok. Tapi lebih baik saya bersemuka kita bertiga terus. Saya nak tengok keadaan sebenar dengan lebih tepat.
Tuan Tanah..

Boleh...terima kasih atas kerjasama yang tuan berikan.Sila nyatakan tarikh ..saya rasa kita jumpa di Masjid Seberang Jaya, ia adalah paling sesuai kerana berada di tengah-tengah.

Jawapan untuk soalan tuan..ya sememangnya botol UFO itu dulunya ada dijual di lelong,saya nampak dan tahu siapa yang jual..Kalau tuan tahu botol UFO,pasti tuan tahu asal UFO tersebut..

Kotaknya seperti berikut

Ada 2 belola yang mengandungi 5 kapsul setiap satu.....Ianya di bungkus semula oleh individu individu tertentu dan dijual sebagai Vimax yang diedarkan oleh pillsexpert, hakikatnya supply tersebut di ambil dari individu lelaki Cina di Kuala Lumpur.
Di Penang pun ada tetapi di Bukit Mertajam..Pils-pil ini semasa tempahan akan dipanggil sebagai biru/putih atau tyrannyman.

Dari sini tuan patut tahu bahawa dari mana pek asal percubaan Vimax yang 10 itu datang.

Sekian
 

Attachments

Last edited:

notrexdame

freshman
Joined
Oct 21, 2008
Messages
188
Points
16
Age
40
ko punye bentuk macam mne packaging dia ? nk kontek macam mne? pm ke? sms ke? hp ke? email ke? pakai isyarat asap ke?:p
pm pun Boleh ......nak biru putih pun ada.nak coklat pun ada.pink je aku belum kuarkan lagi.:rolleyes:
 

notrexdame

freshman
Joined
Oct 21, 2008
Messages
188
Points
16
Age
40
ok situasi camni sekarang....



Supplier aku dah lama ambik Vimax dari kilang nih. Dari tahun 2004 lagi.

Masa mula-mula Vimax dikeluarkan, packaging Vimax bulat gambar macam UFO. Itu adalah versi awal Vimax sebelum Octav turut serta jadi distributor Vimax. Masa tu memang Vimax kapsul biru putih.

Aku memang menjadi saksi pada peralihan zaman Vimax sebab aku berkawan lama dengan supplier aku sejak dia jual PL Super Gel lagi.

Sejak Octav jadi distributor lah Vimax di packaging semula kepada bentuk botol putih macam kita semua tengok pada hari ini. Termasuklah powder dan warna kapsul yang kita lihat pada Vimax hari ini warna perang.

Sepertimana yang kita semua nampak pada hari ni, pillsexpert memang hanya distributor sahaja. Bukanlah Pillsexpert ni 'sole distributor' sampai membuat tuduhan orang lain punya fake.

Sebelum wujudnya pillsexpert lagi nama Vimax ni wujud. Dan kewujudan Vimax ni memang packing dalam bentuk pil biru putih dan duduknya dalam bentuk bulat macam UFO.

Harap takde provokasi lagi tentang hal ini.

Wallahu'alam.
so biru putih smpai dulu la :confused::rolleyes:
 

virtualmetal

freshman
Joined
Apr 22, 2009
Messages
1,873
Points
38
bagus2. daripada dok ribut2 baik selesai cara elok. aku pun tgh tunggu update jugak ni.
 

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38
sini original bang...
 

zacky

Super Senior
Joined
Oct 17, 2007
Messages
986
Points
18
mana yg original daaa? :)
ko beli2 dua2 botol, wat test sendiri...

1) Makan kapsul botol yg pertama, dlm masa seminggu.. pastu ambik pembaris ukur ada perubahan ke tak..?

2) Makan kapsul botol yg kedua, dlm masa seminggu.. pastu ambik pembaris ukur lagi sekiranya ada perubahan ke tak..?.

3) kalo blh ko letak sekali gambar kat sini sebelum n selepas makan vimax ni.. ha.. ha.. ha..;)..

dan gambar tu boleh digunakan sekali dalm listing ebay...

Jgn Lupa blurkan mata ko to bro.. habis satu malaya kenal muka ko nanti.. :rolleyes:
 
Top