SalesDesire.com - Dropshipping and Reseller For Ebayer Program

azran

Newbie
Joined
Jan 3, 2008
Messages
685
Points
16
Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Terima kasih kepada sahabat-sahabat handai yang support dan menunjukkan minat terhadap program yang aku buat nih.

SalesDesire.com belum disempurnakan lagi. Insya Allah aku akan annouce secara official dalam waktu terdekat website ni untuk layaran umum.

So, sepertimana yang korang tahu, aku menjual supplementary for mens. Sebenarnya ada lagi. Aku juga menjual produk-produk for women juga.

Stok pils, minyak, krim, sabun, masking powder. Macam-macam ada. :)

Wat masa ni aku akan buka penyertaan keahlian secara percuma untuk semua rakan-rakan di sini. Once target tercapai (rakan ahli dapat menjana keuntungan), aku akan memperkenalkan paid membership program macam ArtsNow buat.

So, hopefully, projek ni berjaya hendaknya. InsyaAllah.

Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi nombor henset aku di 013-5208520.

Wassalam
 

aWe 9

Senior
Joined
Sep 22, 2008
Messages
1,959
Points
38
Age
33

Tahniah kepada bro Azran kerana merealisasikan hasrat dan cita - cita beliau untuk membina dropshipping program ini,:p

p/s : masih menunggu webpage siap untuk mengetahui senarai produk2 , harga, terma dan syarat, sijil kelulusan KKM dan lain2.:)
 
Last edited:

dangabay

freshman
Joined
Jun 16, 2009
Messages
1,246
Points
0
bro, kalau ambik pakej dropshipper, price mesti ikut yg kau dah set atau ikut kehendak ahli sendiri (ikut margin untung masing2)?
 

azran

Newbie
Joined
Jan 3, 2008
Messages
685
Points
16
Untuk pengetahuan semua...

Pearl Plus dah dilancarkan setahun sudah. Produk ni adalah produk sendiri suplier aku.

Dia dah patenkan logo, dan expiration date.

Untuk mendapat lesen KKM, kena ada lab medical test report tu terlebih dahulu (plus kene ada RM10k utk register lesen tu je).

So yang ada sekarang ni cuma lab medical test report sahaja.

ps: Best and fixed price. Korang juallah ikut margin untung masing-masing. Aku x larang.
 

azran

Newbie
Joined
Jan 3, 2008
Messages
685
Points
16
Produk 'V' cuma sampai stage dapat lab medical test report saja. Tak boleh apply license KKM sebab product import luar negara (canada).

Tapi dah hampir 5 tahun supplier aku jual bende ni, repeat sales bertambah, dan sales baru pun banyak.

Safeee.....;)
 

lutfee

Senior
Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,578
Points
38
Produk 'V' cuma sampai stage dapat lab medical test report saja. Tak boleh apply license KKM sebab product import luar negara (canada).

Tapi dah hampir 5 tahun supplier aku jual bende ni, repeat sales bertambah, dan sales baru pun banyak.

Safeee.....;)
bro, nk tanya....
aku byk baca psl "V" ni ada ori dan ada yg tak (V asia)....
bro nyer camner?
cuma nak tau yer... harap xmarah
 

cimok

Newbie
Joined
Dec 29, 2005
Messages
190
Points
18
bro, nk tanya....
aku byk baca psl "V" ni ada ori dan ada yg tak (V asia)....
bro nyer camner?
cuma nak tau yer... harap xmarah
produk v ni yang ori kat malaysia ni diedarkan oleh myidaman.com
official site mereka adalah http://www.pillsexpert.com/malaysia
pillsexpert.com sendiri iktiraf dia orang dengan memberikan link web mereka.
selain daripada itu tidak jamin original

kebanyakan semua claim v original dr canada tapi test lab semua buat sendiri.
 

lutfee

Senior
Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,578
Points
38
produk v ni yang ori kat malaysia ni diedarkan oleh myidaman.com
official site mereka adalah http://www.pillsexpert.com/malaysia
pillsexpert.com sendiri iktiraf dia orang dengan memberikan link web mereka.
selain daripada itu tidak jamin original

kebanyakan semua claim v original dr canada tapi test lab semua buat sendiri.
nak tunggu jawapan dr tuan tanah dulu....
mana tau tuan tanah ni pemilik site tu ker?
:)
 

wgn_white

Senior
Joined
Jan 25, 2008
Messages
2,779
Points
38
count me in...

paid membership... hmm...
 

azran

Newbie
Joined
Jan 3, 2008
Messages
685
Points
16
Untuk pengetahuan semua, pillsexpert bukanlah manufacturer. Mereka cuma distributor sahaja.

Macam TV3 la....brand lebih, tapi kompeni besar Prima TV.

Supplier V aku amik dari manufacturer yang sama pillsexpert ambik. So, part nih aku harap orang yang dilantik dari Pillsexpert sebagai satu-satunya wakil Malaysia (yang jual harga RM300 sebotol)....Janganlah jatuhkan orang lain. Walhal dia dulu pun ambik dari supplier yang sama ngan aku juga dulu.

Bila lelong.com.my dah stop jualan produk suplement lelaki, ramai gak la yang nganggur kejap dan harap klien to klien punya marketing aje.
 

azran

Newbie
Joined
Jan 3, 2008
Messages
685
Points
16
bro, nk tanya....
aku byk baca psl "V" ni ada ori dan ada yg tak (V asia)....
bro nyer camner?
cuma nak tau yer... harap xmarah
harap dapat menjawab soalan ni pada post sebelum ;)

kalo la sempat aku amik copy screenshot website wakil malaysia pillsexpert masa mula2 derang promot lcd tv....

~ memang kelakar gile design web dia, aku kenal dia nih masa awal pembabitan dia nih dari thn 2004 lagi, dari aku respek...terus x respek....manusia oh manusia
 

fxdido

freshman
Joined
May 16, 2009
Messages
37
Points
0
Produk 'V' cuma sampai stage dapat lab medical test report saja. Tak boleh apply license KKM sebab product import luar negara (canada).

Tapi dah hampir 5 tahun supplier aku jual bende ni, repeat sales bertambah, dan sales baru pun banyak.

Safeee.....;)
Jadi bro nyer product yang capsule biru putih tu kan
 

egodevilz

freshman
Joined
Jul 10, 2008
Messages
758
Points
18
wah berapa kah price die??
 

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38
azran... wakil terengganu dh ada lom wakil? aku available lg x? ahhaha
 
Last edited:

virtualmetal

freshman
Joined
Apr 22, 2009
Messages
1,873
Points
38
semua negeri mcm dah ada jek ni. aku jadi wakil myammar bleh?
 
Top